Celulit | Uklanjanje celulita u poliklinici Poliderma

Usluge

Celulit

Celulit zahvaća gotovo svaku ženu pa i profesionalne modele i sportašice. Debljina nije u nužnoj vezi s celulitom jer i mršave žene ga mogu imati

DUGOROČNO RJEŠENJE ZA CELULIT – POSTOJI! Glavni razlog zašto mnogi još nisu uspješno ublažili i dugoročno uklonili celulit jest, pogrešan pristup liječenju i uklanjanju celulita. Naime, celulit se ne nalazi u masnim stanicama, već u vezivnom tkivu! Kako bi uklonili problem, potreban je ispravan pristup, odnosno shvaćanje da samo uklanjanje masnih stanica iz tijela poput liposukcije, vježbanja, gladovanja ili stroge dijete ne utječu na glavne uzroke razvoja celulita niti na njegov nestanak

celulit
Kako bi se uklonio celulit, mora se stvoriti novo vezivno tkivo, uništiti masne stanice i zadebljati kožu, što je prilično teško.

ŠTO JE ZAPRAVO CELULIT I KAKO GA SE RJEŠITI?

Prema najnovijim istraživanjima, celulit je bolest kronično degenerativnog tipa koja ima tendenciju pogoršanju i sklonost vraćanju. Tipično, zahvaća žene zbog specifične građe potkožnog vezivnog tkiva i veće količine potkožnog masnog tkiva, zbog čega ga nije moguće niti potrebno 100% ukloniti. Celulit čine specifične masne stanice koje imaju ulogu nakupljanja energije u slučaju gladovanja. To je razlog zašto dijeta i gladovanje ne utječu na nestanak celulita već ga pogoršavaju.

KAKO NASTAJE CELULIT I KAKO SE RJEŠAVA?

Međustanični prostor postaje krut te nije moguća izmjena hranjivih i štetnih tvari zbog čega se nakupljaju štetne tvari koje truju organizam. Estrogen, ženski spolni hormon, je uz kombinaciju loše prehrane, loše cirkulacije,  genetike, starenja, nedovoljnog unosa tekućine i vježbanja, ključan za razvoj celulita.

Posljedično dolazi do:

 • oštećenja vezivnog tkiva koje podupire masne stanice te postaje tvrdo i neelastično
 • povećanja masnih stanica koje rastu prema površini kože dok neelastično vezivno tkivo vuče masne stanice prema dolje te nastaju udubljenja kože, tzv, narančina kora
 • stanjivanja kože

PODJELA CELULITA

Po zahvaćenosti dijeli se na :

 • generalizirani: cijele noge
 • lokalizirani: bokovi, koljena, stražnji ili prednji dio bedara

Po intezitetu se dijeli na temelju vidljivosti narančine kore:

 • bez narančine kore
 • vidi se na stisak
 • vidi se u pokretu
 • vidi se u mirovanju

Po dodiru se dijeli na:

 • tvrdi
 • meki
 • mlohavi.

UKLANJANJE CELULITA

Za uspješno uklanjanje celulita, potreban je strogo individualan pristup tretiranju celulita prema obliku i fazi razvoja. Liposukcijom (uklanjanjanjem masnih stanica iz tijela), ne riješavamo celulit, jer glavni problem nije u masnim stanicama, već u vezivnom tkivu. Ako se radi liposukcija, povećan je rizik od razvoja udubljena kože.

Za što bolje rezultate savjetuje se kombinirati razne tretmane, osim u slučaju izvođenja tretmana laserske lipolize. Ako je celulit lokaliziran, tada ne treba raditi tretman cijelih nogu već se tretman radi ciljano. Iako se djelovanje vidi već i nakon tretmana, konačni rezultati se ne vide odmah, već postaju bolji s vremenom. Oslobođena mast tijekom tretmana izlazi iz tijela putem mokraće. Tijekom tretmana moguće je i pogoršanje celulita u smislu da se jače vidi jer je uklonjen površinski celulit. U tom slučaju ne treba ništa poduzimati jer se radi o prolaznom stanju. Laserskom lipolizom potreban je samo jedan tretman za rezultat dok kod primjene drugih uređaja broj tretmana i rezultat nije moguće točno predvidjeti.

Također, postoji i stanje slično celulitu, tzv. limfedem, gdje je dopuštena liposukcija, a što se često ne raspoznaje. Zato je bitno prilikom savjetovanja odabrati stručne osobe koje će Vas uputiti na pravilan odabir tretmana. Savjetuje se dnevno piti do tri litre vode uz redovitu tjelovježbu. Većina žena s celulitom ima vene i kapilare nogu te anticelulitni tretmani ujedno predstavljaju najbolju prevenciju razvoja novih vena i kapilara nogu. 

PODJELA TRETMANA:

 • MINIMALNO INVAZIVNI: laserska lipoliza
 • NEINVAZIVNI: različite tehnologije npr. radiovalovi, ultrazvuk, i sl.

Najefikasniji minimalno invazivni tretmani su oni koje je potrebno uraditi samo jednom, a rezultat može trajati do 5 godina.

KOJE TRETMANE UKLANJANJA CELULITA NUDIMO U POLIDERMI?

Od iznimne je važnosti stručnost osobe koja procjenjuje Vaše stanje celulita jer ne odgovaraju svi tretmani svakome. U Polidermi zato omogućavamo raznovrsan izbor tretmana kako bi mogli svakome omogučiti rješenje problema.

1.      LASERSKA LIPOLIZA 

Trenutno najefikasnijia metoda jer se njome dugoročno rješava celulit samo jednim bezbolnim tretmanom.

Postupak ide tako da se pod kožu provede posebna igla, tzv. kanila, na čijem vrhu se nalazi lasersko vlakno iz kojeg se širi laserska zraka. Kanila mehanički razbija zadebljano vezivno tkivo koje povlači kožu prema dolje i tako uklanja narančinu koru. Laserska zraka toplinom trajno uništava masne stanice (lipoliza) koje se putem mokraće uklanjaju iz tijela, potiče se razvoj novog vezivnog tkiva te zadebljava koža (nema nikakvih ubrizgavanja). Toplina je ključna za efekt zatezanja kože a potrebna temperatura postiže se strogo kontroliranim zagrijavanjem. Tretman djeluje na glavne uzroke razvoja celulita. Osobito se preporučuje kod celulita gdje je izražena narančina kora i višak masnog tkiva, npr. masni jastuci kod koljena ili na boku.

Ovo je ujedno najefikasniji tretman i za zatezanje kože, te se posebno preporučuje kod tzv. mlohavog celulita gdje je izražen višak kože. Nakon tretmana nema modrica, ali može nastati manji otok koji brzo prolazi. Tretirati se mogu zasebno i samo zahvaćene regije, ciljano ili cijele noge. Rezultati u prosjeku traju do 5 godina. Najčešće se početni rezultati vide 30 do 60 dana nakon tretmana a postaju sve bolji narednih 10 do 12 mjeseci.

Koristimo laser Lipo life firme Alma lasers valne duljine 1470 nm i Dynamis od firme Fotona valne duljine 1064 nm. Nakon tretmana se savjetuje mirovanje nekoliko dana te nošenje elastičnog steznika.

U video prikazu pogledajte kako izgleda tretman laserske lipolize:

Fotografija 1: Rezultat uklanjanja celulita laserskom lipolizom, 30 dana od tretmana

Fotografija 2: Rezultat uklanjanja celulita laserskom lipolizom, 60 dana od tretmana

laserska lipoliza

2.  VENUS LEGACY 

Koristi se za zatezanje kože uz istovremeno uklanjanje masnih naslaga. Djeluje po principu radio valova. Radiovalovi se temelje na elektromagnetskoj energiji koja prijelazom kroz kožu stvara toplinu uslijed koje dolazi do oštećenja vezivnog tkiva, što je osnova pomlađivanja svih tretmana. Uslijed oštećenja, organizam stvara novi kolagen uz jačanje oštećenog vezivnog tkiva. Metabolizam se ubrzava, masne stanice smanjuju svoju veličinu, a koža se vidno zateže.

3. ENDOLIFT

Endolift je najnovija procedura koja koristi optičku energiju, odnosno laser koji se uvodi ispod kože kako bi se oblikovalo lice i tijelo. Može se raditi lice ili tijelo, u ili bez lokalne anestezije. Riječ je o minimalno invazivnom zahvatu koji se radi u ambulanti, bez oporavka ili uz minimalno vrijeme oporavka što podrazumijeva blaže mirovanje, bez strogog ležanja. 

Endolift oblikuje i naglašava bokove, a istovremeno, može se tretirati i područje slabina neposredno iza stražnjice.

Endolift najefikasnije podiže, zateže i oblikuje stražnjicu gdje se po želji, istovremeno mogu ukloniti i neželjene jahaće hlače.

Endolift naglašava konture područja kukova prema boku i to je jedini tretman koji omogućuje da se istaknu i oblikuju u skladnu siluetu.

Endolift zateže kožu koja s godinama postaje namreškana i naborana, pri čemu se kao dodatni bonus tope masne stanice.

Endolift je idealna metoda za lifting i oblikovanje koljena te za uklanjanje masnih jastučića u području koljena.

Endolift daje odlične rezultate za područje unutarnje strane prepona koja se drugim tretmanima ne mogu oblikovati.

Razlika između Endolifta i laserske lipolize je u tome što laserska lipoliza koristi igle i kanile te se koristi za veće količine masnog tkiva u odnosu na Endolift koji se koristi za minimalne količine masnog tkiva gdje nema uboda. Razlika je tako u načinu i tehnici rada gdje se Endolift može koristiti ne samo za zatezanje i oblikovanje kože i pomlađivanje, već i za topljenje masnih stanica koje se pri tretmanu Endolifta izmokre.

Video prikaz: Trajno rješenje za uklanjanje celulita

Video prikaz 60 dana nakon tretmana uklanjanja celulita:

4.      MED CONTOUR MULTIPOWER PLATFORMA

Med Contour Multipower  

Med Contour je poznat i kao uređaj za neinvazivnu liposukciju, koristi se za reduciranje celulita i oblikovanje tijela. Kombinirajući ultrazvuk, radiofrekvenciju i drenažu, dubinski uklanja celulit i masno tkivo te istodobno zateže i zaglađuje kožu. Koristi se za smanjenje obujma trbuha i bedara kada je cilj ukloniti masne naslage.

Video prikaz uklanjanja celulita Med Contourom:

5.   RENUVION

Renuvion je napredni energetski uređaj koji kombinira jedinstvena svojstva hladne helijeve plazme s RF energijom, te sudeći po rezultatima, predstavlja do sada najveću tehnološku inovaciju u tretmanima tijela i samom uklanjanju celulita. Heliumska plazma fokusira RF energiju za veću kontrolu tkivnih učinaka, što omogućuje visoku razinu preciznosti i gotovo eliminira neželjenu traumu tkiva. Kada se koristi ispod kože, u svrhu zatezanja tijela, tada se pomoću posebnog nastavka prolazi ispod same kože te se plazmom zateže koža.

Tretman tijela Renuvionom je najefikasniji tretman za zatezanje viška kože i oblikovanja tijela te zamjenjuje abdominoplastiku. Ovo je također najbolji tretman za podizanje stražnjice i uklanjanje celulita.

Video prikaz 30 dana nakon tretmana uklanjanja celulita:

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr