Alergije - Poliklinika Poliderma

Usluge

Alergije

Efikasno je i liječenje alergija pomoću hemoterapije gdje vadimo krv, pročistimo ju UV zrakama te potom vraćamo u tijelo. Isto tako, alergiju liječimo i ozonoterapijom gdje krv pročišćujemo ozonom

Alergije nastaju kao posljedica osjetljivosti na pojedinu tvar koju unosimo putem hrane, dodira ili udisajem.

Kod alergija je od iznimne važnosti postići dobru regulaciju probavnog sustava, primjenom probiotika te spriječiti nastajanje propusnog crijeva. Većina autoimunih bolesti nastaje upravo poremećajem rada crijeva.

Alergija je odgovor imunološkog sustava na stranu tvar koja obično nije štetna za vaše tijelo. Te strane tvari nazivaju se alergeni. Oni mogu uključivati određenu hranu, pelud ili perut kućnih ljubimaca. Zadatak vašeg imunološkog sustava je da vas održava zdravim u borbi protiv štetnih patogena. To čini napadom na sve što misli da bi moglo vaše tijelo dovesti u opasnost.

Koji su simptomi alergije?

Ovisno o alergenu, simptomi mogu biti razne upale, kihanje, svrbež na koži, oticanje očiju, sušenje sluznice oka ili grla i niz drugih simptoma. Simptomi alergija i njihova težina su posljedica nekoliko čimbenika, a ovise o vrsti alergije i koliko je alergija ozbiljna.

Alergije na hranu

Mogu pokrenuti oticanje, osip, mučninu, umor i još mnogo toga. Možda će trebati neko vrijeme dok osoba shvati da je alergična na neku namirnicu. Ako imate ozbiljnu reakciju nakon obroka i niste sigurni zašto, odmah se obratite liječniku. Liječnik će pronaći točan uzrok vaše reakcije ili uputiti drugom stručnjaku.

Sezonske alergije

Imaju simptome groznice te mogu podsjećati na prehladu. Simptomi su: otežano disanje, curenje iz nosa i natečene oči. Većinu vremena s tim simptomima možete upravljati od kuće, koristeći tretmane bez recepta. Posavjetujte se s liječnikom ako simptomima više ne možete uizaći na kraj.

Kožne alergije

Mogu biti znak ili simptom alergije ili su izravni rezultat izlaganja alergenu. Na primjer, unos hrane na koju ste alergični može izazvati nekoliko simptoma – možete osjetiti trnce u ustima i grlu i se osuti.

Simptomi kožnih alergija

• Osip
• Grlobolja
• Otečene oči
• Svrbež
• Crvenilo

Pravilno liječenje alergije

Od velike je važnosti napraviti test intolerancije na hranu, tj. genetski test kako bismo točno procijenili koje je namirnice potrebno izbaciti iz prehrane. Pojedina hrana stvara oštećenja crijeva ulaskom u organizam, a štetne tvari utječu na razvoj alergije.


Pored toga, bitno je unositi hranu u organizam koja potiče lužnatost uz dodatke prehrani te njegovati kožu kako bismo spriječili suhoću.
Alergije se pretežito liječe anihistaminicima i kortikosteroidnim kremama, no u Poliklinici Polidermi odlazimo korak dalje.

Za ublažavanje simptoma alergije koriste se:

Hemoterapija

Hemoterapija je postupak kod kojeg vadimo krv, pročišćavamo UV zrakama te potom vraćamo u tijelo.

Ozonoterapija

Ozonoterapija je postupak pročišćavanja krvi ozonom.

Infuzije

Za ublažavanje simptoma alergije koristimo i razne infuzije i injekcije kojima direktno djelujemo na izvor razvoja alergije.

Plazma

Ako alergije zahvate kožu, tada kožu liječimo plazmom, četvrtim oblikom materije.

“Dugi niz godina borbe s alergijom, rinitisom i dermatitisom… mnogobrojnim liječnicima.. jedino je dr. Dinko Kaliterna uspješno riješio moj veliki problem. Zahvalna sam mu na tome jer sam se riješila te muke zauvijek. Dr. Kaliterna ne priča puno al’ zato napravi puno i sve za pacijenta! Preporuke!”

Irma Vasić


Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr