Uklanjanje hemangioma - Poliklinika Poliderma

Usluge

Uklanjanje hemangioma

Hemangiomi su jagodaste tvorbe iznad razine kože kojima veličina varira: od promjera jedan do dva cm pa do onih koji zahvaćaju veći dio lica, nadlaktice ili drugog dijela tijela. Radi se o benignim tumorima kapilara smještenim ispod površnog sloja kože.

Hemangiomi se najčešće se javljaju na čelu, potiljku, očnim vjedama, korijenu nosa i gornjoj usni, no mogu se javiti na bilo kojem dijelu tijela. Liječenje zahtjevaju hemangiomi koji su smješteni na specifičnim mjestima (blizina oka, uha, usta, nosa) koji svojim rastom mogu ozbiljno ugroziti vitalne funkcije.

Hemangiome je poželjno redovito kontolirati ultrazvukom svakih šest mjeseci. Ako razvoj zadovoljava, tj. postupno dolazi do smanjivanja, liječenje nije potrebno. No, ako je rast brz i koncentracija kapilara sve veća, liječenju treba pristupiti odmah.

Većina hemangioma nestaje sami po sebi, no ponekad mogu predstavljati problem jer krvare ako dođe do ozljede. Ako je koža izrazito nadražena mogu se na njima stvoriti rane što može dovesti do infekcije koja se proširi na tkivo ispod njih. Njihov nestanak u tom slučaju nije povoljan jer se na tome mjestu mogu stvoriti veće količine masnog i vezivnog tkiva, a koža koja ih pokriva postane mlohava, manje elastična i promijeni boju.

Liječenje hemangioma

Laserske zrake koaguliraju male krvne žilice i krv više kroz njih ne teče i tako dolazi do nestanka hemangioma. Okolna koža i tkiva su pošteđeni, ne dolazi niti do promjene boje. Liječenje ovisi o vrsti hemangioma te njihovoj veličini. Ponekad su dovoljna dva tretmana u razmacima od mjesec dana. Liječenje je ambulantno, ne koristi se anestezija. Primjena lasera izaziva laganu nelagodu i kratkotrajnu bol na mjestu promjene.

Uporaba lasera je pojednostavila liječenje hemangioma. Laserske zrake selektivno djeluju na površinu, ali i duboke dijelove kože – što znači da ne dolazi do oštećenja okolnog tkiva – djeluje samo na kapilare hemangioma i drugih sličnih tvorbi.

Lasersko uklanjanje hemangioma

Seboroične keratoze, fibrome, hemangiome i ostale dobroćudne izrasline na koži odstranjuju se laserskim tretmanima, uz lokalnu anesteziju i uz relativno brz oporavak.

  • Broj tretmana određuje se individualno
  • Tretman, ovisno o površini na kojoj se hematom nalazi, može trajati do 60 minuta
  • Oporavak traje od jednog do dva tjedna
  • Laserski tretman preporučuje se raditi u hladnijem dijelu godine (u jesen ili zimu)
  • Poželjno je ne izlagati se suncu mjesec dana nakon tretmana i svakodnevno nanositi kremu sa zaštitnim faktorom SPF 50+.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr