Što je autofagija i kako ju provodi tretman ozonoterapije?

Usluge

Što je autofagija i kako ju provodi tretman ozonoterapije?

Što je autofagija i kako ju provodi tretman ozonoterapije?

Kako bi organizam normalno funkcionirao, važno je da bude u besprijekornom stanju. Velika zapreka na tom putu, koji je zapravo bitan za ljepotu i zdravlje je oštećene stanice važno zamijeniti novim stanicama koje oštećenu stanicu obnavljaju.

Pojam zombi stanice označava stanice koje su izgubile svoju ulogu i više ne mogu normalno funkcionirati te onemogućavaju organizmu normalno funkcioniranje i sprječavaju zamjenu novih stanica. Tako da je ključni preduvjet zdravlja i ljepote ukloniti zombi stanice koje ne funkcioniraju. Najbolji način uklanjanja je proces autofagije tijekom kojeg se ukloni mrtve, oštećene zombi stanice i zamjene novima.

Što je autofagija?

Autofagija je mehanizam samoočuvanja putem kojeg tijelo samo uklanja nefunkcionalne, oštećene i bolesne stanice i čisti tijelo od toksina. Proces autofagije pomaže stanici da se oslobodi otpada, regenerira tijelo i usput se gube i kilogrami.

Znanstveno je dokazano da autofagija ima pozitivan efekt na ljudsko zdravlje. Izgladnjivanje je štetno pa je izuzetno važan balans između hranjenja kada se stanice izgrađuju i posta kada se “čiste”. Kada se izgladnjujemo, tijelo je pod stresom i stanica uzima energiju iz svojih unutrašnjih resursa – iz nagomilanog “smeća” što uključuje i patogene bakterije. Zbog toga je autofagija korisna jer se povremenim gladovanjem i postom naše tijelo čisti.

Što sve postižemo čišćenjem organizma?

Glavni način koji se do sada koristio je „Intermittent Fasting“ (IF) ili povremeno gladovanje kad se ne jede 16 sati te se organizam oporavlja, čisti i uklanja štetne tvari kroz taj period. Tako, pored detoksikacije, povećava se aktivnost i broj matičnih stanica kako bi organizam bolje funkcionirao. Ovo je stara, poznata metoda koja se koristi od pamtivijeka većinom kod domorodaca i urođenika koji ju prakticiraju stoljećima.

Povremeno gladovanje je postalo jako popularno od kada su ga ljudi počeli prakticirati, no postoji jedna znatno efikasnija metoda čišćenja zombi stanica – primjena ozona venskim putem. Postupak je vađenje krvi koja se očisti ozonom i  potom ubrizga u krv. Tako je najbrže, najbolje i najefikasnije ukloniti zombi stanice.

Kako je ozonoterapija povezana s autofagijom?

Idealno je napraviti seriju od 4 do 6 tretmana te povremeno svakih mjesec do dva – tri mjeseca, ovisno o stanju organizma, prakticirati ozonoterapiju. Ozonoterapija sama po sebi ima i jak anti-aging efekt, značajno poboljšava efekt cirkulacije, čisti žile iznutra, ima jak protuupalni efekt, uništava bakterije i parazite što je korisno u vrijeme gripe, koronavirusa i prehlada, ali i njezino djelovanje kod alergija.

Ozonoterapija je ključ da se najefikansnije sprovede sam postupak autofagije. Ozonoterapija je izrazito popularna metoda koja doživljava preporod zahvaljujući eri autofagije i eri koronavirusa. Tako da svatko tko drži do sebe i želi zadržati što dulje vitalnost i dugovječnost bi trebao se povremeno podvrgnuti tretmanu ozonoterapije.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr