Mezoterapija │ Mezoterapija lica, kože i celulit │ Poliderma

Usluge

Mezoterapija

Mezoterapija je stara metoda oko 80 godina koja se počela prvo koristiti u Francuskoj kod ublaživanja bolova mišića i zglobova. Cilj metode je površinsko ubrizgavanje raznih tvari pomoću injekcije na mjesto gdje je potrebno određeno djelovanje.

mezoterapija

U zadnje vrijeme metoda se sve više koristi za estetskokorektivne zahvate kao : pomlađivanje lica, prevencija starenja, smanjivanje početnih bora, smanjivanje pigmentacija, uklanjanje celulita i strija, …. Pretežno se koriste vitamini, minerali, bjelančevine i razne druge tvari. Ovisno o vrsti primjene se odabere najbolja kombinacija sastojaka. Postoje brojne firme na tržištu koje imaju proizvode za mezoterapiju a trenutno se među vodećim i najboljim proizvođačem smatra Revitacare.

Kako se izvodi mezoterapija?

 Prije tretmana koža se dezinficira i započne tretman, nije potrebna nikakva priprema. Tretmani se koriste za lice i tijelo. Koriste se najmanje igle te ubodi nisu bolni i nelagodni. Nakon uboda igle ne zaostaju nikakvi tragovi. Cilj je da se s površinskim ubodima sastojci ravnomjerno rasporede površno po koži. Pri svakome ubodu ubrizgamo minimalnu količinu sastojaka veličine kao kap. Na mjestu uboda može zaostati kratkotrajni mali otok koji se sam povlači za 15-ak minuta. Postoji mogućnost da se pomoću električne energije tvari ubrizgaju kroz kožu a taj oblik mezoterapije se naziva Akvaforeza. Dermaroleri su valjci s sitnim iglama koji rade sitna površinska oštećenja kroz koje prodiru tvari u kožu. Mezogun je uređaj koji kontrolira ubrizgavanje tvari : dubinu ubrizgavanja, volumen i ostale podatke. Nakon tretmana moguće je prolazno kratkotrajno crvenilo i naticanje kože. Uglavnom nije potreban oporavak nakon tretmana.

 Koja je prednost mezoterapije?

Prijenos tvari direktno kroz kožu je jedini način da potrebne tvari stignu na određeno mjesto gdje je potreban njihov utjecaj. Bez obzira koliko puta kreme nanosili na kožu ili pili razne tvari one neće nikada doći na potrebno mjesto bar ne u dovoljnoj koncentraciji. Mezoterapija je stoga je jedina metoda koja to omogućuje i kožu dubinski hrani tj daje ono što joj je potrebno na pravo mjesto.

Što je novo u mezoterapiji?

Novo je što imamo svakodnevno sve bolje proizvode koji daju sve bolje rezultate. Najveću novost čini primjena dijelova DNA i matičnih stanica što daje odlične rezultate kod pomlađivanja lica. Sve se veći uspjeh postiže kod pomlađivanja lica, uklanjanja celulita i prevencije razvoja melasme. Najnoviji modeli uređaja Mezogun daju potpunu kontrolu izvođenja procedure i bolje rezultate iako injekcija dalje ostaje neizostavna u mezoterapiji. Posebno oblikovane igle su veliki napredak u odnosu na prijašnje igle. Eventualne komplikacije tretmana su svedene gotovo na nulu.

Što se o metodi govori u svijetu i literaturi?

Dok neki autori metodu označavaju kao opasnu i neefikasnu slično kao Lipostabilu većina vodećih svjetskih autora upravo govori suprotno što dokazuju brojni znanstveni radovi upravo njihovu djelotvornost. Uostalom na efikasnost i sigurnost metode ukazuju brojni tretmani, radovi ispitivanja koja su se provodila po cijelom svijetu. Možemo reći da je metoda znanstveno opravdana. Danas mezoterapija može po rezultatima ugroziti neke druge metode i uređaje koji su neizmjerno skuplji od mezoterapije te nije teško zaključiti o kakvom interesu se radi. U pojedinim zemljama je metoda zabranjena no sve je više zemalja gdje se metoda dozvoljava kao i sve je više zemalja koje ukidaju njenu zabranu.

Jeli metoda opasna i koje su moguće posljedice?

Najveću opasnost čini primjena u rukama nestručnih osoba te metodu može raditi samo liječnik ako želimo biti 100% sigurni. Drugu najveću opasnost čini primjena lažnih i nedozvoljenih proizvoda te se savjetuje koristiti samo proizvode najpoznatijih proizvođača. Teoretski ako se kože ne dezinficira dovoljno moguć je razvoj infekcije što je jako rijetko ako se koža pravilno dezinficira .

Prije su bile moguće alergijske reakcija no danas razvojem tehnologije gotovo da se više ne javljaju. Moguć je razvoj manjih kratkotrajnih modrica. Koža lica može biti malo natečena i crvena što se vrlo brzo smiri. Možemo sa velikom sigurnošću reći da je metoda izrazito sigurna i pouzdana. Metoda je znatno napredovala od samog početka ne samo po pitanju sigurnosti nego i po pitanju rezultata. Mezoterapija od prije par godina nema veze s današnjom mezoterapijom te možemo govoriti o potpuno novoj mezoterapiji.

Kako metoda djeluje?

Cilj je da aktivne tvari dospiju na mjesto gdje mogu djelovati specifično. Svaki proizvod ovisno o namjeni djeluje različito te se prema vrsti namjene odabire proizvod.

  1. pomlađivanje kože:

 Uloga vitamina, matične stanice, DNA dijelovi, minerali i bjelančevine imaju ulogu u pomlađivanju kože. Hijaluronska kiselina zadržava vodu i daje napetost koži. Cilj je ubrzavanje metabolizma uz razvoj novog kolagena s tim da se postojeći kolagen ojača. Bore se tako smanjuju a koža postaje napetija i poprima bolji izgled jer se poboljša njena kvaliteta. Potiče se metabolizam te koža bude deblja i otpornija na štetne vanjske utjecaje.

  1. izbjeljivanje pigmentacije:

 Postoje brojni spojevi koje dolaze u kombinaciji te djeluju da postojeće pigmentacije uklone i na usporenje procesa proizvodnje pigmenta. Cilj je djelovati na enzim koji stvara pigment i tako spriječi razvoj pojačane pigmentacije kod melasme samo na ciljanim mjestima. Ovo je jedna od najboljih metoda za prevenciju melasme nakon tretmana s frakcijskim laserom.

  1. celulit i masno tkivo:

 Cilj je ubrzanje metabolizma i oštećivanje stijenke stanične membrane masne stanice. Nakon tog oštećenja stanica ispušta masne kiseline i tako uklanja celulit tj masne nakupine. Ujedno djeluje se na cirkulaciju i drenažu da se ubrza.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana ovisi o indikaciji. Prosječno za lice treba 1-3 tretmana dok za tijelo 5-12 tretmana ovisno da li se kombinira s drugim metodama. Razmak između tretmana je 10-30 dana. Savjetuje se nakon kraja tretmana 1-2x tretmana održavanja godišnje.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr