TRANSKRANIJALNA LASERSKA TERAPIJA ( TLT ) - Poliklinika Poliderma

Usluge

TRANSKRANIJALNA LASERSKA TERAPIJA ( TLT )

TLT je metoda koja koristi optičku energiju u svrhu poboljšavanja rada i oporavka stanica mozga uslijed stimulativnog efekta optičke energije. Sam tretman je bezbolan, 100% siguran i znanstveno dokazano efikasan što potvrđuju brojni znanstveni radovi. Ako odete na Pubmed najvažniji i najveći medicinski portal i unesete na tražilici portala pojam transcranial laser therapy dobiti ćete brojne znanstvene članke o metodi i primjeni. Koriste se infracrveni laseri koji emitaju optičku energiju a moždane stanice je upijanju čime se potiču brojni stanični procesi koji su uništeni ili oslabljeni. Optička energija prodire 4 do 6 cm duboko u mozak u svrhu obnove i stimularanja stanica mozga. Uslijed starenja i niza poremećaja dolazi do slabljenja rada stanica mozga čime počine bolest. Uloga TLT je upravo stimuliranje rada stanica mozga da se oporave i uspostave normalno funkcioniranje prirodnim putem. TLT možemo smatrati kao poticaj da se stanice mozga oporave. Nema nikakvog zračenja ili ubrizgavanja već čista optička energija koji obnavlja stanica.

KAKO NASTAJE VEĆINA BOLESTI MOZGA ?

1. CIRKULACIJA : ključni faktor je slabljenje cirkulacije uslijed ateroskleroze koja začepljuje krvne i čine krvne žile nerastezljivim čime se ne može dovesti potrebna količina krvi u mozak. TLT djeluje na poboljšanje cirkulacije na razini mozga da se krvne žile obnove i dovedu potrebnu količinu krvi u mozak. TLT jako obnavlja krvne žile mozga i povećava proizvodnju spoja NO ( dušik oksid ) koji je ključan za širenje krvnih žila, obnovu unutarnje stjenke čime se sprječava zaljepljivanje kolesterolskog plaka na stjenku žile. Pored oporavka cirkulacije u mozgu potrebna je obnova tj čišćenje krvnih žila istovremeno na razini cijelog tijela po protokolu dr Kaliterna da se : uklone kolesteroske nakupine tvz plakovi unutar krvnih žila, ukloni kolesterol iz stijenke krvni žila, uklone teški metali i najvažnije obnovi unutarnja stijenka krvne žile čime se spriječava zaljepljivanje plaka na stijenku krvne žile. Savjetuje se korigirati ostale rizične faktore tipa. povišen tlak, kolesterol i šećer isto po protokolu dr Kaliterne. Potrebno je napomenuti da osobe koje imaju moždani udar imaju povećan rizik razvoja od srčanog udara na što je potrebno obratiti pažnju. Dr Kaliterna u tu svrhu savjetuje detaljne pretrage da se isključi svi rizični faktori posebno homocistein, kronične neprepoznate infekcije ( bakterije, virusi, gljivice i paraziti )  te isključe infekcije usne šupljine posebno upale desni i karijes. Znanstveno je dokazano da infekcije usne šupljine potiču razvoj moždanog udara uz druge brojne bolesti.

2. SMANJEN UNOS KISIKA U STANICE MOZGA : uslijed smanjenog unosa kisika u stanice mozga slabije rade. Cilj TLT je povećanje unosa kisika u stanice mozga kako bi normalno radile.

3. SMANJENJE PROIZVODNJE ENERGIJE : jedan prvih znakova razvoja bolesti je smanjenje proizvodnje energije spoja tvz ATP. Što je manje ATP molekula stanice mozga slabije rade.

4. DEGENERATIVNE PROMJENE KRVNIH ŽILA MOZGA : uslijed aterosklerotskih promjena krvnih žila mozga krvne žile postaju propusne te krv izlazi iz krvnih žila. Smatra se da je to početak razvoja stvaranja amiloda tvari koji uništava stanice mozga i potiče odumiranje moždanih stanica. Nakupljanje amiloida izaziva demenciju. TLT smanjuje nakupljanje amiloida te se savjetuje dodatno uklanjanje amiloida po protokolu dr Kaliterne.

5. UPALA : smatra se da upala direktno potiče razvoj većine bolesti i tumora. Što je veća upala brže se razvije bolest. Kod upalnih procesa nastaju brojne čestice posebno radikali i interleukini koji oštećuju stanice mozda i izazivaju odumiranje stanica mozga. TLT djeluje na smanjenje upale. Pored TLT savjetuje se sistemno smanjenje upale npr s infuzijama i laserskim čišćenjem krvi.

6. KRONIČNE NEPREPOZNATE INFEKCIJE : misli se na bakterijske, gljivične, virusne i parazitne infekcije koje potiču upalu koja razara stanice mozga. Posebno su opasne upale desni, paradontoza, granulomi i karijes. Stoga se savjetuje detaljna obrada se isključe neprepoznate kronične infekcije.

7. AUTOIMUNE BOLESTI nastaju kao posljedica kada tijelo uništava svoje stanice jer ih prepoznaje kao strane. Većinom se radi o virusnim infekcija koje potiču razvoj autoimunih bolesti, posebno virus EBV koji je povezan s razvojem multiple skleroze. Autoimune bolesti putem upale uništavaju moždane stanice i mijelinske ovojnice. TLT ima izrazito jak protupalni efekt.

Iz navedenog se vidi da TLT djeluje direktno na većinu uzroka koji izazivaju bolesti mozga. Kako bi efekt TLT bio što bolji savjetuje se kombinirati s laserskim čišćenjem krvi, infuzijama i drugim tretmanima po preporuci Dr Kaliterne.

KAKO DJELUJE TLT ?

1. POVEĆANJE PROIZVODNJE ENERGIJE : direktno djeluje na mitohondrije koji proizvode energiju da proizvode više molekula ATP za energiju. Bez energije moždane stanice ne mogu raditi i to je većinom glavni razlog razvoja bolesti te oštećenja mozga. Organ koji najviše troši energije je mozak koji troši 25% energije. Što se TLT ranije primjeni nakon moždanog udara značajno je veći oporavak mozga. Oštećenje mozga kod moždanog udara nastaje zbog pada ATP molekule koje TLT jako povećava čime moždane stanice preživljavaju i bolje se oporave.

2. POVEĆANJE PROIZVODNJE DUŠIK OKSIDA ( NO ) : NO je zadužen za obnovu unutarnje stjenke krvne žile da se love plakovi kolesterola, širenje krvnih žila da se poveća dotok kisika u stanice mozga, povećava iskorištenje kisika u stanicama mozga, sprječava propadanje žila mozga te ih ujedno obnavlja. Istovremeno obnovom krvnih žila uklanja amiloid kod demencije jer amiloid ubija moždane stanice. Ujedno popravlja limfnu cirkulaciju mozga koje je oslabljenja. Navedeni efekti ubrzavaju metabolizam stanica mozga. Na taj način moždane stanice bolje međusobno komuniciraju te proizvode spojeve tvz neurotransmitere da bolje komuniciraju. To je preduvjet da moždane stanice mogu normalno raditi.

3. JAK EFEKT SMANJENJA UPALE

4. SMANJENJE ODUMIRANJE MOŽDANIH STANICA I OBNOVA MOŽDANIH STANICA

5. ZAŠTITA OD ŠTETNIH ČESTICA POSEBNO TVZ RADIKALA

6. UTJECAJ NA TVZ TRANSKRIPCIJSKE FAKTORE KOJI IMAJU IZUZETNO VAŽNU ULOGU U RADU STANICA MOZGA

7. OBNOVA MIJELINSKE OVOJNICE MOZGA kod multiple skleroze

8. REGULACIJA RADA STANICA MOZGA DA KOORDINIRANO RADE što je jako važno kod moždanog udara

9. UTJECAJ NA PROIZVODNJU NEUROTRANSMITERA što je posebno jako bitno kod Parkinsonove bolesti

10. POTICANJE PROIZVODNJE FAKTORA RASTA za obnovu moždanih stanica i živaca

11. DETOX MOŽDANIH STANICA

11. PREVENCIJA RAZVOJA BOLESTI I USPORAVANJE RAZVOJA BOLESTI MOZGA

BITNA NAPOMENA :

 kako bi TLT tretman bio sto uspješniji savjetuje se suradnja neurologa sa stručnjakom regenerativne medicine te provođenje fizikalne rehabilitacije kod pojedinih bolesti. Po potrebi se uključuju drugi stručnjaci jer samo interdisciplinarna suradnja daje najbolje rezultate.

KAKO IZGLEDA TRETMAN ?

Koristi se obruč koji se stavi oko glave. Na obruču se nalaze laseri 1 do 6 komada laserskih nastavaka koji se prislone na glavu. Tijekom tretmana na mjestu dodira laserskog nastavka i glave možete osjetiti toplinu te eventualno manje peckanje. U slučaju i najmanje nelagode napomenite te će se smanjiti snaga lasera. Sam tretman traje prosječno 10 do 30 minuta. Nakon tretmana nemate nikakvog ograničenja.

KOLIKO JE POTREBNO TRETMANA ?

Nije moguće predvidjeti broj tretmana što je individualno i ovisi o brojnim faktorima. Minimalni broj tretmana je 6. Tretmani se mogu raditi svaki dan ili unutar 7 do 14 dana.

ZA ŠTO SE KORISTI TLT ?

– moždani udar oporavak i prevencija razvoja

– demencija ( Alzheimer i ostali oblici )

– traumatske ozljede mozga

– multipla skleroza i ostale autoimune bolesti

– Parkinsonova bolest

– epilepsija

– depresija

– neuralgije

– tinitus

– glabovolje

– vrtoglavice

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr