Policistični jajnici - Poliklinika Poliderma

Usluge

Policistični jajnici

Policistični jajnici su jedan od najčešćih uzroka akni i nažalost sve je veći broj žena koje imaju policistične janike. Zbog akni se većinom otkrije problem policističnih janika. Isto tako debljanje, povećana dlakavost, slabost, gubitak kose tj razrijeđenje, nemogućnost mršavljenja, depresija uz promjene raspoloženja su drugi uzroci zbog čega se otkrije problematika policističnih jajnika. Obično žena ima vitku liniju, a onda odjednom se deblja od zraka te ne može nikako smršaviti unatoč vježbanju i što pazi na prehranu. Kod nekih žena se to desi nakon poroda. Tipično je da žene kojima se to desi obično u obitelji imaju ženskog člana obitelji koji ima tj imao slične tegobe. Nakon debljanja krenu druge tegobe tipa umor, promjene raspoloženja i ostalo. Akne i ne moraju biti uvijek izražene kod policistićnih jajnika. Može biti samo 1 ili više simtpoma izraženo. Isto tako ne moraju sve žene biti deblje već i mršave žene imaju policistične jajnike. Glavna terapija je kontracepcija tj hormonalna terapija kod policističnih jajnika. Ako mislimo da je to dovoljno da stavimo policistične jajnike pod kontrolu s hormonalnom terapijom onda smo jako pogriješili.

KOJE SU GLAVNE GREŠKE U STANDARDNOJ TERAPIJI I PRISTUPU POLICISTIČNIH JAJNIKA ?

1. Policistični jajnici nisu uzrok  akni i ostali znakovi policističnih jajnika već inzulinska rezistencija stanje gdje inzulin ne djeluje da ubaci šećer u stanicu.

2. Inzulinska rezistencija je većinom glavni uzrok policističnih jajnika, a potom pojačana osjetljivost receptora mjesta gdje se veže inzulin zbog genetskih razloga.

3. Ako su normalni nalazi spolnih hormona i ultrazvuk jajnika ne radi se o policističnim jajnicima što uopće nije istina već treba isključiti tj dokazati inzulinsku rezistenciju testom OGGT tj HOMA indeksom, inzulin, Ig1f uz Hb1ac. Bez obzira i ako su ti nalazi normalni tretman za inzulinsku rezistenciju pomaže jer se radi o pojačanoj osjetljivosti receptora na normalnu razinu inzulina što je dovoljno da se potaknu jajnici da proizvode više androgena tj muških spolnih hormona. Genetika je razlog navedenog i to se za sada ne može dokazati tj pojačana osjetljivost receptora

4. Kontracepcija tj hormonalna terapija je dovoljna za policistične jajnike što je totalno krivo jer tako liječimo posljedicu, a ne uzrok tj inzulinsku rezistenciju. Akne se mogu staviti donekle  pod kontrolu s hormonalnom terapijom, ali ne i  ostali znakovi policističnih jajnika.  Glavni pristup liječenju policističnih jajnika je stavljanje inzulinske rezistencije pod kontrolu te lijek metformin ima glavnu ulogu kao prvi lijek, a hormonalna terapija se po potrebi uvodi.

5. Dovoljno je da ginekolog  stavi policistične jajnike  pod kontrolu. Endokrinolog ima glavnu ulogu u obradi i liječenju te surađuje s ginekologom po potrebi. Ovo je posebno važno da endokrinolog i ginekolog surađuju ako se radi o problemu da žena ne može zatrudnjeti gdje metformin jako pomaže.

6. Ne pridaje se dovoljna pažnja masnoj jetri te nema dovoljno efikasne terapije osim regenerativnog pristupa. Veliki je problem je visceralna masnoća gdje se radi o nakupljanju masti oko trbušnih organa  koja potiče jaku upalu što dodatno pogoršava stanje. Jedno od rješenja za to su injekcije za mršavljenje idealno uz regenerativnu terapiju.

7. Malo tko se bavi pitanjem kronične upale  koja dodatno pogoršava stanje.

8. Hipotireoza posebno Hashimotov tireoditis nastaje kao posljedica inzulinske rezistencije te standardna terapije ne pomaže dovoljno ako se ne regulira inzulinska rezistencija

9. Čest neprepoznat uzrok policističnih jajnika tj inzulinske rezistencije su uporne akne koje se ne daju nikako riješiti nakon 40 – ih godina. Standardna terapija za akne ne pomaže u tim slučajevima. Obično bude manji broj akni koje su jako izražene te budu oko brade, na donjoj čeljusti i po vratu.

10. Policistični jajnici je samo estetski poremećaj što je velika zabluda jer to je stanje koje ima tendenciju pogoršanja i ugrožava zdravlje jer može preći u dijabetes tip 2, povećava rizik od moždanog i srčanog udara. Stoga problem policističnih  jajnika se ne smije zanemariti.

KOJI LIJEČNICI I STRUČNJACI SUDJELUJU U LIJEČENJU POLICISTIČNIH JAJNIKA ?

Većinom dermatolog prepozna policistične jajnike zbog akni te šalje pacijente ginekologu. Nažalost endokrinolog se dosta kasno uključi jer mu dolaze pacijentice kada je bolest uznapredovala. Idealno bi bilo odmah da dermatolog  endokrinologa uključi u suradnju te ginekologa po potrebi. Kako bi stavili policistične jajnike uspješno pod kontrolu bitna je suradnja navedenih specijalista. U zadnje vrijeme najnoviji trend je liječnik stručnjak regenerativne medicine koji postaje ključni doktor s endokrinologom. Uloga stručnjaka regenerativne medicine je da pomoću regenerativnog i holističkog pristupa dovede tijelo u ravnotežu kada tijelo može samo sebe iscijeliti što je preduvjet  izlječenja te pomogne endokrinologu da lakše i efikasnije pomogne pacijentici. Laički rečeno stručnjak regenerativne medicine pripremi pacijenticu za endokrinologa te mu olakša posao i pomogne da bude brže te uspješnije izlječenje. Limit standardne terapije je što ne djeluje da dovede tijelo u ravnotežu te ima limit uspješnosti. Kada je tijelo u ravnoteži standardna terapija znatno bolje djeluje. Cilj je udružiti regenerativni pristup s standardnom terapijom za što bolji uspjeh. Dr Kaliterna je dermatolog s preko 20 godina iskustva i stručnjak regenerativne medicine s iskustvom preko 10 godina. Uvidjevši da standardna terapija nema uvijek adekvatno rješenje i ne pomaže uvijek kod policističnih jajnika dr Kaliterna je odlučio pronaći drugi uspješniji način u vidu regenerativno holističkog pristupa kojeg je povezao s standardnom terapijom. Navedena kombinacija daje najbolja rezultate kod policističnih jajnika tj inzulinske rezistencije jer djeluje na razini cijelog tijela. Tijelo možemo gledati kao samo 1 cjelinu te gledati tijelo samo kroz spektar jajnika i kože je velika greška.

INZULINSKA REZISTENCIJA

Inzulinska rezistencija je stanje kada stanice postaju otporne na djelovanje inzulina u smislu da inzulin ne može ubaciti šećer u stanicu što je njegova glavna uloga. Povišen unos šećera i ugljikohidrata povećava razinu šećera u krvi zbog čega se pojačano luči inzulin. Kortizol hormon stresa isto povećava razinu šećera u krvi. S vremenom stanice postaju otporne na inzulin jer se štite od  prevelikog unosa šećera u stanice te više šećer ostaje u krvi. Zbog tog se povećava lučenje inzulina koji pokušava spustiti razinu inzulina u krvi no ne može jer su stanice otporne na inzulin zbog čega nastaje inzulinska rezistencija. Stanice uzmu potrebnu količinu šećera dok se višak šećera u krvi pretvara u mast zbog čega nastaje masna jetra te se debljamo. Povišeni inzulin sprječava razgradnju masti te potiče nakupljanje masti. Pošto stanice postaju sve više otporne na inzulin u kasnijoj fazi šećer ne ulazi u stanice te se javlja  pojačana glad i povećana potreba za hranom što pogoršava inzulinska rezistenciju. Gušterača koja luči inzulin posljedično pojačano luči inzulin čime nastaje povećana koncentracija inzulina. Inzulinska rezistencija nije izražena u svim tkivima te je izraženo samo u mišićima, jetri i masnom tkivu.  U konačnici ako ovo stanje potraje gušterača se iscrpljuje i tako se razvije dijabetes tip II koji u konačnici može prijeći u tip I.  Pojačano lučenje inzulina podiže lučenje brojnih drugih faktora koji imaju efekt kao muški spolni hormoni čime se dodatno pogorša stanje policističnih jajnika.

UZROCI INZULINSKE REZISTENCIJE :

– POJAČANA OSJETLJIVOST RECEPTORA  mjesta gdje se veže inzulin na normalne razine inzulina posebno u jajnicima čime se potiče pojačana proizvodna androgena muških spolnih hormona koji potiču razvoj tj pogoršavaju policistične jajnike. Povišeni androgeni potiču povećanu proizvodnju inzulina čime se stanje samo pogoršava uslijed razvoja zatvorenog kruga. Povišena razina androgena potiče debljanje, poveća rizik razvoja moždanog ili srčanog udara, djeluje na lučenje hormona hipofize čime se remeti menstruacijski ciklus uz smanjenje plodnosti

– POVEĆAN UNOS ŠEĆERA I UGLJIKOHIDRATA  povećava razina šećera u krvi što potiče gušteraču na pojačano lučenje inzulina. Kod povišene razine šećera u krvi stanice ne dozvoljavaju ulaz cjelokupnog šećera u stanice te se šećer pretvara u mast čime nastaje debljanje, nakupljanje masnih naslaga i jetra postaje masna.

– STRES podiže hormon kortizol koji također podiže šećer u krvi.

– KRONIČNA UPALA  nije nužno uzrok ali potiče razvoj Inzulinske rezistencije

– OKSIDATIVNI STRES nije nužno uzrok ali potiče razvoj Inzulinske rezistencije

– DEFICIT IPG INOZITOLA radi se o spojevima koji spadaju u grupu vitamina B i imaju ključnu ulogu u metabolizmu glukoze te smanjuju tako inzulinsku rezistenciju.

INZULIN

Inzulin nema samo ulogu u metabolizmu glukoze već ima druga brojna djelovanja, primjerice potiče nakupljanje masti umjesto da je troši što potiče debljanje. Jetra je glavni organ za razgradnju masti te ako je jetra masna mast se ne može više razgrađivati te se mast nakuplja i taloži po tijelu čime nastaje debljanje. Tako nastaje stanje kada se debljate doslovce od zraka, a ne možete nikako smršaviti. Dolazi do povišenja kolesterola u krvi i visokog tlaka. Posebno je opasno nakupljanje masti oko trbušnih organa kada nastaje tvz visceralna mast koja potile lučenje brojnih faktora koji posebno potiču upalu koja samo pogoršava Inzulinsku rezistenciju  te podižu rizik razvoja od moždanog i srčanog udara. Inzulin ima brojne efekt na razini cijelog tijela. Inzulinska rezistencija povećava rizik razvoja autoimunih bolesti posebno hipotireoze, Hashimotovog tireoditisa koji usporava metabolizam čime dodatno potiče debljanje. Najveći problem Inzulinske rezistencije je što izaziva brojne poremećaje koji izazivaju nove poremećaje te se stanje samo pogoršava čime nastaje zatvoren krug i tvz metabolički sindrom. Inzulin smanjuje SHB ( sex hormon binding ) koji veže androgena čime se povećavaju androgeni koji pogoršavaju stanje.

ZAŠTO JE INZULINSKA REZISTENCIJA OPASNO STANJE ?

1. metabolički sindrom koji nastaje zbog Inzulinske rezistencije izaziva ubrzano starenje

2. potiče razvoj dijabetesa

3. povećan rizik razvoja od karcinoma, moždanog i srčanog udara zbog razvoja ateroskleroze

INZULINSKA REZISTENCIJA I NEPLODNOST

Uslijed efekta povišenih androgena kod inzulinske rezistencije na hipofizu gube se ciklusi i plodnost jer se priječi sazrijevanje jajašaca i razvoj ovulacije. Inzulinska rezistencija je čest uzrok neplodnosti.

KOJE SU KOŽNE MANIFESTACIJE INZULINSKE REZISTENCIJE ?

1. akne

2. pojačano mašćenje kože i proširene pore

3. razvoj brojnih izraslina posebno oko vrata i pod pazuhom tvz fibromi

4. razvoj po trupu izraslina tvz  staračke bradavice koje mogu zahvatiti lice

5. smećkasto crna zadebljanja kože na šiji i ispod pazuha

6. razvoj hrapave kože na laktovima i koljenima

7. pojačana dlakavost

8. razrjeđenje i slabljenje kose

ZAŠTO JE POTREBAN INDIVIDUALAN PRISTUP KOD POLICISTIČNIH JAJNIKA  ?

Zato što policistični jajnici daje vrlo raznolik spektar simptoma i različite laboratorijske nalaze gdje svaka pacijentica ima različite rizike te izražene simptome. Nemaju sve pacijentice iste simptome niti su svi simptomi izraženi.  Pojedini simptomi su jače izraženi u odnosu na druge simptome. Isto tako nisu sve pacijentice deblje. Može biti izražen samo 1 simptom, primjerice kod traženja uzroka neplodnosti se otkrije da pacijentica ima Policistične jajnike tj Inzulinsku rezistenciju.  Liječenje policističnih jajnika ne može biti po principu da isto vrijedi za sve oboljele već  se mora prilagoditi prema svakoj pacijentici. To je isto kao da imamo 1 recept za jelo i s tim receptom kuhamo sva jela.

JAJNICI I INOZITOLI

Kod policističnih jajnika je poremećan metabolizam spojeva inozitol gdje dolazi do poremećenog omjera pojedinih oblika inozitola. Inositol je poznat kao vitamin B8 i ima ulogu da ubrzava brojne metaboličke procese. Povećane količine inositola se nalaze u grahu, lubenici, naranči i lješnjacima. Uloga inozitola je jako bitna jer smanjuje Inzulinsku rezistenciju, pomaže kod masne jetre, smanjuje kolesterol u krvi te pomaže kod neplodnosti, pomaže smanjenju povišenog tlaka te potiče mršavljenje. Zapaženo je da inozitol pomaže kod nervoze, depresije, promjene raspoloženja, regulacije sna i napada panike zbog utjecaja na serotonin. Ujedno prevenira razvoj ateroskleroze

UTJECAJ INZULINA NA JAJNIKE

Inzulin s višestrukim mehanizmima potiče pojačanu proizvodnju androgena tj muških spolnih hormona. Ključno je što povećava LH ( lutenizirajući hormon ) koji povećava proizvodnju androgena. Jajnici mogu genetski biti osjetljivu na normalnu razinu inzulina što je čest slučaj kad su svi nalazi uredni, a imamo brojne probleme.  Ključno je da inzulin potiče povećano lučenja androgena koji dalje povećavaju proizvodnju inzulina čime se zatvara krug. Inzulin djeluje na metabolizam inositola koji narušava te povećava proizvodnju androgena te izostanak ovulacije. Zato je jako bitno izregulirati metabolizma inositola. Povećani inzulin smanjuje funkciju jajnika. FSH ( folikostimulirajući hormon )  je snižen, a FSH je glavni regulator proizvodnje estrogena. Svi folikuli budu blokirani u razvoju zbog sniženog FSH te pojačano proizvode estrogen.

UTJECAJ MASNOG TKIVA NA INZULIN

Velik problem je što masne stanice posebno oko unutarnjih organa potiču kroničnu upalu tako što potiču lučenje brojnih upalnih faktora koji potiču inzulinsku rezistenciju. Stoga je jako bitno kod Inzulinske rezistencije smanjiti masno tkivo te se uvodi metformin, injekcije za mršavljenje i spojevi na bazi kolina.

 UTJECAJ POJAČANOG STVARANJA ANDROGENA ZBOG INZULINSKE REZISTENCIJE

– promjena lučenja hormona masnog tkiva te sklonost debljanju

– pojačan rizik od moždanog i srčanog udara

– promjena lučenja neurotransmitera u mozgu i hipofizi čime se poremeti menstruacijski ciklus te smanji plodnost

STANDARDNI PRISTUP KOD INZULINSKE REZISTENCIJE TJ POLICISTIČNIH JAJNIKA

Ključno je smanjiti unos šećera i ugljikohidrata te povećati unos proteina. Čini se da pojačan unosa masnoća povećava potrošnju masti. Nutricionist svakako pomaže oko odabira hrane. Jako je bitno povremeno gladovati te povećati fizičku aktivnost. Potrebno je piti najmanje 2.5 L vode dnevno.

Uloga kontracepcije je smanjiti proizvodnju androgena, povećati SBH koji veže androgene te zaustaviti enzim 5 alfa reduktazu koji pretvara testosteron u dihidrotestosteron. Inozitol i metformin smanjuju Inzulinsku rezistenciju  te imaju izrazito bitnu ulogu više bitnu od kontracepcije. Nekad je potrebno kombinirati oboje o čemu odlučuju endokrinolog i ginekolog. U slučaju debljine te posebno visceralne masnoće uvodi endokrinolog injekcija za mršavljenje. Endokrinolog ima ključnu ulogu oko komplikacija tipa : hipotireoza, povišena masnoća u krvi s tlakom, debljina te ostalo. Dermatolog ima glavnu ulogu kod kožnih znakova Inzulinske rezistencije, akni i problema s kosom.

REGENERATIVNI PRISTUP DR KALITERNE KOD POLICISTIČNIH JAJNIKA  I INZULINSKE REZISTENCIJE

Potrebno je tijelo dovesti u ravnotežu tako što se uklone svi faktori koji narušavaju zdravlje i ravnotežu što je temelj holističkog pristupa koji se nadograđuje se regenerativnim pristupom. Kada je tijelo u ravnoteži ono može samo sebe iscijeliti što je preduvjet izlječenja. Pod regenerativnom pristupom mislimo na sve tretmane i postupke koji se primjenjuju u svrhu regulacije inzulinske rezistencije te po potrebi uvođenju matičnih stanica ili egzosoma koji najefikasnije obnove gušteraču uz jajnike. Pri tome se kombinira regenerativni pristup s standardnim pristupom kod Policističnih jajnika tj Inzuliske reziastencije. Regenerativni pristup omogući da bolje djeluje standardni pristup te djeluje na ono na što ne djeluje standardni pristup. Najvažnije u svemu je individualni pristup koji se temelji na zdravstvenim problemima pacijentice te uraditi dobru dijagnostiku da se dobije uvid u zdravstveno stanje te zdravstvene probleme. Cilj je djelovati ne samo na Inzulinsku rezistenciju  već na sve zdravstvene probleme, uraditi  detox, smanjiti upalu, obnoviti tijelo tj sva oštećenja uz regenerativne tretmane po potrebi. Često je dovoljno uraditi  dobar detox i obnoviti jetru tj otopiti mast u jetri. Nije nužno uraditi sve dolje navedene stavke već po stanju zdravlja, potrebama i simptomima dr Kaliterna određuje što je potrebno uraditi. Jako je bitno korigirati komplikacije Inzulinske rezistencije posebno tvz metabolički sindrom ( diabetes 2, povišen kolesterol uz tlak, povećan rizik od moždanog i srčano udara, ateroskleroza i drugo ) Prednost regenerativnog pristupa Inzulinske rezistencije tj Policističnih jajnik  dr Kaliterna je što su obuhvaćeni svi aspekti tj komplikacije Inzulinske rezistencije  tj Policističnih jajnika.

1. PREHRANA

Ključno se držati uputa dobivenih na temelju pregleda uređaja Body check koji pomoću spektofotometrije daje najpreciznije smjernice prehrane te koje dodatke prehrane treba uvesti. Najbolja opcija za vrstu prehrane se dobije s genetskom analizom. Intermitentno gladovanje ima jako važnu ulogu uz fizičku aktivnost.

2. SMANJENJE UPALE

Bitno je smanjiti upalu koja pogoršava cjelokupno stanje Inzulinske rezistencije. U tu svrhu se koriste infuzije s jakim antikoksidansima tipa glutation, alfa lipoična kiselina i slično. Čišćenje krvi s laserom i hemoterapija ima jak protupalni efekt posebno primjene tvz intravenske fotodinamske terapije. Infuzije egzosoma izuzetno pomažu, a daju se kod težih stanja.

3. DETOX

Jetra je često oštećena zbog čega slabije uklanja toksine posebno kada je u pitanju masna jetra. U tom slučaju treba obnoviti jetru, otopiti mast u jetri te uraditi detox. Uređaj Body check daje najprecizniji uvid u stanje jetre, količine toksina u tijelu te teških metala koji su posebno štetni. Dr Kaliterna prije tretmana savjetuje analizu s uređajem Body check koji ujedno daje. Najefikasniji detox jesu infuzije te laserski detox krvi. Sve što se uzima putem usta u svrhu detoxa ima problem što se nedovoljno upije u tijelu te treba ta sredstva jako dugo uzimati da se vidi neki efekt. Magnetizirana voda je biološki magnet koja kad se pije uklanja teške metale i toksine iz tijela te jako pomaže. Samo infuzije efikasno uklone teške metale.

4. REGULACIJA STRESA

Pored meditacije, joge, akupunkture i drugih tehnika još je važnije umanjiti štetne posljedice stresa po zdravlje te tijelo. Kod stresa dolazi do neuravnoteženosti autonomnog živčanog sustava što se mjeri pomoću uređaja Body check. Postoje određene infuzije koje efikasno smanjuju posljedice stresa uz regulaciju autonomnog živčanog sustava. Udisanje kisika s povišenim co2 efikasno također djeluje. Lasersko čišćenje krvi pretvara hormon stresa u vitamin D te podiže serotonin koji popravlja raspoloženje. Infuzije efikasno djeluje na promjene raspoložene i poboljšanje raspoloženja. Općenito nakon infuzija tijelo postaje jače i otpornije na posljedice stresa te se lakše nosi sa stresom.

5. OBNOVA JETRE I MASNA JETRA

Ključno je jetru obnoviti da uspješno uklanja toksine i otopiti mast što se radi odvojeno. Kad se otopi mast u jetri tada se uspješno topi mast u tijelu što potiče mršavljenje. U tu svrhu topljenja masti u jetri koristi se metionin, glicin,  inositol i spojevi na bazi kolina. Za obnovu jetre imamo brojne infuzije, lasersko čišćenje krvi, infuzija egzosoma i matične stanice.

6. INZULINSKA REZISTENCIJA

Koriste se infuzije inositola, arginin, alanil glutamin, krom i spojevi na bazi kolina koji efikasno pomažu. Lasersko čišćenje krvi jako pomaže.  Najefikasnija opcija je infuzija egzosoma i matične stanice.

7. OBNOVA TIJELA I KOMPLIKACIJE INZULINSKE REZISTENCIJE

Kao posljedica upale i lučenja brojnih štetnih faktora dolazi do sistemnog slabljenja rada svih stanica zbog čega se narušava opće zdravstveno stanje. Stanice ne proizvode dovoljno energije, oštećuje se stanična membrana koja ujedno gubi svoj električni potencijal. Kako bi tijelo normalno funkcioniralo potrebno je navedeno korigirati za što se koristi magnetska rezonanca gdje se primjenjuje elektromagnetska energija uz Schumanovu frekvenciju koja je osnovna frekvencija stanice bez koje stanice ne mogu normalno funkcionirati. Lasersko čišćenje jako obnovi tijelo posebno na staničnoj razini. Infuzije jako pomažu  u obnovi  a posebno infuzije egzosoma. Lasersko čišćenje krvi i tvz intravenska fotodinamska terapija koje su izuzetno efikasne za obnovu tijela a ujedno povećavaju broj matičnih stanica u organima. Magnetizirana voda je biološki magnet koja kad se pije uklanja toksine i teške metale te jako pomaže. Jako je bitno regurirati komplikacije Inzulinske rezistencije tj Policističnih jajnika : diabetes 2, povišen kolesterol uz tlak, povećan rizik od moždanog i srčanog udara, ateroskleroza. Lasersko čišćenje krvi, infuzije egzosoma i matične stanice su najbolja tj najefikasnija opcija.

8. REGENERATIVNI TRETMANI

Matične stanice koje se dobiju iz masnog tkiva te egzoosomi iz krvi su najbolje što moze danas medicina ponuditi. Djeluju na komplikacije IR tj PCO. Mogu se davati sistemno u vene ili lokalno.

9. AKNE,  PROBLEMI S SLABLJENJEM KOSE I POJAČANA DLAKAVOST

Injekcije egzosoma su najefikasnija opcija za probleme s kosom vezano za gubitak i slabljenje. Potrebno je oko 3 tretmana uraditi. Vezano za akne koristi se super prp, egzsomi, matične stanice, hemoterapije, lasersko čišćenje krvi, intravenska fotodinamska terapija, injekcijski radio valovi, frakcijska plasma i frakcijski laseri. Laseri su najefikasniji i jedini tretman da se trajno uklone dlake.

10. TOPLJENJE MASTI I MRŠAVLJENJE

Ključno je ukloniti toksine, obnoviti jetru i otopiti mast u jetru. Infuzije inositola, na bazi kolina, kroma, kreatinin, vitamina B 12 i alfa lipoična kiselina jako pomažu topljenju masti. Od tretmana se koristi Endolift i laserska liposukcija gdje treba samo 1 tretman. Opcije gdje treba više tretmana su Body smooth, uredaj Delinea i HIFEM tehnologija što se kombinira međusobno te sa infuzijama za mršavljenje što je jedinstven koncept koji je osmislio dr Kaliterna. Ako je baš jako izražena debljina daju se injekcije za mršavljenje.

11. PROBLEMI SA ŠTITNJAČOM ZBOG HIPOTIREOZE ( HASHIMOTO )

Ključno je smanjiti upalu i inzulinsku rezistenciju pomoću infuzija, laserskog čišćenja krvi, hemoterapija, infuzija egzosoma i intravenske fotodinamske terapije. Navedeni tretmani smanje proizvodnju protutijela koji napadaju štitnjaču te obnove nastala oštećenja. Uredaj Body check najefikasnije daje uvid u dijagnozu hipotireoze jer daje najprecizniji rezultat  joda u stanicama. Nalaz joda u krvi nije pouzdan jer ne znači da se jod nalazi u dovoljnoj količini u stanicama štitnjače. Teški metali se vezu na mjestu gdje se veze jod u štitnjači te priječe ulaz joda zbog čega nastaje hipotireoza. Davanje joda je pogrešno jer treba ukloniti teške metale da uđe jod u stanice štitnjače.

12. NEPLODNOST

Ključno je smanjiti upalu i Inzulinske rezistencije. Za obnovu jajnika se koriste infuzije, lasersko čišćenje krvi, infuzije egzosoma i matične stanice što je trenutno najefikasnije što se može danas ponuditi.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr