Ožiljci | Smanjivanje i uklanjanje ožiljaka - Poliderma

Usluge

Ožiljci

Ožiljak se ne može nikada u cijelosti ukloniti, ali se može dosta smanjiti kako bi bio estetski prihvatljiv

Ožiljci nastaju kao posljedica oštećenja kože, najčešće zbog ozljede ili upalnog procesa. Organizam rastom novog vezivnog tkiva nastoji nadoknaditi nastalo oštećenje pri čemu se nastalo oštećenje ne može nikada u potpunosti ukloniti. Kao posljedica oštećenja, nastaje ožiljak.

ožiljci
Ožiljke uglavnom želimo ukoniti iz estetskih razloga, no ponekad mogu ograničavati kretnje ako se nalazi u blizini zglobova.

Današnje metode i tretmani ne mogu u potpunosti ukloniti ožiljak, ali ga mogu bitno smanjiti.

Vrste ožiljaka:

 • Hipertrofični ožiljak – ožiljak ima crveno lividnu boju, nalazi se iznad razine kože, moguća je početna bolnost ili svrbež ožiljka, a s vremenom dolazi do izravnavanja ožiljka i gubitka crvene boje.
 • Atrofični ožiljak – uslijed lošeg cijeljenja rane dolazi do širenja ožiljka, najčešće se nalazi na leđima kao posljedica uklanjanja madeža. Može biti u razini kože ili ispod kože. Obično ga nalazimo kod osoba sa slabijim vezivnim tkivom.
 • Keloid – posebna vrsta ožiljka koja se nikad ne smanjuje, bolan je, nekad jako svrbi, širi se izvan mjesta ozljede i sklon je vraćanju nakon tretmana. Uvijek se nalazi iznad razine kože.

Metode za smanjivanje ožiljaka:

 • laserski tretmani
 • frakcijski radiovalovi
 • subcizija
 • operacija
 • silikonske kreme
 • kreme na bazi vitamina A i bjelančevina
 • prijenos vlastite masti
 • dermalni fileri
 • faktori rasta iz vlastite krvi.

Video prikaz laserskog uklanjanja ožiljaka:

Postoji još niz drugih metoda koje ovdje nisu spomenute jer se rjeđe koriste. Svakodnevno koristimo brojne metode i tretmane s kojima sve uspješnije uklanjamo i smanjujemo ožiljke te postoji mogućnost da neke najnovije metode nisu ovdje spomenute. Nastojimo uvijek sve najnovije metode i tretmane što prije primijeniti.

30 dana nakon tretmana za uklanjanje ožiljaka

Smanjivanje ožiljaka

Ožiljak se ne može nikada u cijelosti ukloniti, ali se može dosta smanjiti kako bi bio estetski prihvatljiviji. Nažalost, zbog mjesta, oblika i veličine ožiljak može izazvati velike psihičke tegobe zbog narušavanja vanjskog izgleda. Bez obzira na starost ožiljka, veličinu, mjesto i uzrok nastanka, uvijek se može pomoći. Kako bi ožiljak bio što manji, savjetuje se započeti tretman odmah nakon vađenja šavova, iako nikad nije kasno.

Kod ozljede također treba započeti tretman odmah nakon zarastanja kože. Kako bi rezultat bio što bolji, savjetuje se kombinacija raznih tretmana i metoda. Razlog tome je što jedna metoda ili tretman ne može djelovati na sve vrste ožiljka. Danas općenito najbolje rezultate daju laseri. Uglavnom se koristi više različitih lasera. Postoje laseri koji potiču razvoj novog kolagena, laseri koji uklanjaju crvenilo spaljivanjem krvnih žila i ablativni laseri koji mehanički uklanjaju nepravilnosti kože.

Jedan od nerješivih problema postoji kod bijelih ožiljaka jer se ne može u svim slučajevima vratiti boja. Ako se započne tretman, a ozljeda, tj. upala nije bila prevelika, boja se može vratiti. U tu svrhu se koriste frakcijski laseri. Novu nadu daju tretmani koji se baziraju na vlastitim matičnim stanicama koje ispunjavaju ožiljak. Prije početka tretmana potrebno je individualno prilagoditi vrstu tretmana i metodu prema obliku ožiljka te potrebama klijenta. Svaki ožiljak je priča za sebe.

60 dana nakon tretmana uklanjanja ožiljaka od akni

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr