Na koje se načine uklanja melasma? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Na koje se načine uklanja melasma?

Melasma je do nedavno bila nerješiv problem. Kod većine se žena razvije u trudnoći ili neposredno nakon poroda. Povišena razina ženskih spolnih hormona potiče razvoj pigmentacije, osobito u kombinaciji sa suncem. Često se razvija kod žena koje uzimaju kontracepciju ili nadomjesnu hormonalnu terapiju.

Frakcijski laser

Tretman se temelji na zamjeni stare kože novom. Pri toj zamjeni dolazi do uklanjanja, tj. smanjivanja pigmenta. Frakcijski laser izaziva oštećenja ispod površine kože u obliku cilindra, koje organizam izbacuje iz kože i tako uklanja pigmentaciju. Pri toj se zamjeni ožiljci, proširene pore i bore također smanjuju ako se nalaze na mjestu tretmana. Prvoga se puta savjetuje tretirati cijelo lice zbog vidne razlike između tretiranog i netretiranog dijela, a kasnije se tretiraju samo zahvaćeni dijelovi. Potrebno je 1 do 3 tretmana. Trenutno je ovo najbolji i jedini učinkoviti tretman za uklanjanje melasme. Osim što uklonite melasmu, istovremeno uklonite bore, ožiljke i pore, pri čemu vaše lice ponovno zablista. Oporavak traje od 2 do 7 dana.

  • Ablativni frakcijski laser – laser oštećuje površinu kože. Koristi se za sve vrste oblika melasmi, ali pretežno kod površnih oblika. Ukoliko imate ožiljke i melasmu, ovo je tretman izbora za vas.
  • Neablativni frakcijski laser – ne oštećuje površinu kože te je kraći oporavak. Obično traje od 2 do 5 dana. Koristi se za sve vrste oblika melasme, posebno kod tvrdokornih oblika. Fraxel laser s velikim se uspjehom koristi u liječenju melasme. Laser valne duljine 2940 nm daje bolje rezultate te je manje bolan i neugodan.

Q-Switch laser

To je laser koji služi za uklanjanje pigmentnih promjena, pretežno tetovaža i pigmentacija poput staračkih pjega. Pigment, tvar koja daje boju, upije lasersku zraku pri čemu se oslobađa energija koja ciljano uništava pigment. Ovaj se laser koristi i kod tvrdokornih oblika melasme. Ovisno o snazi laserske energije, oporavak traje od 2 do 5 dana.

Pulsed Dye laser

Može se koristiti, iako nije metoda prvog izbora. Mnogo bolje uništava krvne žile nego pigment. Oporavak u prosjeku traje 1 do 5 dana.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr