Rosacea - Poliklinika Poliderma

Usluge

Rosacea

Laserske tretmane za ublažavanje rosacee kombiniramo s prijeko potrebnim dubinskim čišćenjem lica čime utječemo na uklanjanje mrtvog sloja kože, gdje nastaju paraziti i ostale štetne tvari

Rosacea je kronična upalna bolest nepredvidljivog vijeka trajanja i sklona pogoršanju.


Postoji više oblika rosacee te je gotovo nemoguće odrediti uzrok nastanka pojedinog tipa. Ovisno o obliku rosacee, one se mogu lakše ili teže liječiti, no ključno je iz prehrane izbaciti slatko!

“Rosacea je stanje kože koje uzrokuje crvenilo, vidljive krvne žile na vašem licu, a ponekad sitne, crvene prištiće.”

Ovi znakovi i simptomi mogu se razvijati tjednima ili mjesecima, a zatim nestati na neko vrijeme.
Rosacea se može pojaviti kod mnogih, no najčešće je to kod žena srednjih godina koje imaju svijetlu kožu. Ne postoji lijek za rosaceu, ali liječenje može kontrolirati i umanjiti znakove i simptome.

“Rosacea se lako može zamijeniti s aknama ili drugim kožnim problemima.”

Obilježja rosacee

Znakovi i simptomi rosacee uključuju:

  • Crvenilo lica – obično trajno crvenilo na središnjem dijelu lica. Male krvne žile na nosu i obrazima često nateknu i postanu vidljive.
  • Natečene, crvene izrasline – kod mnogih se s rosaceom razvijaju i prištići na licu koji nalikuju aknama.
  • Problemi s očima – mnogi ljudi s rosaceom imaju suhe, nadražene i natečene oči te crvene, natečene kapke. To je poznato kao očna rosacea.
  • Uvećani nos – s vremenom, rosacea može zadebljati kožu na nosu, što se događa češće kod muškaraca, nego žena.

Preporuke prije liječenja rosacee

Prije samog liječenja rosacee, potrebno je napraviti test intolerancije na hranu, tj. genetski test jer pojedine namirnice mogu izazvati razvoj rosacee na koži. Isto tako, potrebno je izbjegavati sve faktore koji pogoršavaju ovaj oblik crvenila kože.
Ona se manifestira u obliku prolaznog, a kasnije i trajnog crvenila i kapilara te u kasnijoj fazi možemo očekivati i razvoj akni.
Potrebno je izbjegavati sve faktore koji pogoršavaju rosaceu, kao što su svježe salate, mliječni proizvodi, šećer te konzumacija određenih dodataka prehrani.
Antibiotici u ovom slučaju djeluju kasno iz razloga što je krvna žila propusna, što vodi do izlaza krvi na površinu kože čime nastaje upala, a na nju djeluje antibiotik.

Liječenje rosacee

Kako bismo uspješno izliječili rozaceu, potrebno je uništiti lojnu žlijezdu što se radi pomoću jednog ili kombinacijom lasera. Potrebno je otprilike pet tretmana do samog izlječenja. Tretmani se ponavljaju jednom mjesečno, a antibiotici poput Roaccutana ne predstavljaju veliku pomoć pri samom liječenju.

“U Poliklinici Poliderma koristimo najsuvremenije lasere koje ujedno možemo i kombinirati prilikom liječenja rosacee.”


Isto tako, lasere kombiniramo prijeko potrebnim dubinskim čišćenjem lica čime utječemo na uklanjanje mrtvog sloja kože, gdje nastaju paraziti i ostale štetne tvari koje imaju moć pogoršanja oblika rosacee.

“Kao prvo želim se iz sveg srca zahvaliti doktoru Kaliterni i svemu što je nesebično i velikodušno učinio za mene! Želim naglasiti da imam 54 godine, a sa rozacejom sam se borila preko 20 godina. Pored konstantnog crvenila, popucalih kapilara, najgori su bili prištići koji su mi toliko neugode i nelagode izazivali (svrbež, peckanje i sam izgled). Sve to nisam mogla sakriti niti debelim slojevima teških pudera. Sve se promijenilo kada sam došla kod doktora Kaliterne i mogu odgovorno i bez imalo pretjerivanja i uveličavanja reći kako mi je doslovce promijenio život na bolje. Uz prethodne tretmane laserom i plazmom, (gdje su rezultati bili vidljivi već nakon kratkog vremena), ovog puta podvrgnuo me je tretmanu “MATIČNIM STANICAMA”. Od tretmana je prošlo 10 dana i ne mogu vjerovati kakvo je čudo napravio. Svo crvenilo je nestalo, nema prištića, koža lica, vrata  i dekoltea je glatka, bez bora, zategnuta i pomlađena. A da ne govorim o samopouzdanju koje sada imam jer ne moram više razmišljati kako izgleda moje lice. Osjećam se odlično, sretno, a sve to zahvaljujući ovom predivnom, ljubaznom i nadasve požrtvovanom doktoru koji mi je toliko nesebično pomogao svojim znanjem, ali i željom. Riječ hvala je premalo za to što je doktor ovog puta učinio za mene tretmanom “matičnim stanicama”, jer su rezultati nevjerojatni i više od očekivanog. Sve preporuke za doktora i ovaj tretman! Također hvala i ljubaznim sestrama.”

Suzana Piljagić

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr