Kako ukloniti ožiljke | Poliklinika Poliderma

Usluge

Tehnologije koje se koriste za smanjivanje ožiljaka

Ožiljci nastaju kao posljedica oštećenja kože, najčešće zbog ozljede ili upalnog procesa. Organizam rastom novog vezivnog tkiva nastoji nadoknaditi nastalo oštećenje pri čemu se nastali defekt ne može nikada potpuno ukloniti. Uslijed toga nastaje ožiljak. Ožiljak ima prvenstveno estetsku ulogu, no nekad može ograničavati kretnje ako se nalazi u blizini zgloba.

Erbium laser

Laser mehanički skida površinske nepravilnosti tako da ih dovede u razinu kože ili smanjuje dubinu ožiljaka koji su ispod razine kože tako da im zagladi rubove. Ujedno stvara novi kolagen koji mjesecima nakon tretmana smanjuje ožiljke. Koristi se lokalna anestezija u obliku kreme ili injekcije. Oporavak traje od 2 do 10 dana.

Pulsed Dye laser

Uklanja crveni ožiljak te smanjuje keloide i hipertrofične ožiljke. Bez oporavka.

Neodimij Yag laser

Laser omekšava ožiljak i izravnava ga bez da oštećuje kožu. Tretman se bazira na zamjeni abnormalnog veziva normalnim vezivom te uništenju krvnih žila koje daju crvenu boju. Koristi se za blaže ožiljke, kod opekotina ili atrofičnih ožiljaka. Bez oporavka.

Podjela tretmana za smanjivanje ožiljaka:

  1. Mehaničko smanjivanje ožiljaka
  2. Smanjivanje crvenila ožiljaka
  3. Korekcija volumena ožiljaka

1. MEHANIČKO SMANJIVANJE OŽILJAKA

Frakcijski laseri

Koriste se za bilo koje vrste ožiljaka. Postoje dvije vrste frakcijskih lasera: ablativni, koji oštećuju površinu, i neablativni, koji ne oštećuju kožu. Obje vrste lasera rade na istom principu da rade sitna mikroskopska oštećenja ispod površine kože koja se izbacuju i nadomještaju novim tkivom te tako uklanjaju ožiljak.

a) neablativni frakcijski laser

Laser se preporuča za sve vrste ožiljaka, posebno za ožiljke koji su izgubili pigment, jer se ponekad vrati pigmentacija, no nažalost nikad do kraja. Razlog povratka pigmentacije je što okolne pigmentne stanice putuju na mjesto tretmana gdje se nasele i ponovno počnu proizvoditi pigment. Zašto se pigment ne vrati kod svih ljudi, za sada nije poznato. Laser ima najveću prednost za ožiljke nastale nakon operacija i ožiljke koji su posljedica bilo koje vrste traume. Prvi laser ove skupine bio je Fraxel, valne duljine 1550 nm. Danas ima više lasera raznih duljina koji imaju isti efekt. Što je veća valna duljina, bolji je rezultat te tretman manje boli. Valna duljina 2940 nm daje najbolje rezultate.

b) ablativni frakcijski laseri erbium i CO2

Laseri ove skupine koriste se za ožiljke koji su iznad i ispod razine kože. Pretežno se koriste za veće ožiljke koji su nastali od akni, iako se mogu koristiti za sve vrste ožiljaka. Koriste se laseri valne duljine 2790 nm, erbium 2940 nm i C02 10600 nm. Svaka valna duljina ima svoje prednosti i vrste ožiljaka za koje se preporuča koristiti.

Frakcijski radiovalovi

Koriste isti princip rada kao frakcijski laseri, s tim da umjesto optičke energije koriste elektromagnetsku energiju. Mogu se po djelovanju i primjeni usporediti s frakcijskim ablativnim laserima. Rezultati su im podjednaki, jedino je kod frakcijskih radiovalova oporavak kraći.

Intraleziono davanja kortikosteroida

Injekcijom se daje hormon kojega luči nadbubrežna žlijezda. Cilj tretmana je smanjiti razvoj novog vezivnog tkiva koje se kod keloida pojačano stvara. Metoda se koristi pretežno kod keloida ili hipertrofičnog ožiljka.

2. SMANJIVANJE CRVENILA

  • Pulsed Dye laser

3. KOREKCIJA VOLUMENA

Punjači

Koristi se pretežno hijaluronska kiselina koja je jedan od glavnih građevnih dijelova kože. Cilj njene primjene je da mehanički ispuni nastali defekt kože, tj. nedostatak volumena te potakne razvoj novog kolagena koji dodatno ispunjava ožiljak. Dio ožiljaka može se korigirati samo ako se ispuni defekt, tj. nedostatak kože. Radi se obično o dubokim ožiljcima ispod površine kože gdje laseri ne pomažu.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr