Pomlađivanje matičnim stanicama - Poliklinika Poliderma

Usluge

Pomlađivanje matičnim stanicama

Matične stanice su podijeljene u nekoliko loza, a loze označavaju potencijal dijeljenja matične stanice, odnosno sposobnost matične stanice da se usmjeri u što više vrsta tkiva. Što je matična stanica sposobnija usmjeriti svoje dijeljenje u više smjerova, to se ona naziva potentnijom.

Pomlađivanje matičnim stanicama

Nedavno se razvila nova metoda pomlađivanja koja koristi matične stanice iz vlastite kože – ako se na koži nalazi veći broj korijena dlačica, veći je broj prisutnosti matični stanica. U ovoj metodi odstranjuje se sitan dio kože koji se nalazi u području iza uha, gdje se nalazi najveća moguća koncentracija matični stanica.

Kada govorimo o matičnim stanicama, tada govorimo o višebrojnim oblicima – one se mogu dobiti iz koštane srži, no ovaj oblik metode nije u cijelosti prihvaćen zbog manjka učinkovitosti te zbog manjka matičnih stanicama koje se u tom području nalaze. Mogu se dobiti iz vlastite krvi, koje primjenjujemo u PRP tretmanu pomlađivanja.

Primjena matičnih stanica u dermatologiji

Pod lokalnom anestezijom se odstranjuje sitan dio kože koji se potom zašije, a zatim se u nekoliko trenutaka izdvajaju matične stanice iz odstranjene kože koje se ubrizgavaju u svrhu pomlađivanja. Ovo je izrazito efikasna metoda koja je oblik neinvazivnog tretmana koja pruža vrhunske anti-age rezultate, prevenciju starenja uz popravak strukture i kvalitete kože.
Druga metoda je primjena matičnih stanica koje su se prethodno izdvojile iz masnog tkiva.

Matične stanice koje se nalaze u masnom tkivu, nalazimo ih u visokoj koncentraciji. One se nalaze u području pupka, a njihova uloga je da popravlja oštećenje, čime se pretvaraju u oblik tkiva koji je oštećen– ukoliko je oštećena koža, matične stanice stvaraju novu kožu. Matične stanice imaju veliku ulogu u našem svakodnevnom životu.

Svrha primjene matičnih stanica

One se primjenjuju u svrhu:

  • korekcije ožiljaka
  • oštećenja kože
  • ublažavanja strija
  • pomlađivanja
  • oblikovanja lica i vrata
  • povećanje grudi

Ovim tretmanom postižu se isključivo prirodni rezultati. Rezultat je vidljiv nakon jednog do dva mjeseca. Prolaskom vremena, rezultat jača i poboljšava se.

Metoda matičnih stanica koristi se i u svrhu poticanja rasta kose.

“Kada mi je dijagnosticirana autoimuna bolest s veoma neugodnim simptomima jakog pečenja u usnoj šupljini, ranama na sluznici usta, obilnim svakodnevnim krvarenjem unutar usne šupljine, pečenjem jezika i usana, malim ranama i lezijama na koži pojedinih djelova tijela, a sve kao posljedica patologije na pojedinim unutarnjim organima krenuo sam na terapiju matičnim stanicama. Nakon terapije matičnim stanicama u poliklinici Poliderma, sada se osjećam dobro i nadam se da će moje iskustvo, terapijom i brigom dr. Kaliterne pomoći i drugim osobama sa sličnim simptomima da prebrode takva stanja i patološke procese.”

Mladen Orešić, dr. med.vet.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr