APTOS mezoniti - Poliklinika Poliderma

Usluge

Jedan od prvih vidljivih znakova starenja kože je pojava bora na licu. Starenjem koža gubi svoj elastisticet, količina masnoga tkiva i kolagena sve se više smanjuje, a mišići lica gube tonus i djelomično atrofiraju. Bore na licu postaju sve izraženije, posebno one oko očiju i usana, obrazima nedostaje punoće. Lice starenjem izgleda umornije i opuštenije te gubi svjež i mladenački izgled.

Koji su trenutačno najučinkovitiji načini pomlađivanja lica?

Svjedoci smo kako posljednjih godina dolazi do porasta nekirurški tehnika koje koriste različite materijale za uspješno tretiranje bora i nabora na licu čime lice iznova poprima svjež i prirodan izgled. Jedna od takvih metoda je metoda uporabe suspenzijskih niti kojima se uspješno rješavao problem opuštanja tkiva i kože lica.

Kako tehnologija i praksa iz dana u dan napreduju, tako se kvaliteta niti kao i njihova učinkovitost primjene kroz desetljeća mijenjala.


Danas se problemi vezani uz starenje kože riješavaju uporabom najnovije generacije suspenzijskih niti – Aptos.

Tretman Aptos nitima spada u minimalno invazivnu metodu prilikom koje se mezoniti putem posebnih atraumatskih iglica apliciraju pod kožu. Niti su izrađene od materijala od kojeg se izrađuju posebni kirurški konci koji se koriste u različitim medicinskim zahvatima i u tijelu se nakon 6-8 mjeseci u cijelosti razgrade.

Za vrijeme razgradnje u tkivu, mezoniti stimuliraju regeneracijski proces kože, a kada nestanu iza njih ostaje novostvoreni kolagen koji osigurava i produžuje efekt pomlađivanja. Njihovom potpunom razgradnjom, mogućnost zadebljanja i ožiljavanja je gotovo minimalna što nije bio slučaj s nekadašnjim suspenzijskim nitima koje nisu bile neresorpcijskoga tipa.

Uporabom mezoniti potiče se elastičnost kože, njezina hidratacija i bolja prokrvljenost. S vremenom, poboljšava se kvaliteta i struktura kože koja postaje elastičnija, zategnutija, čvršća i hidratizirana, a bore gotovo nestaju

Kako izgleda postupak Aptos nitima?

Tretman Aptos nitima je minimalno bolan, a radi se uglavnom uz prethodnu aplikaciju lokalnog anestetika injekcijom. Vrijeme trajanja same aplikacije varira, zavisno o regiji i broju niti; optimalno vrijeme trajanja zahvata je od 30-60 min. Postupak je vrlo jednostavan, minimalno traumatski tako da su i moguće nuspojave vrlo rijetke i kratkotrajne. Odmah po aplikaciji pacijent osjeća blago zatezanje u području tretirane regije.

Video prikaz tretiranja lica Aptos nitima:

Upotreba Aptos niti za tretiranje lica u Poliklinici Poliderma

Upotreba Aptos niti za tretiranje lica u Poliklinici Poliderma

Aptos niti su puno tanje u odnosu na klasične suspenzijske niti koje su se prije koristile. Po aplikaciji niti, iglica se vadi dok konac ostaje u željenom dijelu tkiva. Posebnom tehnikom postavljanja Aptos niti, one se postave tako da čine mrežu s ciljem bolje indukcije kolagena, a samim time boljeg učinka, regeneracije te podizanja i zatezanja kože.

Nuspojave poput crvenila, manjih otoka, podljeva i neravnina ne remeti svakodnevne aktivnosti pacijenta. Prvih nekoliko dana po aplikaciji preporuča se izbjegavati sunce, saunu, solarij i teže tjelesne aktivnosti. Prvi učinak vidljiv je brzo nakon aplikacije, a maksimalni učinak vidi se nakon 1-2 mjeseca.

Na kojim se dijelovima lica mogu koristiti?

Aptos niti se koriste za korekciju bora, brazdi (dubljih bora), pušačkih bora (sitne bore oko usana), kožnih nabora i ožiljaka, nazolabijalnih brazdi, bora oko nosa, korekciju i podizanje podbradka, ali i za povećanje volumena usana. Također se uspješno primjenjuju kod podizanja obrva, korekcije bora na čelu, korekcije podočnjaka i upalog ruba ispod očiju te korekcije središnjeg dijela lica i naglašavanja obraza.

Video prikaz tretmana Aptos nitima tretiranja nazolabijalnih bora i područja obrva:

Osnovne prednosti upotrebe Aptos niti su:

  • Niska razina boli prilikom postupka apliciranja koja ovisi o karakteristikama kože klijenta i ne zahtijeva dugoročno iscjeljivanje
  • Kratki postupa k apliciranja
  • Promjene izgleda kože gotovo su odmah vidljive
  • Rezultati tretmana bolji su s vremenom
  • Materijal koji se koristi ne uzrokuje alergije i reapsorbira se s vremenom
  • Može se kombinirati s drugim anti-age postupcima (PRP, lipoliftingom masnim stanicama, laserom, peelingom, mezoterapijom, botoxom itd.)
  • Mezoniti ne ostavljaju agresivne tragove i ožiljke na tretiranim površinama
  • Produljeno trajanje do dvije godine.


HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr