Prp metoda | Prp metoda cijena i iskustva u poliklinici Poliderma

Usluge

Mezoterapija vlastitom krvi

Najveća prednost PRP tretmana je što istovremeno korigirate najveći broj estetskih nedostataka na potpuno prirodni način

Stanična terapija PRP je skraćeni naziv od PLATELET RICH PLASMA što znači da se koristi pročišćeni i obogaćeni dio krvi zvan plazma. Cilj je izolirati najvrijednije sastojke krvi: faktore rasta i matične stanice koje imaju snažan efekt pomlađivanja i obnove kože. Najveća prednost tretmana je što istovremeno korigirate najveći broj estetskih nedostataka uz ogromnu novčanu uštedu. Ovo je 100% prirodni tretman.

prp metoda
PRP metoda pomlađivanja

PRP se danas sve više koristi u kirugiji za cijeljenje rana, liječenje sportskih ozljeda, estetsko-korektivne svrhe i brojne druge primjene. Budućnost pomlađivanja i regeneracije leži u vlastitoj krvi i masnom tkivu. Ne postoji ništa bolje i sigurnije od vlastitog tkiva. Uz najbolje rezultate koji daju prirodan izgled nema rizika od infekcije.

Kako izgleda tretman?

Prvo se izvadi manja količina krvi. Potom se krv pripremi i izdvaja tekući dio krvi, zvan plazma, od staničnog dijela. Plazma se miješa s anestetikom tako da je tretman bezbolan, a ubrizgava se s najmanjim iglama u kožu te ne ostaju nikakvi tragovi uboda igala. Tretman traje oko 45 minuta od vađenja i pripreme krvi do samog tretmana. Po želji tijekom tretmana se mogu napraviti sitna, površinska oštećenja kako bi faktori rasta i matične stanice dublje prodrli kroz kožu s ciljem poboljšanja rezultata.

Video prikaz tretmana:

Kome se preporuča tretman?

Savjetuje se osobama koje žele zadržati prirodni i mladenački izgled.

“Cilj tretmana je izgledati svježe i odmorno kao nekada te ukloniti umorni i beživotni izgled lica, uz korekciju drugih estetskih nedostataka te pomlađivanje vrata, dekoltea i šaka.”

Bitno je da vam se ne žuri s rezultatima odmah jer su s vremenom sve bolji što pojedincima odgovara da se promjene ne vide naglo, nego postupno.

Koji dijelovi tijela se mogu tretirati?

Cijelo lice ili pojedini dijelovi lica uz vrat, dekolte i šake istovremeno ili odvojeno.

Kako djeluje tretman?

Izolirani faktori rasta i matične stanice imaju posebno jak izražen efekt pomlađivanja tako što nadoknađuju izgubljeni volumen, stvaraju novi kolagen, smanjuju bore, potiču obnovu uz uklanjanje oštećenja tkiva. Metabolizam se ubrzava, a koža postaje svježa i sjajna.

“Cilj je potaknuti prirodne procese obnove i regeneracije te iskoristiti vlastite snage organizma.”

Matične stanice se pretvaraju u kolagen što je od presudne važnosti za vrhunske rezultate. Tretman potiče kaskadnu reakciju koja se s vremenom ubrzava i povećava što je razlog da se rezultat ne vidi odmah nego s vremenom. Tretman djeluje površno i dubinski na kožu.

Kada se vide prvi rezultati tretmana?

Prvi rezultati obično se vide 30-ak dana nakon tretmana koji narednih mjeseci postaju sve bolji i izraženiji. Svakim danom izgledate sve bolje i svaka sekunda čekanja se na kraju maksimalno vrati. Razlog tome je što treba izvjesno vrijeme da se potaknu prirodni procesi obnove koji se s vremenom ubrzavaju.

Kome se ne preporuča tretman?

 • trudnicama
 • osobama alergičnim na anestetik
 • kod povišenog tlaka
 • osobama s nerealnim očekivanjima
 • osobama koje primaju terapiju protiv zgrušavanja krvi
 • osobama s poremećajem zgrušavanja krvi
 • srčanim bolesnicima
 • osobama koje žele trenutne rezultate
 • osobama s autoimunim bolestima.

Koje su nuspojave tretmana?

Praktički nema nikakvih nuspojava osim ponekad kratkotrajnih modrica koje se lako prikriju s puderom. Moguća je manja kratokrajna natečenost koja često ne bude izražena.

Koliko traje efekt tretmana?

Po uputama proizvođača efekt traje do 18 mjeseci ovisno o kvaliteti kože, navikama života, oštećenju kože i mjestu tj. vrsti primjene tretmana. Nije moguće točno predvidjeti duljinu trajanja rezultata. Savjetuje se 1 tretman održavanja svako 18-36 mjeseci kako bi rezultati što dulje trajali i bili bolji što nije obavezno. Nema nikakve ovisnosti nakon prestanka djelovanja tretmana niti pogoršanja.

Koliko je tretmana dovoljno?

Većinom je trdovoljan jedan tretman osim kod jače izraženih promjena, pojedinih indikacija koje slabije reagiraju ili ako želite maksimalno dobre rezultate gdje se može ponoviti još 1-2 tretmana.

Što se može tretirati?

 • podizanje obrva s kapcima
 • oblikovanje i povećanje usana
 • smanjivanje bora
 • oblikovanje lica
 • nadoknada volumena lica
 • pomlađivanje šaka, vrata i dekoltea
 • smanjivanje ožiljaka posebno od akni
 • smanjivanje podočnjaka i lažnih podočnjaka
 • pomlađivanje područja oko očiju
 • uklanjanje tamnih hiperpigmentacija kod podočnjaka
 • povećanje i oblikovanje obraza
 • pomlađivanje površine kože
 • korekciju vrećica ispod očiju.

Kolike površine se mogu tretirati s tretmanom?

Prije tretmana se odrede prioriteti te potom se po želji ako ostane dovoljno plazme po želji tretiraju pojedini dijelovi tijela ili lica. Kod manje doze od 4 ml može se polovica lica tretirati ili po želji vrat, šake i dekolte. Kod veće doze od 8 ml može se cijelo lice tretirati ili po želji pola lica uz šake, dekolte ili vrat.

Video prikaz PRP tretmana Dermafracom:

Koja je razlika između dermalnih filera i PRP-a?

Dermalni filer se sastoji od hijaluronske kiseline osnovnog građevnog materijala kože, a služi za vraćanje volumena, smanjivanja bora i stvaranje novog kolagena. Preporučuje se osobama koje žele trenutne rezultate nakon tretmana. U zadnje vrijeme je trend kombinacija dermalnih filera i PRP tretmana jer se produžava trajanje dermalnog filera.

PRP ima znatno šire djelovanje i brojnije efekte koji su izraženiji i trajniji od filera. Najveća razlika i prednost PRP u odnosu na dermalne filere je što se radi o bioaktivnom materijalu koji snažno utječe na metabolizam uz jak efekt pomlađivanja i obnove kože.

Mezoterapija serumima

Pomoću tehnologije mikroinjeciranja stvaraju se mikroskopska oštećenja i istovremeno se apliciraju anti-age serumi koji se koriste u svrhu pomlađivanja lica i postizanja sjajnog, zdravog i blistavog izgleda, a u tretmanu možete birati između više vrsta aplikatora.

Vrste seruma koje koristimo za mezoterapiju

 • Cytocare 516 se sastoji od hijaluronske kiseline i aminokiselina koje su većinski udio sastava aplikatora. Poboljšava kvalitetu kože, popunjava fine linije, održava hidrataciju te održava sjaj.
 • Cytocare 715 dizajniran je za prevenciju starenja. Ako želite zadržati svoj mladenački sjaj, tada vam Cytocare 715 može pomoći jer u sebi sadrži bogati sastav hijaluronske kiseline.
 • Photoaging solution sastoji se od hijaluronske kiseline, taurina, idebenona i vitamina C. Prvenstveno je namijenjen pomlađivanju – stimulira razvoj kolagena vitaminom C, štiti kožu od slobodnih radikala te hidratizira kožu hijaluronskom kiselinom.
 • Spoj glikolne kiseline i oligoelemenata je namijenjen liječenju akni. To je intenzivan, obnavljajući tretman uz piling kože. Idealan je za kožu koja ima bore, hiperpigmentacije, akne, proširene pore, grubu teksturu i nedostatak sjaja.
 • Formula 20% vitamina C namijenjena je pomlađivanju, a posvjetljuje i učvršćuje kožu istovremeno smanjujući pojavu sitnih linija i bora.
 • EG Factor Repair.

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr