Herpes | Liječenje herpesa na usni, tijelu ili oku - Poliderma

Usluge

Herpes

Laser djeluje protupalno i toplinom deaktivira virus. Najvažniji efekt lasera je znatno skraćivanje tijeka bolesti i ubrzavanje nestanka promjena na koži

Herpes je bolest uzrokovana virusom herpesa tipa 1 i 2. Herpes virus tipa 1 obično zahvaća područje glave, a virus tipa 2 spolne organe. Virus prodre kroz oštećenje kože i sluznice te ostaje doživotno u nama smješten u živčanim nakupinama, tzv. ganglijima. Padom imuniteta se povremeno aktivira, kod nekih jednom, a kod nekih češće. Bolest nije moguće izliječiti, ali je moguće zaliječiti i držati pod kontrolom.

herpes

Herpes vezan uz infekciju usnica, usta i lica nastaje zbog aktivacije virusa herpes simplexa uslijed pada imuniteta. Bolest se ne može izliječiti jer virus živi u nama i povremeno se aktivira. Ključno je jačanje imuniteta. Tretmani koje preporučujemo, služe za brže povlaćenje bolesti.

Kako se liječi herpes?

Postoje razne antivirusne kreme koje nisu uvijek i djelotvorne, nekim ljudima pomognu, dok drugima uopće ne pomažu. U narodu se za liječenje često koristi pasta za zube, što ima smisla jer pasta isušuje promjene na koži. U istu svrhu se može koristiti i cinkova pasta. Druga mogućnost je uzimanje tableta protiv herpesa, po potrebi ili neko vrijeme.

Što je navažnije kod liječenja herpesa?

Najvažnije je provesti terapiju, po mogućnosti unutar 48 sati od izbijanja promjene. U protivnom terapija slabije djeluje ili uopće ne djeluje.

Herpes tretiramo sljedećim tretmanima:

Neodymium YAG laser

Laser ima jaki protupalni efekt te potiče da se bolest maksimalno brzo povuče, većinom kroz jedan do dva dana ovisno o težini bolesti. Tretman ne boli i nema oporavka. Najčešće su dovoljna 1 do 2 tretmana. Čim bolest izbije, savjetuje se što prije doći na tretman.

Video prikaz tretmana uklanjanja herpesa laserom:

Intravenozna terapija (infuzije)

Koriste se infuzije za jačanje imuniteta ili specifična infuzija s aminokiselinom lizin koja najbolje djeluje da se bolest ne vraća dulje vremena. 

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr