Tretman matičnim stanicama - Poliklinika Poliderma

Usluge

Tretman matičnim stanicama

Od svih do sada poznatih metoda obnavljanja i pomlađivanja kože, tretman matičnim stanicama ima najjači efekt

Matične stanice su posebna vrsta stanica koja ima jedinstvenu sposobnost regeneracije drugih stanica. Glavna im je je uloga zacijeliti svakodnevna oštećenja kože.

Od svih do sada poznatih metoda obnavljanja i pomlađivanja kože, matične stanice imaju najjači efekt

Što su matične stanice?

Matične stanice su posebna vrsta stanica koja ima najveću moć cijeljenja i obnavljanja uništenih ili oslabljenih funkcija stanice. Njihova glavna uloga je obnavljanje nastalog oštećenja tkiva ili stanica te poticanje cijeljenja i oporavka. Ako stanice nisu u ravnoteži, tijelo se ne može iscijeliti i nastaje bolest. Matične stanice vraćaju stanice u ravnotežu, što je ključ izlječenja.

Kako djeluju matične stanice?

 • imaju jak protuupalni učinak,
 • utječu na imunosni sustav,
 • potiču lučenje brojnih faktora,
 • djeluju na druge stanice i metabolizam te na mnoge druge funkcije tijela.

Matične stanice imaju dva svojstva: mogućnost diferencijacije u djelatne stanice i svojstvo samoobnavljanja.

Matične se stanice nalaze u koštanoj srži, pupkovini, masnom tkivu i manjim dijelom u krvi, a najveća im je koncentracija oko korijena dlaka, osobito na vlasištu. Bez njih bi život bio nemoguć jer se svakodnevna oštećenja događaju stalno i treba ih obnavljati pa njihova jedinstvena sposobnost pretvaranja dolazi do izražaja. Naime, radi se o „čudotvornim stanicama“ koje djeluju na način da poprimaju karakteristike okolnog tkiva.

Što se postiže tretmanom matičnim stanicama?

Znanstvena istraživanja dokazala su da od svih do sada poznatih metoda obnavljanja i pomlađivanja kože, matične stanice imaju najjači efekt. Sposobnost znanstvenika za detaljnijim proučavanjem matičnih stanica izazvala je njihova sposobnost poprimanja karakteristika okolnog tkiva pa se velika nada polaže u upotrebu matičnih stanica u medicini za rješavanje mnogih, do sada nerješivih i neizlječivih bolesti i stanja.

Tako primjerice ako se matične stanice apliciraju u kost, one postaju kost. Na taj je način moguće regenerirati i druga nastala oštećenja u našem organizmu.

Kako se provodi tretman pomlađivanja matičnim stanicama u našoj poliklinici?

Nekada su se matične stanice uzimale iz masnog tkiva, no danas se s obzirom na njihovu visoku koncentraciju uzimaju s području iza uha, odnosno vlasišta.

Prije tretmana pomlađivanja matičnim stanicama, klijentu se daje lokalna anestezija, uzima se komadić kože iz kojeg se, posebnim postupkom obrade kroz automatizirani sustav za uzimanje i fragmentiranje tkiva, odvajajaju matične stanice za svega nekoliko minuta, koristeći patentiranu opremu koja stvara suspenziju spremnu za mikro-injektiranje u područje koje treba regenerirati. Tretira se cijelo lice, a moguće ga je tretirati i parcijalno.

Prije tretmana matičnim stanicama savjetuje se odraditi i tretman laserom na regiji na kojoj će se aplicirati matične stanice kako bi se oštetio kolagen. Svrha oštećenja kolagena je aktiviranje matičnih stanica u svrhu postizanja još boljeg efekta prilikom obnavljanja i popravljanje strukture te kvalitete kože. Razvojem novog kolagena dolazi i do smanjivanja bora, strija, hiperpigmentacija i ožiljaka. Koža zadeblja, učvrsne, postaje nježna, sjajna i baršunasta.

Kako izgleda tretman matičnim stanicama?

Klijentu se pod lokalnom anestezijom izvadi manja količina masnog tkiva iz trbuha. Obrada se vrši u posebnom uređaju, s ciljem izdvajanja čistih matičnih stanica. Izdvajanje matičnih stanica traje 90 minuta i bezbolno je. Dobivene matične stanice ubrizgavaju direktno ili intravenozno, a sam postupak traje oko tri sata i nije potreban oporavak. Matične stanice se krvlju prenose po cijelom tijelu i popravljaju oštećenja, osim u zglobovima u koje ne dopiru ovim postupkom primjene.

“Dva mjeseca nakon primanja matičnih stanica osjećam se fantastično. Sam postupak bio je iznimno lagan i bezbolan, kako mi je prije početka postupka i bilo objašnjeno. U prvom mjesecu nakon postupka intenzivno sam osjećao “putovanje” stanica po svim dijelovima tijela. Vrlo ugodno iskustvo. Dva mjeseca intentivno sam aktivan u svom poslu, više no ranije, ali nikada nisam osjetio nedostatak energije ili umor. Regeneriram se izvrsno iz dana u dan. Unatoč napornom radu nemam “štekanja” ni je jednog od ranije “kritičnih mjesta” u organizmu. Sve funkcionira bolje i kvaliteta života mi se općenito znatno poboljšala. Iznimno sam zadovoljan efektima liječenja matičnim stanicama. Obećavajuće i ohrabrujuće iskustvo.”

Denis Latin, novinar

Je li tretman matičnim stanicama siguran?

Tretman vlastitim matičnim stanicama je 100% siguran. Matične stanice ne izazivaju rak, već se koriste kao prevencija i pomoć pri liječenju raka. Brojne znanstvene studije dokazuju sigurnost i efikasnost njihove primjene u medicini.

Primjena matičnih stanica

 • nakon Post-COVID sindroma: za sve nastale tegobe sve, posebno kod oštećenja pluća
 • kod bolesti živčanog sustava: demencija (Alzheimerova bolest), Parkinsonova bolest, neuropatija te za obnavljanje mozga nakon oštećenja
 • kod autoimunih bolesti: multipla skleroza, reumatoidni artritis, psorijaza, Chronova bolest, fibromialgija, astma, vitiligo, i dr.
 • kod problema s cirkulacijom: smetnje cirkulacije i začepljenje krvnih žila
 • kod oporavka nakon težih bolesti: srčani infarkt, moždani udar
 • za ublažavanje kroničnog umora i slabosti
 • kod kronične plućne opstruktivne bolesti
 • kod predijabetesa, dijabetesa tipa 2, komplikacija dijabetesa
 • za estetske tretmane
 • za sistemno pomlađivanje
 • kod bolesti jetre: masna jetra, ciroza, hepatitis i oštećenje jetre.

Pomlađivanje matičnim stanicama vraća koži vitalnost, čime postaje mekša i elastičnija.

Koliko je tretmana matičnim stanicama dovoljno?

Dovoljan je jedan tretman. Kod pojedinih bolesti, što je rjeđe, potrebno ga je i ponoviti.

“Nakon tretmana matičnim stanicama, osjećam se osvježeno i prepun energije! Tnx, Dinko :-)”

Jurica Pađen, glazbenik

Kada su vidljivi rezultati primjene metode matičnim stanicama?

Matične stanice su nešto najbolje što moderna medicina nudi i njihovom primjenom se postižu najbolji rezultati. Rezultati su individualni, ovise o nizu faktora i nije ih moguće predvidjeti. Početni su rezultati vidljivi unutar 3 do 4 tjedna dok su krajnji učinci tretmana mjere se godinama, a ovisno o primjeni, rezultat može biti i doživotan.

Za što bolje rezultate, savjetuje se slušati upute liječnika i pridržavati se istih.

“Kao prvo želim se iz sveg srca zahvaliti doktoru Kaliterni i svemu što je nesebično i velikodušno učinio za mene! Želim naglasiti da imam 54 godine, a sa rozacejom sam se borila preko 20 godina. Pored konstantnog crvenila, popucalih kapilara, najgori su bili prištići koji su mi toliko neugode i nelagode izazivali (svrbež, peckanje i sam izgled). Sve to nisam mogla sakriti niti debelim slojevima teških pudera. Sve se promijenilo kada sam došla kod doktora Kaliterne i mogu odgovorno i bez imalo pretjerivanja i uveličavanja reći kako mi je doslovce promijenio život na bolje. Uz prethodne tretmane laserom i plazmom, (gdje su rezultati bili vidljivi već nakon kratkog vremena), ovog puta podvrgnuo me je tretmanu “MATIČNIM STANICAMA”. Od tretmana je prošlo 10 dana i ne mogu vjerovati kakvo je čudo napravio. Svo crvenilo je nestalo, nema prištića, koža lica, vrata  i dekoltea je glatka, bez bora, zategnuta i pomlađena. A da ne govorim o samopouzdanju koje sada imam jer ne moram više razmišljati kako izgleda moje lice. Osjećam se odlično, sretno, a sve to zahvaljujući ovom predivnom, ljubaznom i nadasve požrtvovanom doktoru koji mi je toliko nesebično pomogao svojim znanjem, ali i željom. Riječ hvala je premalo za to što je doktor ovog puta učinio za mene tretmanom “matičnim stanicama”, jer su rezultati nevjerojatni i više od očekivanog. Sve preporuke za doktora i ovaj tretman! Također hvala i ljubaznim sestrama.”

Suzana Piljagić

NAPOMENA: kod primjene matičnih stanica su navedene najčešće bolesti i stanja koje tretiramo. Matične stanice koristimo i za brojne druge bolesti i stanja, koja nisu navedena. Ako vas zanima više, slobodno nam se obratite na tel. 01 482 89 61 ili e-mail: poliderma@poliderma.hr

“Kada mi je dijagnosticirana autoimuna bolest s veoma neugodnim simptomima jakog pečenja u usnoj šupljini, ranama na sluznici usta, obilnim svakodnevnim krvarenjem unutar usne šupljine, pečenjem jezika i usana, malim ranama i lezijama na koži pojedinih djelova tijela, a sve kao posljedica patologije na pojedinim unutarnjim organima krenuo sam na terapiju matičnim stanicama. Nakon terapije matičnim stanicama u poliklinici Poliderma, sada se osjećam dobro i nadam se da će moje iskustvo, terapijom i brigom dr. Kaliterne pomoći i drugim osobama sa sličnim simptomima da prebrode takva stanja i patološke procese.”

Mladen Orešić, dr. med.vet.

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr