TEŠKI METALI KAKO IH OTKRITI I UKLONITI IZ TIJELA - Poliklinika Poliderma

Usluge

TEŠKI METALI : UTJECAJ NA ZDRAVLJE, KAKO IH OTKRITI I UKLONITI IZ TIJELA

TEŠKI METALI : UTJECAJ NA ZDRAVLJE, KAKO IH OTKRITI I UKLONITI IZ TIJELA

UTJECAJ TEŠKIH METALA NA ZDRAVLJE

 Teški metali su svugdje oko nas i u nama. Nemoguće ih je izbjeći jer ih svakodnevno udišemo, pijemo, jedemo i u kontaktu smo s njima. Problem je što se talože u tijelu posebno u kostima te mozgu što je najopasnije. Možemo reći da su teški metali tihi ubojice jer nas tihi ubijaju i razaraju a kad to primijetimo bude kasno. Teški metali kad se natalože u tijelu nažalost trajno ostaju. Kada se nakupe iznad određene koncentracije izazivaju brojne zdravstvene smetnje. Ne postoji organ ili organski sustav na kojeg ne utječu. Najčešći simptomi trovanja teškim metalima su: kroničan umor, nesanica, glavobolje, povišen tlak, alergije, demencija ( Alzheimerova bolest ), Parkinsonova bolest, ateroskleroza, debljanje, nervoza, ekcemi, depresija, dijabetes i brojni drugi simptomi. Nažalost često bude slučaj kad se bezuspješno liječimo dugo vremena a većina nalaza bude uredna osim teških metala koji se često ne testiraju te se ne otkrije uzrok tegoba. Stoga bi trebali redovito raditi testove na teške metale 1x godišnje ako želimo sačuvati zdravlje. Ujedno treba metale 1x godišnje uklanjati iz tijela ako želimo spriječiti razvoj brojnih bolesti te poboljšati kvalitetu života.

VELIKA NOVOST U POLIKLINICI POLIDERMA : KAKO OTKRITI TEŠKE METALE U TIJELU ?

Teški metali se analiziraju iz kose, krvi i urina no nažalost dobiveni podaci često nisu točni, Jedini pouzdan rezultat je onaj koji se dobije putem biopsije tj analize tkiva gdje odredi razina teških metala u stanici što je najbitnije. Ova vrsta testa je bolna i nepraktična. Srećom biopsija nije potrebna više da vidimo točnu razinu teških metala. U Poliklinici Poliderma koristimo uređaj koji na bazi svjetlosne spektofotometrije  analiza atome u stanicama tj tkivu te najpreciznije ukazuje na razinu i vrstu teških metala u stanicama tj tkivu. Test se radi pomoću čitača koji očita s dlana te u manje od minute prikaže razinu teških metala. Zahvaljujući ovom uređaju test na teške metale je postao izrazito brz, precizan i bezbolan. Ovo je test koji život znači i spašava zdravlje. Svi ljudi bi trebali raditi preventivno ovaj test barem 1 godišnje ako žele sačuvati zdravlje. Prednost testa na teške metale kojeg koristimo je velika preciznost, najveći broj metala otkriva, bezbolan je i pouzdan. Radimo analizu na sljedeće teške metale :

– aluminij                          – antimonij

– srebro                             – arsen

– barium                            – berilium

– bismut                            – kadmij

– živa                                – nikal

– platina                            – olovo

– talium                            – torium

– gadolinium

KAKO UKLONITI TEŠKE METALE U TIJELU ?

Nažalost sredstva koja se uzimaju putem usta često u nedovoljnoj mjeri uklone teške metale jer se ne upiju u dovoljnoj količini iz crijeva u krv. Najefikasnija metoda za uklanjanje teških metala su infuzije gdje se koriste razne tvari koje se vežu na teške metale te najčešće putem mokraće izluče iz tijela. Proces uklanjanja teških metala se zove helacija a koriste se brojne tvari u obliku infuzija : vitamin C, glutation, karnosin, alfa lipoična kiselina….  Nekad se zna na početku uklanjanja teških metala javiti metalan okus u ustima ili osjećaj blaže gripe kako se uklanjanju teški metali izvan tijela. Kako bi se uspješno uklonili teški metali potrebno je precizno utvrditi o kojim se teškim metalima radi te na temelju nalaza  točno odrediti koju vrstu infuzije dati prema tipu metala. Helator je tvar koja uklanja teške metale  a svaki teški metal ima svoj helator. Stoga za uspješno uklanjanje teških metala treba kombinirati razne helatore.

Infuzije

Tablete se ne mogu mjeriti s infuzijama po efikasnosti već pomažu za prevenciju i održavanje postignutog stanja nakon infuzija. Posebni oblici tableta helatora npr u liposomima efikasnije djeluju od običnih tableta. Jako je bitan interdisciplinaran pristup ovisno o vrsti tegoba gdje se trebaju uključiti razni specijalisti što daje najbolje rezultate. U Poliklinici Poliderma imamo najveći broj raznih infuzija helatora te koristimo laserski detox gdje laser  dodatno pomaže uklanjanje teški metala. Kombinacija laserskog detoxa i infuzija helatora je najefikasnija opcija za uklanjanje teških metala.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr