Proširene pore | Miteseri i proširene pore lica - Poliderma

Usluge

Proširene pore

Proširene pore se ne mogu u potpunosti niti trajno ukloniti i imaju sklonost vraćanju

Proširene pore mjesta su gdje se lojne žlijezde otvaraju na površinu kože. One su pomoću kanala povezane s površinom kože, gdje kroz poru izlazi loj. Uloga loja je da sprječava suhoću kože.

proširene pore
Lojne žlijezde su najveće na licu, osobito po tzv. T-zoni koju čine čelo, nos i obrazi

Proširene pore su mjesta gdje se lojne žljezde otvaraju na površinu kože. Što je veća pora, to je veća lojna žlijezda ispod nje. Proširene pore su često povezane s pojačanim mašćenjem kože te otežavaju čišćenje kože jer nečistoća zaostaje u njima. Kako bi se pora uspješno uklonila, potrebno je uništiti lojnu žlijezdu tj. smanjiti njenu veličinu da koža ne bude suha. Nakon tretmana se osim smanjenja pora, koža puno manje masti te lakše čisti i održava higijena lica.

Zašto nastaju?

Uslijed utjecaja muških hormona dolazi do rasta lojnih žlijezda. Što je pora veća, to je veća i lojna žlijezda ispod kože. Nastaju kod masne kože i hormonalnih poremećaja, kao što su policistični jajnici. Najčešće nastaju u pubertetu i kod mlađih ljudi. Nakon 40-ih na dalje nastaju kao jedan od znakova starenja uslijed rasta lojne žlijezde. Oštećenje kože suncem to dodatno potiče.

Koja je uloga proširenih pora?

Radi se o estetskom problemu. Kod pojedinih ljudi mogu biti znatno izraženije pa izgledaju poput ožiljaka. Povećan je rizik od razvoja problematičnog tena jer se u njima nakuplja nečistoća koja potiče upalu, a otežana je i svakodnevna higijena lica jer se pore teže čiste. Potrebno je svakodnevno čistiti lice više puta, što oduzima dosta vremena, a lice nije do kraja očišćeno.

Klasična mehanička čišćenja ne čiste dobro pore, a ostavljaju rane i kraste. Metoda koja najtemeljitije očisti pore je mikroabrazija kisikom, gdje se koristi jaki mlaz vode koji ulazi u najsitnije pore i temeljito ih isprazni. Savjetuje se upotreba klasičnog, ili još bolje, laserskog peelinga kako bi se pore povremeno praznile. Lokalni retinoidi služe kao prevencija jer prazne otvor pora.

Kako djeluju tretmani?

Uglavnom se radi o djelomičnom mehaničkom uništenju lojne žlijezde, tako da koža ne bude suha. Nakon određenog vremena lojna žlijezda se oporavi i poveća, ali nikad na veličinu od prije tretmana.

Kada je vidljiv rezultat?

Obično se nakon 30 dana vidi početni rezultat koji se svakodnevno poboljšava narednih 6 do 9 mjeseci, kada se vidi konačni rezultat.

Tretmani za tretiranje proširenih pora:

Frakcijski laser

Laser izaziva mikroskopska oštećenja ispod kože i tako mehanički uništava lojnu žlijezdu s ciljem da je smanji. Nije nužno korištenje anestetske kreme jer tretman nije bolan. Prosječno su potrebna 2 tretmana u razmacima od nekoliko mjeseci. Crvenilo nakon tretmana može trajati oko 1 do 3 dana. Efekt je vidljiv nakon 45 dana, a rezultati tretmana sve bolji s vremenom.

Frakcijska plazma

Valjak koji ide po koži ispušta plazmu u obliku iskre koja uništava lojne žlijezde ispod kože. Tako smanjuje poru. Tretman se radi sa ili bez anestetske kreme. Potrebno je 1 do 2 tretmana. Oporak traje 1 do 3 dana.

Injekcijski radiovalovi

Pomoću sitnih iglica prolazi se ispod kože i ispuštaju radiovalovi koji oštećuju lojne žlijezde s ciljem smanjivanja.  Kako tretman ne bi bio bolan, prije tretmana se nanosi anestetska krema. Potrebno je oko 1 do 2 tretmana uz oporavak od 1 do 3 dana. Rezultati se vide nakon 45 dana i sve su bolji s vremenom.

RF Pen

Nakon nanošenja anestetske kreme se pomoću igle ispod kože ispuštaju radiovalovi koji uništavaju i smanjuju lojnu žlijezdu. Potrebno je oko 1 do 2 tretmana. Tretman se ciljano savjetuje smanjivanje velikih pora. Oporavak je 1 do 2 dana.

Pladuo (plazma dušik)

Plin dušik se pretvara u iskru tj. plasmu koja toplinskim efektom smanjuje lojne žljezde. Tako smanjuje i proširene pore. Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom. Potrebno je oko 1 do 2 tretmana. Oporavak je 1 do 2 dana. Rezultati su sve bolji s vremenom.

Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr