Celulit | Uklanjanje celulita u poliklinici Poliderma

Usluge

Uklanjanje celulita

Celulit zahvaća gotovo svaku ženu pa i profesionalne modele i sportašice. Debljina nije u nužnoj vezi s celulitom jer i mršave žene ga mogu imati

Glavni razlog tome da mnogi još uvijek nisu uspješno ublažili ili uklonili celulit jest pogrešan pristup liječenju i uklanjanju celulita. Naime, celulit se ne nalazi u masnim stanicama, već u vezivnom tkivu. Kako bi uklonili problem, potreban je ispravan pristup, odnosno shvaćanje da samo uklanjanje masnih stanica iz tijela poput liposukcije, vježbanja, gladovanja ili stroge dijete ne utječu na glavne uzroke razvoja celulita niti na njegov nestanak.

celulit
Kako bi se uklonio celulit, mora se stvoriti novo vezivno tkivo, uništiti masne stanice i zadebljati kožu, što je prilično teško

Celulit je u prvom redu kronično degenerativna upalna bolest vezivnog tkiva sklona pogoršanju s vremenom. Vezivno tkivo otvrdne i nekontrolirano počne bujati uslijed djelovanja ženskih spolnih hormona. Pri tome pritišće cirkulaciju čime blokira dovod hranjivih tvari i odvod toksina koji se zadržavaju na mjestu celulita, a kasnije se šire na cijelo tijelo.

Celulit je ujedno sistemna bolest jer truje cijelo tijelo te uzrokuje brojne tegobe: umor, slabost, glavobolje, bolesti štitnjače, i sl. Zato je potrebno ozbiljno shvatiti celulit i što prije početi s njegovim uklanjanjem.

Genetika, starenje, stil života i drugi faktori dodatno doprinose nastanku celulita. Celulit potiče razvoj kapilara i vena nogu te jako oštećuje cirkulaciju zbog čega lako nastaju  modrice, noge su hladne i sklone naticanju zbog čega celulit može biti bolan na dodir.

“Glavni uzrok razvoja celulita kod žena je građa vezivnog tkiva koje je podložno promjenama zbog utjecaja ženskih spolnih hormona.”

Ključni pristup uklanjanju celulita je zamjena degenerativnog vezivnog tkiva novim vezivnim tkivom. Masne stanice se počinju povećavati zbog degenerativnih promjena vezivnog tkiva i nisu glavni cilj tretmana za uklanjanje celulita

Celulit ima sklonost vraćanju pa se savjetuje djelovati preventivno tretmanima za održavanje nakon tretmana uklanjanja celulita. Prije tretmana treba odrediti o kojem obliku celulita se radi, odnosno stadiju i mjestu na kojem se celulit nalazi. Po tome se donosi individualni plan i jedino se tako uspješno uklanja celulit. Svaki oblik i mjesto na kojem se celulit nalazi se drukčije tretira.

Kako nastaje celulit i kako se rješava?

Međustanični prostor postaje krut te nije moguća izmjena hranjivih i štetnih tvari zbog čega se nakupljaju štetne tvari koje truju organizam. Estrogen, ženski spolni hormon, je uz kombinaciju loše prehrane, loše cirkulacije, genetike, starenja, nedovoljnog unosa tekućine i vježbanja, ključan za razvoj celulita.

Posljedično dolazi do:

 • oštećenja vezivnog tkiva koje podupire masne stanice te postaje tvrdo i neelastično
 • povećanja masnih stanica koje rastu prema površini kože dok neelastično vezivno tkivo vuče masne stanice prema dolje te nastaju udubljenja kože, tzv. narančina kora
 • stanjivanja kože.

Po zahvaćenosti regije celulit se dijeli na:

 • generalizirani: cijele noge
 • lokalizirani: bokovi, koljena, stražnji ili prednji dio bedara

Po intezitetu celulit se dijeli na:

 • vidljiv na stisak
 • vidljic u pokretu
 • vidljiv u mirovanju
 • bez narančine kore.

Prema dodiru celulit dijelimo na:

 • tvrdi
 • meki
 • mlohavi.

NARANČINA KORA

Narančina kora nastaje najčešće na stražnjici, stražnjoj strani bedara i na području kukova te spada u uznapredovale stadije celulita kada je važno što prije započeti s tretmanom. Pod rukama se osjeti kao otvrdnuće koje postaje bolno. Nastaje uslijed degenerativnih promjena vezivnog tkiva koje se ne može više rastezati uslijed bujanja masnih stanica te povlači kožu prema dolje. Cilj je uništiti ili presjeći vezivno tkivo pri čemu se koža vraća na površinu i tako uklanja udubljenje.

Endolift

Najefikasnija metoda za uklanjanje svih oblika celulita je Endolift. Ispod kože se uvodi tanko lasersko vlakno sa ili bez lokalne anestezije. S optičkom energijom se uklonja degenerativno vezivno tkivo, stvora novi kolagen uz lipolizu masnih stanica. Dovoljan je jedan tretman i nema oporavka. Rezultat je od 3 do 5 godina na više.

RF subcizija

Uvodi se kanila ispod kože koja mehanički presjeca degenerativno vezivno tkivo te se dodatno uništava s radiovalovima. Ujedno jako potiče razvoj novog kolagena i uništava masne stanice iz prve. Tretman se radi pod lokalnom anestezijom i načelno nema oporavka. Modrice su jako rijetke. Potreban je većinom 1 tretman, a rezultati su sve bolji s vremenom. Nema oporavka u vidu strogog mirovanja ili nošenja steznika.

RF lipoliza              

RF lipoliza je istovjetna metodi RF subicizije samo je puno efikasnija, a sve ostalo je isto. Koristi se veća kanila uz primjenu veće snage u odnosu na RF subiciziju.                        

PIST Body

Uređaj PIST velikom brzinom ispaljuje tekućinu kroz kožu koja duboko prodire ispod kože. Tekućina se rasprši u brojne kapljice koje uklanjaju degenerativno vezivno tkivo te potiče razvoj novog kolagena. PIST ima efekt subcizije tj. podrezivanja vezivnog tkiva. Za bolji efekt mogu se dodati aktivni sastojci koji dodatno tope vezivno tkivo ili masne stanice. Tretman je poput uboda iglice i nema oporavka. Prosječno treba 1 do 3 tretmana u razmacima od 2 do 4 tjedna.

Enzimska terapija                                      

S kanilom se ubrizgavaju enzimi koji presijeku degenerirano vezivno tkivo pri čemu ga otope kao i masne stanice. Tretman ne boli i nema oporavka. Prosječno je dovoljno od 1 do 3 tretmana u razmaku od 2 do 4 tjedna

Kolagenaza

Kolagenaza je enzim koji najbolje topi degenerativno vezivno tkivo s efektom subcizije. Ubrizgava se putem kanile, Tretman ne boli, prosječno je dovoljno od 1 do 3 tretmana, a razmak između tretmana je oko 2 do 4 tjedna. Nema oporavka.

LOKALIZIRANI CELULIT

Celulit može biti samo na jednoj lokaciji pa tada nije potrebno tretirati cijele noge već samo određeno područje. Obično se radi o sljedećim područjima tijela:

 • Banana Fold (područje ispod stražnjice)
 • Jahaće hlače (područje kukova)
 • Masni jastučići na koljenima
 • stražnji dio bedara.

Od tretmana preporučujemo:

HIFU Body

Ultrazvučna energija razbija degenerativno vezivno tkivo i potiče razvoj novog kolagena. Pritom se uništavaju masne stanice. Tretman ne boli i nema oporavka. Potrebno je prosječno 1 do 2 tretmana, u razmaku od 4 tjedna. Rezultat je sve bolji s vremenom.

Endolift

Endolift je najefikasnija metoda uklanjanja svih oblika celulita i dovoljan je samo jedan tretman pod lokalnom anestezijom. Lasersko vlakno tanje od 1 mm s optičkom energijom uništava degenerativno vezivno tkivo, potiče razvoj novog kolagena i trajno uništava masne stanice. Većinom nema oporavka niti modrica. Nije potreban elastični steznik. Endolift najefikasnije oblikuje tretirane regije, uz jak efekt zatezanja i dizanja. Rezultat je sve bolji s vremenom.

RF lipoliza                          

Uvodi se tanka kanila ispod kože pod lokalnom anestezijom koja pomoću radiovalova uništava degenerativno vezivno tkivo, stvara novi kolagen i trajno uništava masne stanice. Dovoljan je samo 1 tretman bez oporavka. Rezultat je sve bolji s vremenom.

Enzimska terapija                             

Enzimi se kanilom ubrizgavaju pod kožu i razgrađuju degenerativno vezivno tkivo i masne stanice. Pritom potiče razvoj novog kolagena. Dovoljno je oko 1 do 3 tretmana u razmaku od 2 do 4 tjedna. Tretman ne boli i nema oporavka. S vremenom je rezultat sve bolji.

Laserska liposukcija                           

Lasersko vlakno optičkom energijom otapa degenerativno vezivno tkivo te istovremeno uklanja iz tijela masne stanice. Pritom dolazi do razvoja novog kolagena i jakog efekta oblikovanja tretiranog dijela tijela. Tretman se radi pod lokalnom anestezijom, a oporavak traje koji dan, u vidu blagog mirovanja bez nošenja steznika. Modrica uglavnom nema. Dovoljan je jedan ttretman. Rezultat je sve bolji s vremenom.

Femi Tight                         

Tretman se može usporediti s toplom ugodnom masažom gdje se koristi CO2 laser samo u svrhu dubinskog kontroliranog zagrijavanja. Putem topline se uništava degenerativno vezivno tkivo i potiče razvoj novog kolagena uz uništenje masnih stanica. oporavka i ograničenja oko izlaganja suncu. Potrebno je oko 1 do 3 tretmana u razmacima od 2 do 4 tjedna. Rezultati su sve bolji s vremenom.

Delinea                          

Kombinacija infracrvene energije i električne stimulacije je odlična kombinacija za topljenje celulita. Potrebno je oko 3 do 6 tretmana. Razmak između tretmana je 2 do 4 tjedna. Infracrvena energija dubinski prodire i zagrijavanjem uništava degenerativno vezivno tkivo uz poticanje razvoja novog kolagena. Ujedno otapa masne stanice. Električna stimulacija potiče mišićne kontrakcije što zamjenjuje tjelovježnu te dodatno pored stimuliranja mišića, otapa masne stanice.

GENERALIZIRANI CELULIT

Pod generaliziranim celulitom podrazumijevamo celulit koji zahvaće noge u cijelosti s prednje, stražnje ili obe strane. Često je uz to dodatno zahvaćena regija u području kukova sa ili bez stražnjice. Razlikujemo tzv. mlohavi celulit koji ide uz višak kožak te se najteže uklanja. Drugi oblik je tzv. tvrdi celulit koi se javlja uz višak masnog tkiva. Temeljem oblika celulita, određujemo najbolji tretman za uklanjanje.

Od tretmana preporučujemo:

Endolift                             

Endolift je najefikasniji tretman za uklanjanje svih oblika celulita. Dovoljan je samo 1 tretman pod lokalnom anestezijom. Lasersko vlakno debelo svega 0,5 do 1 mm se provodi ispod kože koje optičkom energijom uništava degenerativno vezivo tkivo, trajno uništava masne stanice, potiče stvaranje novog kolagena uz jak efekt zatezanja i oblikovanja nogu. Nije potrebno nositi steznik i može se raditi u ljeti. Uglavnom modrica nema, osim ponekad iznad koljena koje nestaju za nekoliko dana. Rezultat traje oko 3 do 5 godina na više. S vremenom rezultat bude sve bolji.

Laserska lipoliza

Laserska lipoliza je istovjetna Endoliftu, samo se umjesto laserskog vlakna koristi kanila.

U video prikazu pogledajte kako izgleda tretman laserske lipolize:

Renuvion                               

Pod lokalnom anestezijom se uvodi kanila ispod kože koja ispušta plazmu tj. četvrti oblik materije u obliku plamena. Plazma ima izrazito jak efekt stvaranja novog kolagena uz uništavanje degenerativnog vezivnog tkiva pri čemu se koža jako zateže i oblikuje. Dovoljan je samo jedan tretman većinom bez oporavka, a rezultat je sve bolji s vremenom.

Laserska liposukcija                                 

Laserska liposukcija je istovjetna Endoliftu, samo se istovremeno uz topljenje degenerativnog vezivnog tkiva i masnih stanica, istovremeno vadi masno tkivo iz tijela. Oporavak traje nekoliko dana u vidu blažeg mirovanja. Može se raditi i ljeti. Dovoljan je samo jedan tretman.

Video prikaz tretmana uklanjanja celulita laserskom liposukcijom

Med Contour Multipower

Kombinacija ultrazvučne energije koja razbija degenerativno vezivno tkivo i masne stanice i radiovalova koji dodatno razbijaju masne stanice uz efekt zatezanja. Pritom se potiče razvoj novog kolagena. Tretman ne boli, treba miminalno 6 tretmana u razmaku od 3 do 20 dana.

Video prikaz uklanjanja celulita Med Contourom:


Venus Legacy

Koristi se kombinacija radio valova s elektromagnetskom energijom koja razbija degenerirano vezivno tkivo, potiče razvoj novog kolagena uz toljenje masnih stanica. Minialno treba 6 tretmana koji ne bole a razmak je oko 3 do 20 dana između tretmana.

Video prikaz 60 dana nakon tretmana uklanjanja celulita Venus Legacy:

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr