Fibromi | Uklonite fibrome u poliklinici Poliderma

Usluge

Fibromi

Nije poznat uzrok nastanka fibroma, no nasljeđe i debljina su bitni faktori u njihovu razvoju

To su dobroćudne promjene građene od vezivnog tkiva koji su estetski problem. Nekad se mogu ozlijediti, primjerice rukom, te prokrvariti. Ljudi ih često povezuju s nošenjem lančića kao uzrokom nastanka ili misle da se radi o bradavicama koje su zarazne te se šire dalje. Sve je to pogrešno, niti se radi o bradavicama koje su zarazne niti lančić ima veze s njima.

fibromi
Nema ni jednog čovjeka koji nema barem nekoliko fibroma

Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihova nastanka, no nasljeđe i debljina su bitni faktori u njihovu razvoju. Njihov broj varira od prosječno nekoliko komada do nekoliko stotina.

Prosječno su veliki oko 1 do 3 mm do par centimetara. Obično se nalaze na vratu, pod pazuhom, ispod grudiju, po trbuhu i rukama.

Tretman laserom je metoda izbora jer daje najbolje rezultate. Sam tretman nije bolan niti neugodan. Laser mehanički uništi fibrom i u cijelosti ga ukloni. Nakon tretmana zaostaje manja krasta koja za 5 do7 dana otpada, te ju je potrebno 7 dana mazati lokalnim antibiotikom. Savjetuje se nakon tretmana 1 do 2 dana izbjegavati znojenje ili neku veću fizičku aktivnost, kao što je primjerice trening. Potreban je samo jedan tretman, osim ukoliko se nalazi veći broj fibroma ili veća površina, tada je je tretman potrebno ponoviti.

Erbium laser

Laser optičkom energijom presječe peteljku fibrom ili sam fibrom mehanički uništi. Tretman malo pecka, nema boli niti nelagode. Potreban je 1 tretman jedino ako je velik broj fibroma tj površina potrebno je ponoviti tretman. Nakon tretmana mažete s antibiotskom kremom mjesto tretmana. Ožiljaka nema jedino rijetko zaostaje manje prolazno crvenilo kože na mjestu fibroma koje brzo prolazi.

CO2 laser

Sve je indentično kao kod erbium lasera samo može tretman malo više zapeckati.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr