Tretman pomlađivanja matičnim stanicama - Poliklinika Poliderma

Usluge

Tretman pomlađivanja matičnim stanicama

Od svih do sada poznatih metoda obnavljanja i pomlađivanja kože, tretman matičnim stanicama ima najjači efekt

Matične stanice su posebna vrsta stanica koja ima jedinstvenu sposobnost regeneracije drugih stanica. Glavna im je je uloga zacijeliti svakodnevna oštećenja kože.

Od svih do sada poznatih metoda obnavljanja i pomlađivanja kože, matične stanice imaju najjači efekt

Matične stanice imaju dva svojstva: mogućnost diferencijacije u djelatne stanice i svojstvo samoobnavljanja.

Matične se stanice nalaze u koštanoj srži, pupkovini, masnom tkivu i manjim dijelom u krvi, a najveća im je koncentracija oko korijena dlaka, osobito na vlasištu. Bez njih bi život bio nemoguć jer se svakodnevna oštećenja događaju stalno i treba ih obnavljati pa njihova jedinstvena sposobnost pretvaranja dolazi do izražaja. Naime, radi se o „čudotvornim stanicama“ koje djeluju na način da poprimaju karakteristike okolnog tkiva.

Što se postiže tretmanom matičnim stanicama?

Znanstvena istraživanja dokazala su da od svih do sada poznatih metoda obnavljanja i pomlađivanja kože, matične stanice imaju najjači efekt. Sposobnost znanstvenika za detaljnijim proučavanjem matičnih stanica izazvala je njihova sposobnost poprimanja karakteristika okolnog tkiva pa se velika nada polaže u upotrebu matičnih stanica u medicini za rješavanje mnogih, do sada nerješivih i neizlječivih bolesti i stanja.

Tako primjerice ako se matične stanice apliciraju u kost, one postaju kost. Na taj je način moguće regenerirati i druga nastala oštećenja u našem organizmu.

Kako se provodi tretman pomlađivanja matičnim stanicama u našoj poliklinici?

Nekada su se matične stanice uzimale iz masnog tkiva, no danas se s obzirom na njihovu visoku koncentraciju uzimaju s području iza uha, odnosno vlasišta.

Prije tretmana pomlađivanja matičnim stanicama, klijentu se daje lokalna anestezija, uzima se komadić kože iz kojeg se, posebnim postupkom obrade kroz automatizirani sustav za uzimanje i fragmentiranje tkiva, odvajajaju matične stanice za svega nekoliko minuta, koristeći patentiranu opremu koja stvara suspenziju spremnu za mikro-injektiranje u područje koje treba regenerirati. Tretira se cijelo lice, a moguće ga je tretirati i parcijalno.

Prije tretmana matičnim stanicama savjetuje se odraditi i tretman laserom na regiji na kojoj će se aplicirati matične stanice kako bi se oštetio kolagen. Svrha oštećenja kolagena je aktiviranje matičnih stanica u svrhu postizanja još boljeg efekta prilikom obnavljanja i popravljanje strukture te kvalitete kože. Razvojem novog kolagena dolazi i do smanjivanja bora, strija, hiperpigmentacija i ožiljaka. Koža zadeblja, učvrsne, postaje nježna, sjajna i baršunasta.

“Kada mi je dijagnosticirana autoimuna bolest s veoma neugodnim simptomima jakog pečenja u usnoj šupljini, ranama na sluznici usta, obilnim svakodnevnim krvarenjem unutar usne šupljine, pečenjem jezika i usana, malim ranama i lezijama na koži pojedinih djelova tijela, a sve kao posljedica patologije na pojedinim unutarnjim organima krenuo sam na terapiju matičnim stanicama. Nakon terapije matičnim stanicama u poliklinici Poliderma, sada se osjećam dobro i nadam se da će moje iskustvo, terapijom i brigom dr. Kaliterne pomoći i drugim osobama sa sličnim simptomima da prebrode takva stanja i patološke procese.”

Mladen Orešić, dr. med.vet.

U koje se sve svrhe primjenjuje tretman matičnim stanicama?

Tretman matičnim stanicama primjenjuje se za:

  • pomlađivanje i oblikovanje lica, vrata, dekoltea i šaka
  • naglašavanje, oblikovanje i povećanje usana
  • smanjivanje ožiljaka i strija
  • smanjivanje bora posebno oko očiju i nadusnice
  • uklanjanje tamnih hiperpigmentacija ispod očiju.

Pomlađivanje matičnim stanicama vraća koži vitalnost, čime postaje mekša i elastičnija.

Kada su vidljivi rezultati primjene metode matičnim stanicama?

Ova metoda pomlađuje naše lice prirodnim putem, ukljanjajući bore i nepravilnosti te potičući proizvodnju vlastitog kolagena. Početni su rezultati vidljivi unutar 3 do 4 tjedna. Krajnji učinci tretmana mjere se godinama, a ovisno o primjeni, rezultat može biti i doživotan.

Posebne ponude

AKCIJA MedContour u Poliklinici Poliderma

Paket od 6 tretmana – trbuh

Cijena: 4.800 kn + jedan tretman uređajem Delinea 2 elektrode GRATIS (ušteda 900 kn)

Paket od 6 tretmana – noge

Cijena: 4.800 kn + jedan tretman uređajem Delinea s 2 elektrode ili jedna ručna masaža nogu GRATIS (ušteda 900 kn) – po odabiru klijenta

 

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr