Jo Jo efekt nakon mršavljenja - povratak tjelesne težine - Poliklinika Poliderma

Usluge

Jo Jo efekt nakon mršavljenja – povratak tjelesne težine

Vrlo često čujemo da netko konačno nakon puno muke, žrtve, odricanja i potrošenog novca uspije smršaviti i pri tome se nevjerojatno promjeni. Nažalost to ima svoju cijenu po zdravlju koje je ugroženo drastičnim dijetama te dolazi do pada imuniteta.

Većina takvih osoba izgleda izmučeno. Sve bi to bilo divno i krasno da postignuti rezultat potraje no nažalost dolazi naglo do povratka tjelesne težine i obično se udeblja više nego prije mršavljenja. Većinom do povratka tjelesne težine dolazi unatoč vježbanju i pravilnoj prehrani.

Pitamo se zašto se desilo ?

Razlog je jednostavan, prije mršavljenja nije urađen detox da se uklone toksini. Jedan od čestih uzroka debljanja su toksini koji potiču upalu i nakupljanje vode. Infuzije i laserski detox su najefikasnije metode za detox. Prevelika količina paralizira rad organ i uspori metabolizam.

Masna jetra, hipotireoza i inzulinska rezistencija su isto česti uzroci povratka tjelesne težine samo se nisu na vrijeme prepoznali jer standardne pretrage nisu dovoljno precizne. Pitanje je što uraditi prije mršavljenja da se spriječi povratak tjelesne težine ? Ključno je odrediti u kakvom je stanju jetra, izmjeriti količinu toksina u tijelu, razinu upale u tijelu i izmjeriti teške metale koji potiču razvoj hipotireoze. Sve pretrage baziraju rezultate na temelju mjerenja u krvi, tkivu, mokraći i kosi što nije precizno jer ne odrazavaju tocno stanje na razini stanica.

Primjerice ako su nalazi u krvi ne znači da su nalazi uredni u stanici. Uređaji koji sve navedeno mjeri i ukazuje je Body check koji koristi spektofotometriju najprecizniju metodu koja se zasniva na upijanju atoma na razini stanice. Svaki atom ima svoj spektar upijanja svijetla određene valne duljine. Mjerenjem atomskog upijanja dobivamo najprecizniji uvid u sastav i stanje tijela na razini stanice.

Jedan od najčešćih slučajeva neprepoznatog uzroka hipotireoze su teški metali koji sprječavaju upijanje jod u stanice štitnjače čime se ne može proizvoditi tiroksin glavni hormon za metabolizam. Body check to jedini mjeri i ukazuje jer rezultati teških metala u urinu te kosi nisu pouzdani.

U tom slučaju nije problem nedostatak joda već nemogućnost upijanja joda zbog teških metala. Greška je u tom slučaju nadoknađivati jod već treba uklonit teške metale što se može samo postići s infuzijom.

Vrijednost analize uređaja Body check je što prepoznaje moguće poremećaje te razvoj bolesti na temelju nedostataka pojedinih minerala i vitamina prije nego se razviju simptomi. Standardne pretrage to ne mogu izmjeriti.

mršavljenje tretman
mršavljenje tretman

Ključ zdravlja je prevencija te dati vitamine i minerale koji nedostaju te tako spriječiti razvoj bolesti. Moderna medicina bi se morala temeljiti na prevenciji da se bolest prepozna na vrijeme prije nego se razvije i tako spriječi obolijevanje. Body check najpreciznije ukazuje na mogućnost razvoja masne jetre i inzulinske rezistencije.

Kako bi sigurni u navedene mogućnost istovremeno savjetujemo uz Body check uraditi standardne pretrage te usporediti nalaze. Body check ima nezaobilaznu ulogu ne samo kod mršavljenja već za očuvanje zdravlja i prevenciju razvoja bolesti.

To je pregleda koji spašava i čuva zdravlje.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr