Na što trebamo pripaziti pri tretmanima aplikacije dermalnih filera?

Usluge

Na što trebamo pripaziti pri tretmanima aplikacije dermalnih filera?

Na što trebamo pripaziti pri tretmanima aplikacije dermalnih punjača?

Manje je poznata činjenica da kod nestručne aplikacije dermalnih filera postoje veliki rizici raznih komplikacija. Kako biste ih izbjegli, pročitajte savjete našeg stručnog medicinskog tima!

Do prije nekoliko godina, fileri su bili tabu tema, no danas se otvoreno govori o dermalnim filerima.

Dermalni fileri brzo su postali jedan od najčešćih postupaka koje provode doktori širom svijeta. Velika većina tretmana je uspješno izvedena i zadovoljstvo pacijenata je veliko, međutim, zabilježene su komplikacije te blage i teške posljedice pri ubrizgavanju različitih vrsta dermalnih filera. U nastavku teksta saznajte koju vrstu rizika je potrebno izbjeći i što je bitno poznavati prije odlasku na tretman!

Silikon – veliko ”NE”za vaše zdravlje!

Jedan od velikih problema je primjena silikona koji djeluje trajno, a zbog velike opasnosti od ozbiljnih kompilacija ne bi se trebali koristiti. Bez obzira koliko cijena silikona naizgled bila povoljna, treba biti svjestan kako je efekt trajan, kao što su trajne i komplikacije. Silikon ostaje trajno u tijelu te su često potrebne brojne operacije zbog ožiljaka uzrokovanih silikonom. 

Silikon izaziva degeneraciju okolnog tkiva jer je strano tijelo u vašem organizmu. Neke od komplikacija su ožiljci, bolovi, otekline, otežani govor i stvaranje upalnih procesa. Pri tome, bez obzira koliko je silikon cjenovno prihvatljiv, nije vrijedan narušavanja zdravlja.

Nuspojave su trajne. Kvržice i ostala oštećenja mogu se kirurški ukloniti, no to može ostaviti ožiljke koji izgledaju lošije od originalnih izbočenja. Mali postotak ljudi koji ima reakcije na primjenu silikona, izgleda toliko loše da to čini upotrebu silikona nimalo vrijednu rizika.

Opasnosti pri tretmanima punjača na bazi hijalurona

Problem filera na bazi hijaluronske kiseline je taj što ih često apliciraju osobe koje nisu profesionalno obučene za tu radnju, a primjenjuju ih u neadekvatnim uvjetima. Mnogi se educiraju za apliciranje punjača, no rijetki prolaze obuku komplikacija.

Važno je dobro poznavati anatomiju lica jer je jedna od komplikacija aplikacije silikona, primjerice sljepilo. Fileri se ne smiju aplicirati u područje obrva gdje se nalaze bore jer je velika mogućnost ozljede arterije i osljepljenja uz nastanak ožiljka. Isto pravilo vrijedi za područje oko nosa i usana.

Ako se apliciranjem filera pogodi vena, može nastati odumiranje tkiva što se manifestira bijeljenjem ili tamnjenjem kože. Važno je znati da stručnjak kod kojeg ubrizgavate filer posjeduje tretman s protudjelovanjem na filer koji će ga odmah i razgraditi, ako dođe do krivog ubrizgavanja. Također, mogu nastati infekcije, granulomi i ozljeda živaca povodom nestručne aplikacije filera. Stoga, što je jeftinija cijena filera, to je veća opasnost od rizika i kraćeg efekta.

Zdravlje je na prvom mjestu

Vaše zdravlje je vrijedno, stoga nemojte štedjeti i svoje lice i zdravlje stavljati pod rizik. Bitan je odabir profesionalne, stručne osobe za izvođenje tretmana dermalnim filerima, koja će Vam pomoći i 24 sata nakon tretmana i koja će znati što učiniti u slučaju komplikacija.

Preporučljivo je dobro se raspitati o poliklinici u kojoj želite napraviti tretman filerima, pobrinuti se da je stručnjak kvalitetno osposobljen te da se koriste kvalitetni proizvodi. Sigurnost je na prvome mjestu, a profesionalno obučena osoba znat će prvim pogledom reći jeste li kandidat za filer ili ne te vam savjetovati drugu vrstu tretmana istog učinka, s optimalnim rezultatom.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr