Proširene pore | Miteseri i proširene pore lica - Poliderma

Usluge

Proširene pore

Proširene pore se ne mogu u potpunosti niti trajno ukloniti i imaju sklonost vraćanju

Proširene pore mjesta su gdje se lojne žlijezde otvaraju na površinu kože. One su pomoću kanala povezane s površinom kože, gdje kroz poru izlazi loj. Uloga loja je da sprječava suhoću kože.

proširene pore
Lojne žlijezde su najveće na licu, osobito po tzv. T zoni koju čine čelo, nos i obrazi.

Zašto nastaju?

Uslijed utjecaja muških hormona dolazi do rasta lojnih žlijezda. Što je pora veća, to je veća i lojna žlijezda ispod kože. Nastaju kod masne kože i hormonalnih poremećaja, kao što su policistični jajnici. Tipično nastaju u pubertetu i kod mlađih ljudi. Nakon 40-ih godina na dalje nastaju kao jedan od znakova starenja uslijed rasta lojne žlijezde. Oštećenje kože suncem to dodatno potiče.

Koja je uloga proširenih pora?

Radi se o estetskom problemu. Kod pojedinih ljudi mogu biti znatno izražene te izgledaju poput ožiljaka. Povećan je rizik od razvoja problematičnog tena jer se u njima nakuplja nečistoća koja potiče upalu, a otežana je i svakodnevna higijena lica jer se pore teže čiste. Potrebno je svakodnevno više puta čistiti lice, što oduzima dosta vremena, a lice nije do kraja očišćeno.

Klasična mehanička čišćenja ne čiste dobro pore, a ostavljaju rane i kraste. Metoda koja najtemeljitije očisti pore je mikroabrazija kisikom, gdje se koristi jaki mlaz vode koji ulazi u najsitnije pore i temeljito ih isprazni. Savjetuje se upotreba klasičnog, ili još bolje, laserskog peelinga kako bi se pore povremeno praznile. Lokalni retinoidi služe kao prevencija jer prazne otvor pora.

Mogu li se proširene pore ukloniti u potpunosti i trajno?

Proširene pore se ne mogu u potpunosti niti trajno ukloniti. Mogu se ukloniti gotovo u cijelosti i na duže vrijeme. Rezultati traju mjesecima, 6 do 12 mjeseci na više. Proširene pore imaju sklonost vraćanju nakon određenog vremena, obično nakon nekoliko godina. Zato se obično savjetuje jedan tretman održavanja svakih 1 do 3 godine.

Koliko je tretmana potrebno?

Prosječno je potrebno 1 do 3 tretmana, iako ponekad zna biti potreban koji tretman više.

Kako djeluju tretmani?

Uglavnom se radi o djelomičnom mehaničkom uništenju lojne žlijezde, tako da koža ne bude suha. Nakon određenog vremena lojna žlijezda se oporavi i poveća, ali nikad na veličinu od prije tretmana.

Kada je vidljiv rezultat?

Obično se nakon 30 dana vidi početni rezultat koji se svakodnevno poboljšava narednih 6 do 9 mjeseci, kada se vidi konačni rezultat.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr