Dishidrotski dermatitis | Liječenje dermatitisa u Polidermi

Usluge

Dishidrotski dermatitis

Bolest se javlja u obliku sitnih prozirnih duboko smještenih mjehurića na dlanovima te na prstima i sa strane prstiju, koji često svrbe i peku. Nakon toga mjehurići pucaju i nastaje sitno točkasto ljuštenje kože

To je vrlo česta bolest koja se tipično javlja i pogoršava ljeti, dok zimi bude bolje. Smatra se da se radi o osjetljivosti na metale te da dolazi do upalne rekacije kože, obično na rukama i stopalima. Najčešće se javlja kod osoba sa suhom kožom te kod osoba koje imaju atopijski dermatitis.

dishidrotski dermatitis

Do reakcije dolazi pri direktnom kontaktu s metalom, preko hrane ili vode. Obično je u pitanju nikal pa ima smisla raditi alergološko testiranje na metale. Ako ste alergični, tada dobijete popis stvari koje morate izbjegavati. Savjetuje se izbjegavati nošenje nakita s puno nikla, tipa piercing ili naušnice, jer to najviše pospješuje razvoj alergije na metale kod žena. Možete slobodno nositi naušnice i piercing, ali bitno je nositi metal sa što manje nikla. To znači što čišće zlato tj., veći karat. Najvažnija prevencija bolesti je što manje i kraće dirati metale. Važno je ruke što manje namakati i što češće mazati kremom za njegu ruku.

Kako bolest izgleda?

Bolest se javlja u obliku sitnih prozirnih duboko smještenih mjehurića na dlanovima te na prstima i sa strane prstiju, koji često svrbe i peku. Nakon toga mjehurići pucaju i nastaje sitno točkasto ljuštenje kože. Kod težih oblika nastaju plikovi i dolazi do pucanja kože, a javlja se i bol te nelagoda.

Kako se bolest liječi?

Liječi se uglavnom kortikosteroidnim kremama ili, kod težih slučajeva, tabletama. Postoje druge protupalne kreme: lokalni retinoid, vitamin D te topički imunomodulatori. Mogu se davati i tablete vitamina A. Fototerapije „UVB narrow band“ i „puva bath“ odlično djeluju. Još se koriste i antibiotici te tablete koje se koriste kod odvikavanja od alkohola. Postoje i pripravci koji vežu metale te ih neutraliziraju.

Može li se bolest izliječiti?

Bolest se ne može izliječiti, nego zaliječiti te držati uspješno pod kontrolom.

Što je novo u liječenju bolesti?

Novost je primjena neodimium yag lasera koji djeluje protupalno i znatno skraćuje trajanje bolesti. Većinom osjetite trenutno olakšanje ili kasnije tijekom dana. Za lakše slučajeve dovoljan je 1 tretman, a za teže slučajeve treba više tretmana kombinirati s drugom terapijom. Tretman traje izrazito kratko, ne boli niti je potreban oporavak. Podrazumijeva se da što manje namačete ruke, što češće ih mažete i izbjegavate kontakt s metalom, tj. što kraće ga držite u ruci.

Tretmani za ublažavanje dishidrotskog dermatitisa

Kod ublažavanja posljedica dishidrotskog dermatitisa, pomaže intravenozna terapija, osobito infuzije Glutationa koji je glavno obrambeno sredstvo organizma za detoksikaciju i zaštitu od štetnih radikala, laseri i plazma.

Neodymium YAG laser

Djeluje na sve slojeve kože. Ovisno o duljini trajanja laserskog impulsa, možemo mijenjati efekt lasera

Plazma dušik+argon

Primjena tretmanom plazme ne utječe na izlječenje, no može utjecati na povlačenje simptoma.

Egzosomi

Egzosomi su najefikasniji tretman. Imaju protuupalni efekt. Koriste se za kožu i vlasište. Često je jedan tretman dovoljan, iako se ne može unaprijed predvidjeti broj ukupnih tretmana jer ovisi o stanju kože.

Infuzije

Infuzije tijelu pružaju nužno potrebne vitamine i minerale poput glutationa i dr.

Ozonoterapija

Terapija ozonom odstranjuje toksine iz organizma, smanjuje upale, regulira pH i aktivira cirkulaciju oštećenih područja – omogućuje tijelu samoiscjeljenje.

Hemoterapija

Hemoterapija je metoda pročišćavanja vlastite krvi UVB zrakama. 

Osim navedenog, predlažemo i korištenje Body Repair losiona branda MySkin by dr. Kaliterna. Riječ je o jedinstvenom losionu na tržištu čiji je glavni sastojak gavez, inače poznati narodni lijek. Koristi se za svakodnevnu obnovu, njegu i pomlađivanje kože tijela, vrlo se brzo upija u kožu bez mašćenja.

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr