Akne - Poliklinika Poliderma

Usluge

Akne

Laseri su velika pomoć u liječenju akni zbog velike efikasnosti jer djeluju na uzrok akni

Akne su kronična upalna bolest obilježena nepredvidivim tijekom, sklonim pogoršanju. Bitno je akne ne dirati i ne tiskati prstima jer zaostaju ožiljci i hiperpigmentacije. Kod pogoršanja, važno je odmah se javiti dermatologu.


Akne su najčešća dermatološka bolest uvjetovana genetikom i nizom drugih faktora. Kod nekih ljudi zaostaju ožiljci koji mogu izazvati psihičke probleme. Zato je važno akne liječiti na vrijeme. Prehrana ima veliku ulogu u nastanku akni pa je važno izbjegavati sve mliječne proizvode, šećer, prženu i fast food hranu. Hormoni također igraju veliku ulogu u nastanku akni pogotovo kod prevelikog utjecaja i djelovanja muških spolnih hormona.

Inzulinska rezistencija je čest uzrok akni jer potiče razvoj policističnih jajnika. Akne u tom slučaju, nastaju na bradi, donjoj čeljusti i vratu. Prije tretmana važan je pregled kako bi se isključila i pojačana dlakavost kao posljedica hormonalnog disbalansa.

“Akne su sistemska bolest pa same kreme nisu dovoljne za njihovo uklanjanje. Zato akne treba liječiti iznutra.”

Nužno je regulirati rad probavnog sustava probioticima. Dodaci prehrani znatno pomažu. Ključni problem u razvoju akni je taj što se pojačano stvaraju stanice koje začepe odvodni kanal dlake i loj ne može izaći na površinu. Nakupljene stanice u kanalu dlake čine tzv. miteser ili komedon. S vremenom dolazi do širenja kanala i pucanja kada sadržaj komedona dospije u kožu pa nastaje upala tj. akna.

Mehaničko čišćenje mitesera i dubinsko čišćenje lica su put ka izliječenju akni i moraju se redovito raditi. Za liječenje akni propisuju se i kontracepcija i Roaccutane ili se koristi neki od tretmana uz pridržavanje datih uputa. Bitno je na vrijeme reagirati kada nastane crvenilo zbog upale i da ne nastanu ožiljci.

“Velika je greška akne smatrati mladenačkom bolešću jer se javljaju i nakon 40-e godine života, pogotovo kod žena.”

Kako prevenirati razvoj akni?

  • regulacijom prehrane: izbaciti iz prehrane šećer, mlijeko s mliječnim proizvodima, fast food, majonezu, gazirana pića
  • redovnim unosom dodataka u prehranu: jabučni ocat, cink, cimet, crni kim, kurkumu
  • poboljšavanjem regulacije probave probioticima i vlaknastom hranom
  • redovitim čišćenjem lica: mehaničkim + dubinskim čišćenje uređajem HydraFacial ili InnoFacial
  • unosom antioksidansa koji smanjuju upale.

“Sistemski antibiotici se mogu koristiti samo kratko jer djeluju na posljedicu, a ne na uzrok.”

Ciljevi liječenja akni:

  • smanjiti proizvodnju loja
  • smanjiti upalu
  • spriječiti zatvaranje pora.

Tretmani za liječenje akni

Broj tretmana je individualan i ne može se točno predvidjeti. Prosječno je potrebno 1 do 5 tretmana. Razmaci su između tretmana su od 2 do 4 tjedna.

“Cilj tretmana je uništenje lojne žlijezde kako bi se smanjila njezina veličina i tako smanjila proizvodnja loja.”

Tretmani imaju jak protuupalni učinak i potiču obnovu kože. Nemaju nikakve sistemne nuspojave i starosna dob nije zapreka. Početni efekti se vide nakon nekoliko tjedana i sve su bolji s vremenom. Prvi put se savjetuje tretirati cijelo lice, a kasnije samo ciljano problematična mjesta ili zasebno akne. Većina tretmana istovremeno pored liječenja akni, smanjuje pore, uklanja i prevenira ožiljke.

Egzosomi

Egzosomi su molekule s kojima stanice komuniciraju, a imaju jak protuupalni efekt i snažno obnavljaju kožu. Daju se putem sitnih injekcija nakon nanošenja anestetske kreme. Smatraju se najefikasnijim tretmanom za liječenje akni. Nema oporavka nakon tretmana.

RF Pen

Nakon lokalnog nanošenja anestetske kreme s iglicom se prodire kroz kožu u cilju uništenja lojne žlijezde. Većinom nema oporavka. Posebno pogodan tretman za pojedinačne, veće akne.

Botoks

Botoks ima jak protuupalni efekt i djeluje na lojne žlijezde da manje proizvode loja.

Frakcijska plazma

Koristi se valjak s kojim se prolazi po površini kože pri čemu nastaju iskre plazme koja uništava lojne žlijezde. Tretman se radi sa ili bez nanošenja anestetske kreme. Oporavak traje od 1 do 3 dana, a crvenilo se lako prikriva puderom. Pored egzosoma, ovaj tretman spada među najefikasnije tretmane za liječenje akni.

Plazma dušik

Koristi se plazma u obliku iskre koja uništava lojne žlijezde. Tretman se radi sa ili bez anestetske kreme. Oporavka većinom nema. Izrazito efikasan tretman.

Frakcijski laseri

Laseri optičkom energijom ispod kože uništavaju lojnu žlijezdu. Tretman se radi bez anestezije. Oporavak traje od 1 do 3 dana. Koristimo Erbium laser i neablativne frakcijske lasere.

Video prikaz laserskog tretmana za tretiranje akni:

Video prikaz 30 dana nakon laserskog tretmana za liječenje akni:

Injekcijski radiovalovi

Koriste se sitne iglice koje prodiru u sve slojeve kože. Prilikom prodora ispod kože ispuštaju se radiovalovi koji dodatno uništavaju lojne žlijezde. Tretman se radi nakon nanošenja anestetske kreme. Oporavak je od 1 do 3 dana.

Endolift

Lasersko vlakno tanko poput dlake uvodi se ispod kože sa ili bez lokalne anestezije te se uz pomoć optičke energije uništavaju lojne žlijezde. Većinom nema oporavka. Jako efikasan tretman, posebno kod težih oblika akni.

Piano Face

Koristi se Neodymium YAG laser koji dubinski i kontrolirano zagrijava potkožno tkivo u svrhu uništenja lojnih žlijezda. Tretman ne boli i nema oporavka.

Vaskularni laseri

Koristimo Pulse Dye i Neodymium YAG laser koji uništavaju lojne žlijezde te uklanjaju postupalno crvenilo akni. Tretman ne boli i nema oporavka.

Video prikaz tretmana za ublažavanje akni na leđima:

Peptidni booster

Peptidi se daju ispod kože, a djeluju kao botoks s ciljem da smanje proizvodnju loja uz jak protuupalni efekt. Tretman se radi pod lokalnom anestezijom i koristi se kao nadopuna drugih tretmana.

Pri liječenju akni na uspješno liječenje akni uz laserske tretmane djeluju i kreme branda My Skin by dr. Kaliterna: Zeoclear, Clear Skin i S Cream.

“Imao sam ekstremnih problema s aknama. 95% lica bilo je prekriveno upaljenim, crvenim aknama. Nakon liječenja u poliklinici Poliderma, uspješno sam se (u potpunosti) izliječio. Lice mi je, već dugo, u potpunosti čisto, i što je najvažnije, bez ikakvih posljedica (ožiljci)…

Medvjedenko Medi

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr