Akne liječenje | Kako ukloniti akne uz tretman akni? - Poliderma

Usluge

Tehnologije koje se koriste za tretiranje akni

Akne su kronična upalna bolest ovisna o genetici, prehrani, stresu i hormonalnom poremećaju koja započinje početkom puberteta, a kod žena može trajati i do 40-ih godina.

Mehaničko čišćenje lica

Cilj tretmana je ukloniti upaljene akne te zatvorene komedone koji izgledaju kao sitne kvržice na koži. Potrebno je parenje lica te kasnije istiskivanje akni i komedona mehanički ili sitnom iglicom. Početna čišćenja nisu uvijek ugodna, osobito ako niste dulje vrijeme čistili lice jer je nekad potrebna sila kako bi se istisnuo komedon te mogu zaostati tragovi čišćenja koji prolaze za nekoliko dana. Lokalni retinoidi i azelaična kiselina omekšavaju čep koji zatvara kanal lojne žlijezde te su kasnija čišćenja mnogo blaža i bez tragova jer je potrebna manja sila za istiskivanje komedona. Stoga mehaničko čišćenje lica ne mora biti vaša noćna mora.

Ponekad nakon čišćenja može nastati manje pogoršanje kod upaljenih akni, što se rješava antibioticima ili korekcijom. Velika je zabluda da mehaničko čišćenje ostavlja ožiljke, jedino ako se radi o jako upaljenim aknama gdje bi ionako ostao ožiljak, samo što nakon čišćenja ne nastaje ožiljak ili je u tom slučaju manji. Ako nestručna osoba provodi čišćenje mogu nastati oštećenja kože, pa i ožiljci. Stoga je bitno tko radi čišćenje lica i da tretman bude pod nadzorom liječnika. Tretman se radi svakih 30 dana na dalje.

Neodimij Yag laser

Efekt lasera temelji se na protuupalnom učinku i uništenju lojnih žlijezda. Lice ne bude suho jer se lojne žlijezde ne unište u cijelosti niti trajno, već na duži period te su potrebni tretmani održavanja. Tretman potiče razvoj novog kolagena te smanjuje blaže ožiljke. Zbog efekta pomlađivanja koža bude nježnija, glađa i zategnutija bez oporavka. Dolazi do smanjivanja pora i mašćenja lica.

Metoda je pogodna kod žena jer istovremeno uklanja dlake na mjestu tretmana te se preporuča posebno kod akni u području brade, čeljusti i vrata. Potrebno je 3-5 tretmana s razmakom od 20 do 30 dana između tretmana. Tretmani održavanja provode se jedanput svakih 6 do 12 mjeseca ili po potrebi. Nema oporavka nakon tretmana.

Frakcijski radiovalovi

Djeluju slično kao i obični radiovalovi, ali uz peeling efekt te su posebno pogodni kod ožiljaka, proširenih pora i pojačanog mašćenja kože. Imaju jači efekt od običnih radiovalova. Cilj tretmana je izazivanje mikroskopskih oštećenja ispod kože koja se izbacuju te se tako rješavaju ožiljci. Zbog toplinskog efekta znatno se uništavaju lojne žlijezde i proširene pore, ne trajno nego na duže vrijeme te koža nikad ne bude suha.

Tretman se posebno preporuča kod upaljenih akni jer ima jaki protuupalni efekt. Tretman traje svega oko 60 sekundi za cijelo lice te je najbrži tretman za liječenje akni. Potrebno je oko 3 tretmana uz povremeno pokoji tretman održavanja. Razmak između tretmana je 30 do 90 dana. Lice nakon tretmana bude kao da ste pocrvenili na suncu, što se povuče za nekoliko sati do unutar jednoga do dva dana. Sutradan možete staviti make up.

Frakcijski laseri

Djeluju slično kao frakcijski radiovalovi, ali umjesto elektromagnetske energije koriste optičku energiju. Koriste se kod proširenih pora i ožiljaka na licu. Zbog peeling efekta onemogućavaju razvoj komedona jer sprječavaju začepljivanje otvora lojnih žlijezda na površini. Klasični peelinzi koriste se u iste svrhe samo imaju znatno slabiji efekt uz dulji oporavak. Broj tretmana, oporavak i tretmani održavanja slični su kao kod frakcijskih radiovalova.

Pulsed Dye laser

Potrebno je 1 do 3 tretmana. Oporavka uglavnom nema. Ponekad može zaostati modrica koja prolazi kroz nekoliko dana, a prikriva se make up-om.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr