Genetski test ishrane - Poliklinika Poliderma

Usluge

Genetski test ishrane

Mnogi od nas u želji za postizanjem i održavanjem idealne telesne težine započinju s pojačanom fizičkom aktivnosti, vježbanjem, ali i dijetom. Često smo neodlučni koju od popularnih dijeta odabrati i borimo se s odlukom koja je od njih za nas najprikladnija – paleo, keto ili Atkinsonova.

Neprikladnim dijetama i brojnim pokušajima mršavljenja često ugrožavamo svoje zdravlje.

Ako unosimo hranu koju ne možemo probaviti onda vjerojatno osjećamo i brojne zdravstvene probleme: debljanje, umor, glavobolje, alergije, probleme štitnjače, povišen tlak… Gotovo da nema bolesti ili poremećaja koji ne nastaje kao posljedica loše probave. Naime, kad unesemo neku hranu koja nam ne odgovara, javljaju se grčevi u želucu, nadutost i ostale probavne smetnje.

“Svaka bi dijeta trebala biti izbalansirana uz nezaobilazan odabir i prakticiranje fizičke aktivnosti koji nam najviše odgovara.

Iako nam moderna tehnologija i dostupnost informacija omogućuju dobru informiranost, često u odabiru pogriješimo i krenemo s redukcijom unosa masti umjesto ugljikohidrata ili obratno.

Problem većina dijeta je tzv. ‘jo-jo’ efekt, što znači da se nakon završene dijete uskoro vrati stara ili još veća tjelesna težina. Ljudi u tom slučaju mršave tamo gdje ne žele – posebno u licu pa izgledaju umorno i starije.

Današnji način života, stres i neprikladna prehrana dodatno oštećuju probavni sustav, posebno crijeva. Crijeva su ujedno nas najveći imunološki organ – ako ona ne funkcioniraju, tada je imunitet loš i skloni smo čestim bolestima i upalama. Čak i ne govorimo koliko bitnih vitamina i spojeva važnih za zdravlje nastaje u crijevima.

Na koja nam pitanja daje odgovore nutrigenetika?

Nutrigenetika je znanost koja nam daje odgovore na mnoga od ovih pitanja jer se bavi proučavanjem veze između gena i prehrane. Nutrigenetika – odnosno nutrigenetički testovi su pomoć u izboru prave i efikasne dijete, odabira odgovarajućeg tipa prehrane i tjelovježbe koji su u potpunosti prilagođeni našim individualnim potrebama.


Genetičkim testiranjem moguće je otkriti koji je način prehrane za nas idealan – prehrana prema genotipu, koji tip vježbanja i rekreacije je najefikasniji za vas, kao i predispoziciju za razvoj određenih bolesti.

Poznavanje naših genetskih predispozicija i informacije o našim genima, korisno je u prevenciji različitih bolesti, kreiranju zdravijeg stila života, planiranju kvalitetnijeg načina prehrane i generalno boljem poznavanju vlastitog organizma.

Za razliku od klasičnih dijeta, dijetama planiranim prema vlastitom genotipu postižu se dugotrajniji i učinkovitiji rezultati prilikom gubitka tjelesne mase.Zato je izuzetno bitno znati koja nam hrana odgovara, a koja ne.

Hrana koju ne možemo probaviti izaziva oštećenje stijenke crijeva – što propušta toksine koji ulaze u tijelo i truju ga te uzrojuju razvoj brojnih bolesti. To je tkz. sindrom propusnog crijeva.

Što je Fagron Nutrigen test i kako se provodi?

Fagron Nutrigen jednostavan je test za poboljšanje života, zdravlja, kvalitete života te prevenciju razvoja bolesti.

U našoj poliklinici nudimo vam pomoć provođenjem najpouzdanijeg genetskog testa – Fargon Nutrigena, novog zlatnog standarda među DNK testovima. Test određuje 384 najvažnije DNA varijacije unutar 55 različitih kategorija sažetih u 13 makrokategorija.

Koje informacije dobijate u izvještaju nakon provođenja Fagron Nutrigen testa?

Izvještaj koji dobivate je strukturiran na sljedeće:

  • Sažetak vaših zdravstvenih navika, uključujući čimbenike povezane s vašom tjelesnom težinom, vježbanjem, metabolizmom i ključnim parametrima, a sve je povezano i analizirano na našoj dijagnostičkoj platformi.
  • Pregled rezultata uključuje pregled genetske analize, optimalnu vrstu prehrane, rizik od nedostatka vitamina i preporučene suplemente, omogućujući brzu i jednostavnu globalnu interpretaciju nutrigenomskog profila.
  • Personalizirani plan prehrane koji je formiran na osnovi vaših podataka o genetskom i zdravstvenom stanju. Sadrži popis namirnica koje treba izbjegavati i dodati u prehranu: nutritivni opis 893 namirnice, pića i umaka, razvrstanih u 17 općih kategorija za jednostavnu interpretaciju i svakodnevnu upotrebu. Hrana se preporučuje na temelju rezultata ispitivanja koja su proveli Fagron i profesionalni nutricionisti.
  • Opis svih analiziranih SNP-ova unutar NutriGen™ testa, na razini gena i SNP-ova s detaljnim opisima, kako bi se omogućilo maksimalnu korist od samog testa.

Ukupna dužina izvještaja dobijenog Fargon Nutrigen testom često je veća od 100 stranica.

“Nadamo se da uz pomoć ovog DNA testa, nećete više nikada biti na dijeti koja vam ne odgovara i da nećete u svoj organizam unositi hranu koja vam šteti.”

Dr. Dinko Kaliterna


HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr