Prevencija atopijskog dermatitisa - Poliklinika Poliderma

Usluge

Prevencija atopijskog dermatitisa

Prema riječima dr. Kaliterne iz Poliklinike Poliderma, atopijski dermatitis je jedan širok spektar bolesti. Ako se pridržava pravila njege, može se spriječiti daljni razvoj bolesti i alergijskih bolesti koje su često udružene s atopijskim dermatitisom.

Što je atopijski dermatitis?

Atopijski dermatitis kronično je oštećenje kože koje ima tendenciju pogoršanja tijekom života. Riječ je o bolesti koja nastaje kao posljedica genetike ili utjecanja čimbenika iz okoliša.

Primarni poremećaj kod atopijskog dermatitisa je taj što dolazi do oštećenja kože koja gubi svoju sposobnost zadržavanja vode, pri čemu dolazi do gubitka vode. Pritom je koža suha i na njoj su vidljivi alergijski simptomi, dolazi do poremećaja imuniteta uslijed čega su učestale bakterijske i virusne infekcije.

Savjeti za njegu kože i prevenciju atopijskog dermatitisa

Prema riječima dr. Kaliterne, tri najbitnije stvari kod neurodermatitisa pa tako i atopijskog dermatitisa, su njega, njega i njega. Najvažnija stvar je da je koža zaštićena te da je njezina barijera njegovana jer upravo određena sredstva poput emolijensa jačaju kožnu barijeru. Ono što je također jako važno jest nošenje isključivo pamučne odjeće, treba se kloniti vune i sintetike. Doktor Kaliterna uvijek sugerira tuširanje, a ne kupanje. Po mogućnosti, ako se može ugraditi i filter za vodu jer ioni klora jako loše djeluju na kožu. Nadalje, važan je ovlaživač zraka i redovito provjetravanje prostorije. Znači, ako se koža njeguje dovoljno i učestalo maže te ako se unosi dovoljno tekućine, na taj način će se ublažiti svrbež kože. 

Zato je bitno provoditi njegu izvana, ali i njegu iznutra. Doktor Kaliterna savjetuje da se uzimaju određeni supstrati poput linolenske kiseline, kako bi se koža iznutra nahranila te vitamin D, vitamini B kompleksa te probiotici jer ta bolest ima uzrok razvoja u unutrašnjosti. Stoga je jako bitno da djelujemo iznutra i izvana kako bismo ublažili nelagodu i svrbež. U nekim se slučajevima, kod izrazito jakog svrbeža mogu uzimati i antihistaminici. 

Liječenje atopijskog dermatitisa

Uobičajena dermatološka terapija uključuje korištenje kortikosteroida, antihistaminika te topičkih modulatora kao zamjene za kortikosteroide. Koristi se i fototerapija koja ima jako veliku ulogu, a u novije vrijeme postoji nova skupina takozvanih bioloških lijekova koji se koriste kod težih oblika bolesti. 

Na sljedećem linku možete pročitati više o atopijskom dermatitisu i savjetima dr. Kaliterne za roditelje djece s atopijskim dermatitisom:

https://www.krenizdravo.hr/zdravlje/top-savjeti-dermatologa-za-njegu-koze-i-prevenciju-atopijskog-dermatitisa

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr