Kapilare na licu | Uklanjanje kapilara na licu - Poliderma

Usluge

Kapilare lica

Kod rosaceje je izražena sklonost crvenilu lica uslijed vanjskih podražaja te postoji sklonost razvoju novih kapilara

Glavni uzrok razvoja kapilara i vena lica je utjecaj sunca koji stanjuje kožu te potiče otpuštanje tvari koje stvaraju nove kapilare. Na pojedinim su mjestima kapilare gusto udružene te tvore crvenilo kože. Veće kapilare i vene mogu nastati po nosu i cijelom licu. Uz sunce, bolest rosacea je drugi glavni uzrok njihova razvoja.

kapilare lica
Manje kapilare nastaju pretežno na mjestima koja su najviše izložena suncu: nosu i na dijelu obraza ispod očiju

Kako se uklanjaju vene i kapilare?

Spaljivanje strujom bila je glavna metoda, uz česte komplikacije. Njom su se mogle ukloniti samo male kapilare. Primjena uređaja koji koriste optičku energiju, lasera, označila je najveći napredak u njihovu uklanjanju. Princip tretmana temelji se na mehaničkom uništenju vena i kapilara optičkom energijom. Hemoglobin, bjelančevina iz crvenih krvnih zrnaca, upija lasersku zraku te se oslobađa energija koja uništava vene i kapilare.

Laseri valne duljine 532 nm, 585 nm uz crvenilo kože istovremeno uklanjaju male i srednje velike kapilare. Aleksandrit laser 755 nm se može koristiti, ali nije baš uobičajena njegova primjena za uklanjanje vena i kapilara. Diodni laser 980 nm uklanja srednje velike i veće kapilare s manjim venama. Neodimij Yag laser 1064 nm uklanja sve kapilare i vene neovisno o veličini i boji.

Je li moguće u potpunosti ukloniti vene i kapilare?

Kapilare i vene imaju sklonost vraćanju, pogotovo ako se dalje nekontrolirano izlažete suncu.

“Nije moguće, niti je potrebno u potpunosti ukloniti sve vene i kapilare, ali one se mogu gotovo u cijelosti ukloniti.”

Jeli tretman bolan i neugodan?

Tretman nije bolan. Moguća je manja nelagoda kod tretmana na nosu. Tretman traje od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, nakon čega držite led od 15 do 30 minuta. Odmah nakon tretmana može se nanositi make up.

Koliko je tretmana potrebno?

Prvi se tretman radi slabijom snagom kako bi se vidjela reakcija kože te spriječile komplikacije. Prosječno je potrebno 1 do 3 tretmana. Broj tretmana nije moguće predvidjeti. U slučaju osjetljivosti ili oštećenja kože suncem, savjetuje se koji tretman više iz sigurnosnih razloga. Jako rijetko se nađe pojedinac koji slabije reagira na tretman. Razmak između tretmana je oko 30 dana.

Koje su moguće komplikacije?

Kako bi se spriječile komplikacije, tretirani je dio potrebno što dulje hladiti ledom u vrećici ili hladnim oblozima 1 do 2 dana nakon tretmana. Uz to, morate izbjegavati sve izravne izvore topline, primjerice blizinu lica peći ili radijatoru. 


Obično se radi o prolaznom crvenilu kože koje se brzo povlači. Ožiljci su praktički zanemariva opasnost. Može se eventualno dogoditi, ako su veće kapilare ili vene blizu površine kože, da se razvije manja krasta ili sitno oštećenje na koži. Rijetko se nakon tretmana može dogoditi naticanje, žarenje ili pečenje tretiranog dijela ili lica. U tom se slučaju odmah javite liječniku. Problemi se injekcijom za čas uklone. Moguće su manje modrice kod uklanjanja sitnih kapilara koje prolaze same za nekoliko dana.

Kada je rezultat vidljiv?

Rezultati se obično vide za 2 do 4 tjedna nakon tretmana, jer je toliko potrebno organizmu da ukloni kapilare i vene. Obično manje kapilare nestaju trenutno, što nije uvijek pravilo.

Vraćaju li se vene i kapilare nakon tretmana?

“Uništene vene i kapilare se nikad ne vraćaju, ali postoji mogućnost da nastanu nove.”

Zato je, ako nastanu nove, ponekad potrebno napraviti jedan tretman održavanja, i to jedanput svakih nekoliko godina. Nakon tretmana potrebno je čuvati se sunca uz primjenu zaštitnih krema protiv sunca.

Neodymium YAG laser

Neke kapilare i vene odjednom odlaze dok druge se povlače kroz 3-4 tjedna kada se može procjeniti rezultat tretmana. Potrebno je 1-3 tretmana. Neke kapilare i vene mogu se jače vidjeti nakon tretmana što je znak da su uništene no one nestanu kroz par tjedana.

Moguće su manje kratkotrajne modrice. Ako zaostanu kapilare nakon prvog tretmana tada se idući put tretiraju samo preostale kapilare i vene. Ramak između tretmana je bar 30 dana. Tretman može biti malo nelagodan ali toliko kratko traje da nema nikakvog problema da se izdrži.

Pulse Dye laser

Djeluje isto kao Neodymium YAG laser, ali je tretman malo neugodniji u odnosu na tretman Neodymium YAG laserom te zaostaju modrice koje brzo prolaze. Sve ostalo je isto. Koristi se za manje kapilare.

Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr