PRP metoda - pomladite i poboljšajte izgled kože │ Poliderma

Usluge

PRP metoda pomlađivanja

Liječenje s vlastitom krvi je poznata stara metoda koja se koristila za liječenje teških oblika urtikarije bolesti praćene s plikovima koji jako svrbe. Zadnjih 10-ak godina sve se više koristi tekući dio krvi bez stanica zvan plazma u kirurgiji radi bržeg i boljeg zacijeljivanja nakon operacija ili kod rana koje teže cijele.

prp metoda

U plazmi se nalaze faktori rasta koji imaju brojne poželjne efekte na kožu. Faktore rasta luče trombociti stanice odgovorne za zgrušavanje krvi. U sportu radi boljeg i bržeg zacjeljivanja rana te ozljeda sve se česte koristi PRP metoda. Nije trebalo dugo vremena da PRP metoda nađe primjenu kod estetskokorektivnih zahvata. Zadnjih par godina nastaje pravi boom u svijetu estetike gdje se PRP metoda koristi u brojne svrhe.

Za što se koristi PRP metoda?

pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka

 – poboljšanje izgleda i kvalitete kože

 – smanjivanje bora, ožiljaka, pora

 – smanjivanje strija

 – naglašavanje i blago do umjereno povećavanje usana

 – korekcija podočnjaka, vrečica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka

 – skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana

 – smanjivanje celulita

 – rast kose

 – sportske ozljede i za brojne druge indikacije ….

Kako djeluje PRP metoda?

Glavni princip djelovanja su faktori rasta koji imaju brojna djelovanja od pomlađivanja do regeneracije kože. Cilj je djelovati na prirodne mehanizme zacjeljivanja da se potaknu te u znatno kraćem roku završe proces zacjeljivanja na bolji način. Tako se u kirurgiji ova metoda počela prvo koristiti da rane brže i bolje cijele. Ključni je razvoj novog kolagena i utjecaj faktora rasta na kožu. Faktori rasta privlače druge molekule posebno proteine koji dodatno potiču proces cijeljenja, pomlađivanja i razvoja novog kolagena. Na taj način nastaje lančana reakcija koja se sama po sebi pojačava jer su potaknuti prirodni procesi obnove kože. Bit metode je da se koriste vlastite snage i mehanizmi za obnovu kože tako da je metoda 100% prirodna. Organizam se može sam izliječiti ili oporaviti ako mu dajemo ono što mu je potrebno a PRP metoda upravo to daje. Firma My cells je jedina koja pored faktora rasta izdvaja matične stanice iz krvi koje su budućnost medicine i pomlađivanja. PRP metoda predstavlja i primjenjuje najnovija te najbolja današnja dostignuća medicine zbog matičnih stanica. Ne može se istaknuti važnost i uloga matičnih stanica koliko su važne jer se mogu pretvoriti u bilo koje tkivo ovisno gdje se stave, u ovom slučaju radi se o kolagenu. Ono što čini nevjerojatnim PRP metodu je što odjednom ima tolika brojna djelovanja : popravljanje teksture te kvaliteta i izgleda kože do smanjivanja pora, bora, ožiljaka, podočnjaka, . .. Pošto se koristi Vaša krv nema nikakvog rizika te je metoda 100% sigurna.

Kako izgleda tretman?

Potrebno je izvaditi krv što nimalo ne boli jer se koriste najmanje igle. Nakon toga krv se stavlja u epruete gdje se priprema i nakon toga stavi u centrifugu. Cilj je da se izdvoji tekući dio krvi plazma od staničnog dijela krvi. Plazma se potom izdvaja i stavlja u injekcije. Nakon toga možemo početi s pripremom. Koriste se najmanje igle te ubodi nisu bolni niti neugodni. Plazma se ubrizgava u kožu površno za smanjiti bore, popraviti teksturu tj. kvalitetu i izgled kože. Dubokim ubrizgavanjem smanjujemo dublje bore, ožiljke, strije i nadoknađujemo volumen. Oko pojedinih mjesta najčešće usne, nadusnice i brade daje se anestetik i tako najmanja nelagoda uklanja. Cilj je po što većoj površini ubrizgati PRP površno a na nekim mjestima duboko kao punjač ovisno o efektu koji želimo postići. Druga mogućnost primjene je da se dermarolerom tj. valjkom koji na površini ima sitne iglice urade mala oštećenja kože po kojima se nanosi plazma i potiče njen prodor u kožu.

Da li postoje neke komplikacije?

Ne, možete nakon tretmana biti malo natečeni na licu uz koju manju modricu što i ne mora biti uvijek ovisno o volumenu koji smo upotrijebili. Kod tretmana lica se savjetuje kod prvog tretmana uzeti jedan dan za oporavak. Za tretmane na tijelu nije potreban oporavak.

Prednosti PRP metode u odnosu na ostale metode i tretmane:

koristiti se vlastiti prirodni materijal te nema mogućnosti infekcije niti nuspojava

 – tretman koji odjednom rješava najviše estetskokorektivnih problema npr. na licu osim pomlađivanja možete smanjiti bore, podočnjake, ožiljke, proširene pore, povećati usne, …

 – višak volumena plazme možete upotrijebiti na vratu, šakama ili dekolteu za pomlađivanje te odjednom tretirate više područja.

Koliki volumen PRP dobijem?

Po navodu proizvođača trebalo bi biti oko 2-4 ml no u praksi često se dobije više čak do 6-7 mL. Za lice je potrebno prosječno 2-3 ml a ostatak možete upotrijebiti na druga mjesta po želji i potrebi. Tako uz lice možete tretirati po želji još 1 regiju : vrat, dekolte ili šake.

Kada se vide rezultati?

Odmah nakon tretmana koža poprimi drugi izgled i kvalitetu. Rezultati budu svakim danom sve bolji.

Koliko je potrebno tretmana i koliko traju rezultati?

Ovisno o indikaciji treba 1-3 tretmana te isto tako rezultati mogu trajati do 18 mjeseci. Nakon toga se savjetuje povremeno 1 tretman održavanja godišnje.

Koliki je razmak između tretmana?

Razmak je između 2-4 tjedna.

Preporuka liječnika kako izvući maksimum od tretmana?

1. Kad radite tretman skoro uvijek dobijemo više volumena nego što nam je potrebno za određeni dio. Ako radimo npr. vrat, ostane nam volumena za šake ili dekolte. Kod lica se savjetuje što više volumena iskoristiti što daje bolji rezultat ali i par dana dulji oporavak. Često nakon lica ostane koja eprueta viška koju možemo iskoristiti za šake, vrat i dekolte. Nadoplatom od 100-200 Eura za te dijelove tijela znatno štedite jer ne morate kupovati ponovo cijeli set za te dijelove tijela.

2. Kako bi uštedjeli na trošku seta možete udvoje podijeliti troškove seta te uštedjeti 100-200 Eura prosječno po tretmanu. U tom slučaju prosječno ostaje za svakog 2-3 epruete što je velik volumen.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr