Prijenos masti - Poliklinika Poliderma

Usluge

Prijenos masti

Prijenos masti se prvenstveno koristi za oblikovanje lica, korekciju podočnjaka, korekciju ožiljaka i deformacija te oblikovanja grudi i mnoge druge primjene

Pojedinci imaju iskrivljeno mišljenje o masti, misleći kako je mast tkivo s jako malo aktivnosti koje nema nikakvu značajniju ulogu. Zapravo se tek od nedavno počinje naslućivati važnost masnoga tkiva.

Nismo niti svjesni koliko je masno tkivo važno i koliko je aktivno u procesu metabolizma te koliko se bitnih procesa odigrava u samom masnom tkivu. Možemo reći da smo na početku otkrivanja kolika je važnost masti u našem tijelu.

Već se dulji niz godina uspješno koristi prijenos masnoga tkiva u estetske svrhe koji trenutno daje i najbolje moguće rezultate u oblikovanju i korekciji određenih dijelova tijela.

Prijenos masti se prvenstveno koristi za oblikovanje lica, korekciju podočnjaka, korekciju ožiljaka i deformacija te oblikovanja grudi i mnoge druge primjene.

Postupak prijenosa masti

Nakon što se pacijentu aplicira lokalna anestezija, iz mjesta gdje postoji višak masnog tkiva koje ne želimo, ukloni se masno tkivo pomoću šprice. To je najčešće iz područaja trbuha, slabina, bokova, kukova, koljena ili prepona. Onda se masno tkivo pripremi, pročisti i ubrizga pomoću dugih igala – kanila na mjesto gdje je to potrebno. Tretman se izvodi pod lokalnom anstezijom. Većinom je potreban jedan tretman, no po potrebi se može dodati još masnog tkiva.

Razlog je sljedeći, rezultat se ne vidi odmah, nego tek nakon nekoliko mjeseci. Naime, potrebno je neko vrijeme kako bi se masno tkivo aktiviralo i kako bi razultati bili vidljivi. Preporučljivo je prenijeti manje masnog tkiva jer ako se u početku aplicira previše, dosta smo ograničeni kako višak ukloniti.

Kada se masno tkivo pravilno primjeni i očisti, onda su rezultati dugotrajni. Ne možemo reći doživotni, ali dugotrajni.

Više se ne koristi centrifuga za obradu masnoga tkiva jer su se dešavale kalcifikacije. Tako da je to zapravo zastarjela metoda. Nije više da traju svega nekoliko godina ili puno kraće kako se govorilo. Sve je to posljedica nestručne pripreme.

Ubrizgavanjem masnog tkiva:

  • nadoknađuje se volumen
  • popravlja se struktura i kvaliteta kože
  • ublažavaju se bore, pore i ožiljci
  • ublažavaju se pigmentacije.

Prijenos masnog tkiva je nešto najbolje što možemo napraviti za našu kožu. Možemo reći kako je masno tkivo najbolji i najkvalitetniji filer.

“Ako želite isključivo prirodni oblik lica, onda je upravo masno tkivo najbolja opcija za vas jer se rezultati vide postupno.”

Nakon tretmana s prijenosom masti neće biti izgledno da ste bili na estetskom tretman lica, već ćete izgledati svježe i odmorno, a tajna dobrog izgleda ostaje vaša.

Masno tkivo nam vraća izgled najsličnije onome pet do deset godina unazad i na najbolji način zadržava i usporava starenje s ciljem zadržavanja prirodnog izgleda lica.

Kada ste ubrizga masno tkivo, može se pojaviti manji otok, rjeđe manja modrica, ali u pravilu nema duljeg oporavka niti traume. Masno se tkivo može ubrizgavati samo ili se može pomiješati sa faktorima rasta uz pomoć metode PRP. Najbolja je opcija kada se istovremeno ubrizgavaju masne stanice s matičnim stanicama iz masnoga tkiva.

Na taj način će te dobiti znatno kvalitetniji i bolji oblik lica.

“Ne postoji metoda koja može tako lijepo konfigurirati i oblikovati konture lica kao što je masno tkivo.”

Ono se može aplicirati na bilo kojem dijelu tjela kojem je potrebno i licu. Možemo reći da je prijenos masti vrhunac moderne estetske medicine u svrhu pomlađivanja i prevencije starenja. Ne postoji tkivo ili supstrat koji može tako popraviti oštećenja kože, strukturu i kvalitetu zadebljanja kože.

Ono što vam svakako možemo preporučiti kao najbolju soluciju za vašu kožu je tretman prijenosa masti!

Posebne ponude

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr