Radiovalovi - Poliklinika Poliderma

Usluge

Radiovalovi

radiovalovi

Primjena struje u medicini poznata je od davnina. U suvremenoj medicini primjena struje ima brojna područja primjene, od liječenja mnogih bolesti do estetskokorektivnih zahvata. Struja visoke frekvencije daje elektromagnetsko polje, što čini radiovalove ili radiofrekvenciju.

Zadnjih nekoliko godina bilježi se nagli porast primjene uređaja koji koriste radiovalove u estetskokorektivnim zahvatima. Prvi uređaj takvog tipa bio je Thermage koji je davao za to vrijeme nevjerojatne rezultate. Danas postoje drugi slični uređaji koji daju još bolje rezultate.

Kako djeluju radiovalovi?

Djeluju na molekule vode te izazivaju okretanje njenih molekula pri čemu se oslobađa energija u obliku topline koja kontrolirano zagrijava tkivo uz brojne učinke na njega. Što tkivo sadrži više vode u sebi, to je bolji efekt radiovalova. Zato se savjetuje prije i tijekom tretmana piti što više vode, barem 2,5 do 3 litre dnevno. Cilj tretmana je kontrolirano zagrijavanje tkiva na 42-44°C i što duže održavanje te temperature. Što je veća i duže zadržana postignuta temperatura, to je bolji efekt tretmana. Radiovalovi djeluju na vezivno tkivo, masne stanice, lojne žlijezde, metabolizam, cirkulaciju i drenažu. Metoda nije agresivna jer ne nastaju nikakva vanjska vidljiva oštećenja površine kože te se tretman može koristiti za sve tipove kože bez obzira kako ona bila osjetljiva.

Jesu li radiovalovi tretmani za mršavljenje?

To nisu tretmani za mršavljenje već za smanjivanje obujma i oblikovanje tijela, pri čemu je utjecaj na kilograme zanemariv. Težina ostaje ista ili pojedinci gube do nekoliko kilograma. Vagu zaboravite jer je ona nepotrebna. Radije mjerite obujam mjerenjem opsega ili probajte obući usku odjeću u koju prije niste mogli stati. Na taj način najbolje pratite uspjeh. Idealni kandidati su osobe koje nemaju veći višak težine nego celulit ili masne nakupine koje se ne mogu nikako ukloniti, bez obzira na prehranu i tjelesnu aktivnost.

Na što djeluju radiovalovi?

1. Vezivno tkivo

Kontrolirano zagrijavanje tkiva izaziva oštećenje vezivnog tkiva, što je osnova svih vrsta tretmana za pomlađivanje. Oštećenjem nastaje upala koja pokreće kaskadnu reakciju, pri čemu nastaje novi kolagen uz jačanje postojećeg kolagena te efekt pomlađivanja kože. To je važno kod tretmana zatezanja kože, oblikovanja tijela, smanjivanja bora, anticelulitnih tretmana ili smanjivanja strija. Koža odmah poprimi sjaj, bude glatka i meka uz povećanu elastičnost i napetost. Sam proces popravka nastalog oštećenja je dugotrajan te se rezultati ne vide trenutno nego kroz određeni period, koliko je potrebno za popravak. Nakon tretmana odmah je vidljiv izvjesni rezultat koji je svakim danom sve bolji u narednih 9 do 12 mjeseci, kada se vidi konačni rezultat nakon zadnjeg tretmana.

2. Metabolizam

Metabolizam stanica jača i ubrzava se te stanice imaju više energije i otpornije su na vanjske štetne podražaje. To je bitno, jer tijekom godina metabolizam slabi i usporava se, zbog čega su stanice manje sposobne obraniti se i oporaviti od štetnih vanjskih utjecaja. Ubrzani metabolizam potiče pojačanu razgradnju masnih stanica.

3. Cirkulacija i limfna drenaža

Zagrijavanje tkiva pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu jer se žile šire. Zastoj cirkulacije i limfne drenaže pogoduje nakupljanju masti, dok jačanje cirkulacije i limfne drenaže pogoduje razgradnji masti. Nakupljene štetne tvari i zadržana tekućina u tkivu pojačano se uklanjaju, što je jako bitno kod anticelulitnog tretmana. Dolazi do prestanka naticanja nogu i otoka zbog zarobljene tekućine. Noge više nisu hladne niti natečene.

4. Masne stanice

Izazivaju razbijanje i uništenje membrane masnih stanica, pri čemu one svoj sadržaj izbacuju u cirkulaciju i limfni sustav uz izlučivanje iz organizma putem mokraće. Zato se savjetuje piti što više tekućine, jer se tako lakše i bolje uklone masnoće putem mokraće. Masne stanice nakon oštećenja membrane odumiru. Potiče se lučenje kateholamina, spojeva koji potiču pojačanu razgradnju masnih stanica. Zagrijavanjem tkiva pojačava se metabolizam i potrošnja masti kao izvora energije. Proces odumiranja masnih stanica i izbacivanja masnoće je postupan, što prosječno traje 3 do 9 mjeseci.

5. Lojne žlijezde

Uspješno razbijaju i uništavaju lojne žlijezde zagrijavanjem, uz smanjivanje pora i mašćenja kože. Time dolazi do promjene sastava loja i normalizacije rada lojnih žlijezda. Posljedično, miteseri se smanjeno stvaraju. Efekt se ne vidi odmah, nego se 30 dana nakon tretmana vidi početni rezultat koji je narednih 9 mjeseci svakim danom sve bolji. Tretman ima jaki protuupalni efekt kako bi upala brže prošla, što je bitno kod akni.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr