Presađivanje kose - nekirurška metoda

Usluge

Presađivanje kose – nekirurška metoda

Presađivanje kose matičnim stanicama

ISPADANJE KOSE

Ispadanje kose ili ćelavost znatno narušavaju kvalitetu života, izazivaju gubitak samopouzdanja uz stanje depresije. Ako se kosa može jednostavno, bezopasno i bez oporavka trajno obnoviti te popraviti kvaliteta života, zašto onda to ne uraditi?

Postoje brojni uzroci i stanja praćena ispadanjem kose i stanjem ćelavosti, što je pojava prisutna kod oba spola. Kod muškaraca je to većinom genetski nasljedno. Često se ne može pronaći uzrok ispadanju kose koji može biti prolazan ili trajan.

KOJE SU DOSADAŠNJE METODE PROTIV ISPADANJA KOSE I ĆELAVOSTI?

Prvi korak u borbi protiv ispadanja kose je obavljanje detaljnih pretraga. Pretrage nažalost, u većini slučajeva nisu pouzdane jer se ne može pronaći uzrok. Postoje brojni pripravci i tablete od kojih neke djeluju ali uz nuspojave poput impotencije kod muškarca. Nedostatak tableta i raznih drugih pripravaka je i to što djeluju samo dok se koriste a nakon prestanka korištenja se stanje vraća u prvobitno. Jedina trajna metoda je operacija. Posljednjih nekoliko godina se koristi vlastita krv koja pomaže ali nažalost samo privremeno.

REGENERATIVNA MEDICINA, NAJNOVIJA METODA U BORBI PROTIV ISPADANJA KOSE

Najveća novost u tretiranju stanja ispadanja kose i ćelavosti je primjena matičnih stanica što predstavlja budućnost i ujedno najefikasniju metodu. Matične stanice su posebna vrsta stanica koje služe za obnovu tijela a nalaze se u masnom tkivu, koštanoj srži, koži te u manjem postotku i u vlastitoj krvi. Njihova uloga je da poprave sva oštećenja. Ako se ciljano izvade i premjeste na drugo mjesto, one se pretvaraju u vrstu stanica koje obnavljaju oštećena tkiva te djeluju regenerativno. Primjerice, ako se stave u kost one se pretvore u kost, kod hrskavice se pretvore u hrskavicu. Regenerativna medicina se temelji na matičnim stanicama i na obnovi tijela vlastitim stanicama. To je budućnost medicine ne samo za liječenje već i u estetici. Trenutno ne postoji sigurnija i efikasnija metoda od primjene matičnih stanica jer je 100% prirodna te se koriste vlastite stanice. U tu svrhu se koriste matične stanice iz masnog tkiva. Nedostatak metode je iznimno visoka cijena zbog izdvajanja matičnih stanica.

PRESAĐIVANJE KOSE MATIČNIM STANICAMA

Riječ je o najnovijoj metodi u borbi protiv ispadanja kose ili ćelavosti. Metoda je znanstveno dokazana, sigurna 100% i potkrijepljena brojnim znanstvenim člancima. Izvodi se pod lokalnom anestezijom i ne boli. Princip metode jest da se iza uha uzme mali komadić kože s dlakama promjera 3 mm te se posebnom pripremom na licu mjesta izdvoje matične stanice. Na području odakle je uzet komadić kože zaostaje šav ali nema ožiljka. Matične stanice se nalaze u koži a u najvećem broju se nalaze u folikulu tj. korijenu dlake. Pošto ima najviše folikula u vlasištu, tu je i najveća koncentracija matičnih stanica koje su zaslužne za rast kose. Cilj je uzeti matične stanice koje potiču rast kose te ih ubrizgati na mjesto gdje kose nema kako bi ona ponovo narasla. Uzorak kože se stavi u posebni uređaj te se u nekoliko minuta izdvoje matične stanice koje se potom ubrizgaju injekcijom u vlasište. Nakon toga se odmah može ići kući. Nema šavova, rezova, oporavka ili ograničenja nakon zahvata. Sam zahvat može trajati ovisno o površini koja se tretira prosječno od 30 do 60 minuta.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU PRESAĐIVANJA KOSE S MATIČNIM STANICAMA I VLASTITOM KRVI?

Kod primjene vlastite krvi, PRP metode, cilj je izdvojiti faktore rasta i matične stanice koje se nalaze u manjem broju te ubrizgati na mjesto nedostatka kose. Potrebno je više tretmana, u prosjeku od 3 do 6 a efekt trajanja kose je prolazan. Prosječno može trajati 3 do 9 mjeseci, a moguća su i manja odstupanja od navedenoga. Kod presađivanja kose s matičnim stanicama potreban je svega jedan tretman a efekt je trajan te neusporedivo bolji!

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU KLASIČNOG PRESAĐIVANJE KOSE I PRESAĐIVANJA KOSE MATIČNIM STANICAMA?

Kod operacije ili klasičnog presađivanja kose se izdvaja cijeli korijen dlake koji se potom presađuje na lokalitet bez kose. Na mjestu bez kose se uradi rupica te se u nju ubaci korijen dlake. Potreban je jedan tretman a efekt je trajan. Kod presađivanja kose matičnim stanicama se izdvoje matične stanice iz korijena dlake te ciljano ubrizgaju na mjesto razrijeđena kose. Također je potreban jedan tretman a efekt je trajan i nema oporavka kao nakon operacije. Postižu se bolji rezultati od operacije koji su znatno prirodniji ako se tretman započne na vrijeme. Ova metode potiče obnovu tj. regeneraciju oštećenih korijena dlaka što se ne može postići operacijom. Druga velika prednost je što ova metoda daje puno bolje rezultate na području zalizaka za razliku od operacije, ako je poduzeta na vrijeme. Sama kvaliteta i izgled kose znatno se poprave a kosa ojača uz poticanje izrasta kose. Ova metoda aktivira oštećene korijene dlaka i potiče ih da ponovo počne rasti kosa. Zato se ova metoda zove regenerativna metoda, upravo zbog efekta obnove oštećenog korijena dlake, za razliku od operacije. Možemo reći kako je operacija zapravo opcija za one koji su zakasnili na presađivanje kose matičnim stanicama ili su već ćelavi.

KOME SE SAVJETUJE PRESAĐIVANJE KOSE MATIČNIM STANICAMA?

Savjetuje se muškarcima i ženama bez obzira na dob.

KOJI JE BITAN PREDUVJET ZA USPJEŠNOST TRETMANA?

Bitno je da postoje sačuvani korijeni dlake. Ako nema korijena dlake, tj izražena je ćelavost, tretman se ne savjetuje te se u tom slučaju savjetuje operacija.

DA LI JE BITAN UZROK ISPADANJA KOSE ZA TRETMAN?

Nije bitan uzrok ispadanja kose, najvažnije je da postoje očuvani korijeni dlake.

TKO JE IDEALAN KANDIDAT ZA PRESAĐIVANJE KOSE MATIČNIM STANICAMA?

Tretman je jednako pogodan za žene i za muškarce koje imaju razrjeđenje kose.

KOME SE SAVJETUJE TRETMAN PRESAĐIVANJA KOSE MATIČNIM STANICAMA?

  • kod svih oblika ćelavosti ili razrjeđenja kose
  • idealno kod muškaraca koji imaju genetsku sklonost ispadanju kose
  • kod razrjeđenja kose
  • kod osoba koje nemaju volje koristiti razne pripravke protiv ispadanja kose
  • kod osoba koje želi izbjeći operaciju

*Idealno je s metodom započeti što ranije iako nikada nije prekasno pod uvjetom da ima očuvanih korijena

KADA JE VIDLJIV REZULTAT?

Početni rezultati se vide 30-ak dana nakon zahvata te postaju sve bolji s vremenom.

Rezultate možete pogledati u nastavku: 

O ČEMU OVISI CIJENA ZAHVATA?

Cijena zahvata ovisi o broju uzoraka kose odnosno o količini i broju matične stanice.

Kako izgleda tretman, pogledajte u video prikazu:

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr